V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

4 maja 2019 Šport


Na mednarodnem strelskem tekmovanju v Plznu je v streljanju z malokalibrsko puško leže reprezentanca Slovenije v postavi Robi Markoja, Rajmond Debevec in Jaka Petelinšek zasedla drugo mesto s 1868,1 krogom.  Med 150 strelci iz celega sveta je zmagala Nemčija s 1871,4. krogi tretja  je bila Poljska s 1867,7. krogi.  Robi Markoja član Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča je zadel  622,7 krogov kar je bilo dovolj za 19. mesto med posamezniki.

V tretji etapi mednarodne kolesarske dirke po Romandiji je na 160 km dolgi progi zmagal  Francoz David Gaudu, najboljši slovenski kolesar je bil na tretjem mestu Primož Roglič, Simon Špilak iz Tropovec, član ruske Katjuše  se je v močni mednarodni konkurenci uvrstil na 12. mesto. Po treh etapah je zdaj Simon Špilak na solidnem 12. mestu, danes pa čaka kolesarje  predzadnja etapa, ki bo dolga 176 km.

V Tolminu je bil zaključen nogometni  turnir narodov na katerem je sodelovalo osem ženskih reprezentanc U – 17. Reprezentanca Slovenije za katero sta nastopili  tudi igralki Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci  Nina Kajzba in Saša Kolar je zasedla četrto mesto. V odločilni tekmi za tretje mesto je bila Italija boljša od Slovenije s 3:1 čeprav je Slovenija na tekmi povedla z 1:0. . V tekmi za prvo mesto je Japonska premagala Severno Korejo z rezultatom 6:5.

Na 21. balkanskem prvenstvu  v športnem karateju v Čačku za člane in veterane so merili moči tudi karateisti Gornje Radgone. Natalija Muhič je v katah  v starostni kategoriji nad 35 let starosti osvojila drugo mesto in srebrno medaljo.  V finalu je radgonsko karateistko  premagala karateistka iz Turčije.

V 30. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom  sta bila v enajsterico kola izbrana Mitja Lotrič  z Vaneče zdaj igralec Celja in Nik Lorbek iz soboške Mure. Mitja Lotrič je v 30. kolu dosegel   zmagoviti zadetek za Celjane proti Olimpiji.  Nik Lorbek pa je dosegel izenačujoči zadetek v gosteh proti Domžalam. Mura ,ki je zdaj peta na lestvici,  bo tekmo 31. kola  igrala v nedeljo ob 14.30 v Murski Soboti proti Rudarju, ki je osmi  na lestvici prve lige,

Na kegljiščih športnega parka v Nemčavcih je bilo tekmovanje v vrtnem kegljanju za  upokojence za pokal Krajevne skupnosti Nemčavci  na katerem je sodelovalo devet moških in  prav toliko moških ekip. Med ženskimi ekipami je zmagalo Društvo upokojencev Bodonci – Brezovci – Zenkovci  pred Mursko Soboto in Moravskimi Toplicami. Posamično je zmagala Erika Sočič iz Moravskih Toplic s 114. keglji pred Ivanko Toplak s 110. in Ireno Grah, ki je podrla 108 kegljev.  Med moškimi ekipami so zmagali upokojenci Moravskih Toplic pred Mačkovci in Mursko Soboto. Posamično je zmagal  Zoltan Sever iz Puconec s 130. podrtimi keglji pred  Ferijem Cőrőm s 120. tretji je bil Franc Rituper, ki je podrl 119 kegljev.

V 15.kolu soboške medobčinske veteranske lige v malem nogometu so igrali takole: Borejci – Rogašovci 2:9, Čarda Martjanci – Sebeborci 2:10, Noršinci – Old boys Murska Sobota 1:8, Nemčavci – Cankova 3:5 in Bakovci – Mladost Pertoča 4:1. Na lestvici vodi  soboški Old boys s 35.točkami pred Sebeborci, ki so zbrali 33 točk na tretjem mestu pa so Noršinci zbrali 32 točk.

V Zdravilišču  Radenci so včeraj šahisti na 29. posamičnem državnem prvenstvu igrali predzadnje kolo. Najbolj zanimiv dvoboj je bil  med Jernejem Skuhalo iz Ljutomera in velemojstrom Matejem  Šebenikom iz  Ljubljane, ki je s porazom proti Skuhali zdaj zdrknil na četrto mesto. Med pomurskimi šahisti je zmagal v 8. kolu še  Boris Markoja iz Turnišča, član mariborskega šahovskega kluba, ki kolo pred koncem sam vodi na lestvici s 7.točkami. Med ostalimi pomurskimi šahisti je Jernej Skuhala tretji s 6.točkami,  Luka Šolmajer iz lendavske Rokade je  s 5,5 točkami trenutno na solidnem 7. mestu med  42. šahisti.