V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi / Alboom
Domov

Šport in šah

5 maja 2019 Šport


Ulični košarkarji ekipe 3×3 Pomurje 24 v postavi:  Niko Bačvič, Mitja Gomboc, Aljoša Mirkuž in Grega Farkaš so na mednarodnem turnirju v ulični košarki  na Dunaju z zmago v finalu osvojili prvo letošnjo lovoriko. Najkoristnejši igralec finala je bil Mitja Gomboc iz pomurske košarkarske ekipe. Letos načrtujejo pomurski  košarkarji še tekmovanja na Madžarskem, Slovaškem, Hrvaškem, Avstriji in  v Nemčiji.

Mednarodna namiznoteniška zveza je po svetovnem  prvenstvu posameznikov  v Budimpešti  objavila najnovejšo  kakovostno lestvico najboljših igralcev in igralk.  Jan Žibrat z Mote, ki  igra v tujini ,  v Sloveniji pa  član Namiznoteniškega kluba Sobota se je zaradi uvrstitve na glavni turnir med 128 igralcev zdaj iz 443. mesta povzpel na 322. mesto.

V predzadnji etapi mednarodne kolesarske dirke po Romandiji na  107 km  dolgi progi je zmagal  slovenski kolesar Primož Roglič, ki je progo premagal v času 2:42,21. Prekmurski kolesar Simon Špilak je z zaostankom 19 sekund zasedel 12. mesto. Po štirih etapah vodi Primož Roglič, Simon Špilak  je z zaostankom ene minute na desetem mestu.

Na  mednarodnem teniškem turnirju v Madridu je Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota v igri ženskih dvojic z novo soigralko Aleksandro Krunić iz Srbije utrpela poraz proti japonsko beloruski dvojici  Shuko Aoyama  in Lidziya Marzovova  z rezultatom  2:1;  tretji niz je slovensko srbska naveza izgubila z 12:10.

Na teniškem turnirju slišečih  igralcev v Novem mestu je  Marino Kegl iz Murske Sobote v četrtfinalu premagal Jako Protiča iz mariborskega Branika s 7:6 in 6:3, v polfinalu pa je utrpel poraz proti  Toniju Hazdovcu s Ptuja  z rezultatom 6:2 in 6:3. Marino Kegl se je uvrstil na 3. do 4. mesto kar je njegova druga najboljša uvrstitev med slišečimi teniškimi igralci.

Na Ledavskem jezeru v Kraščih je Ribiška družina Murska Sobota v soboto pripravila prvo tekmo državne A lige posameznikov in ekip v športnem ribolovu.  Nastopilo je 60 ribičev in   12 ekip, zmagala je Ribiška družina  Pesnica za katero je nastopil tudi Primož Adanič iz Renkovec ,drugi so bili ribiči Radeč in tretji iz Brežic na četrto mesto so se uvrstili Ptujčani z Davorjem Božičem iz Murske Sobote.  Pomurski ribiči so moštveno na prvi tekmi v dežju bili slabše uvrščeni saj je bila  deveta  Gornja Radgona v postavi: Damjan Tomažič, Željko Mavrič, Tadej Kocbek, Gusti Prelog in Mihael Kukovec , Murska Sobota   v postavi: Tadej Panker, Štefan in Miha Gjergjek, Matija Šiško in Štefan Černjavič  se je uvrstila na 11. mesto.

 Posamično  je v A sektorju zmagal z 11,830 kg ulovljenih rib Tadej Panker iz Kroga član Ribiške družine   Murska Sobota, tretji  je bil Primož Adanič iz Renkovec, član Ribiške družine Pesnica, četrti je bil v A sektorju Radgončan Damjan Tomažič

Na medobčinskem tekmovanju  invalidov  iz severovzhodne Slovenije v športnem ribolovu na Bukovniškem jezeru je med 44  tekmovalci zmagal Bojan Merčnik, ki je imel na tehtanju 3,5 kg ulovljenih rib. Drugi je bil Gusti Passero, tretje mesto sta si razdelila  Franc Lukač  in Geza Bagari peti  je bil Ludvik Kuzma vsi iz soboškega medobčinskega društva invalidov.

V  26.kolu druge slovenske nogometne lige je Nafta 1903 v gosteh premagala Rogaško s 4:0. Za Nafto so dosegli zadetke:  Marko Malešič, Alen Ploj, Mitja Novinič in Vedran Vinko. Drava pa je na Ptuju premagala Beltince z 1:0.

V 23. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod je  Tromejnik iz Kuzme v Gornji Radgoni premagal Radgono s 3:0. Za Tromejnik so dosegli zadetke: Jernej Janža dva ter Luka Prahič. Avto Rajh Ljutomer in Polana pa sta igrala 4:4.  Za Ljutomerčane, ki so vodili z 2:0 in 4:2  je dosegel dva zadetka Primož Panič po enega pa Tilen Nemec in Alan Feguš Makovec; za Polano je dosegel dva zadetka Andrej Lotrič po enega pa sta dodala še: Rok Vori in Andrej Žugelj.

V  prvi tekmi  17.kola pomurske nogometne lige sta Radenska Slatina in Goričanka iz Rogašovec igrala 1:1. Za Radensko Slatino je dosegel zadetek Žan Kavaš, za Goričanko pa Denis Kutoš.

V 23. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je Mura v Murski Soboti premagala Brežice z 2:1. Za Muro sta bila strelca zadetkov: Enej Meglič in Tim Huber. Dravograd  je na Koroškem premagal Vipoll iz Veržeja s 4:0.

V 24. kolu druge slovenske mladinske nogometne lige, vzhod je Nafta v Lendavi  premagala Šampion iz Celja z 2:0, kadeti Šimpiona pa so bili boljši od Nafte z 2:0.

V nižjih nogometnih ligah so igrali takole: Bakovci – veterani Mure 1:3, Pušča – Niros Cankova 11:0 in Renkovci – Čentiba 2:4.

V Radencih je bilo v soboto končano enotedensko  odprto 29. državno prvenstvo v standardnem šahu na katerem je sodelovalo   42 šahistov. Med 10. članicami  je zmagala Monika Rozman iz šahovske sekcije  Toma Zupana Prevodi Kranj s 7,5 točkami. Med člani je  drugo leto zapored zmagal 21 letni Turniščan  Boris Markoja, ki je nastopal za Železničarski šahovski klub Maribor, zbral pa je 7,5 točke. Šele na tretje mesto se je uvrstil velemojster Matej Šebenik iz Ljubljane s 7.točkami. Med ostalimi pomurskimi šahisti je bil Jernej Skuhala iz Radenske Pomgrada  peti  in  Luka Šolmajer iz lendavske Rokade  deveti  oba  s 6.točkmi.  Na 15. mesto se je uvrstil  Matej Titan in   na 17. Matej Grah  oba sta zbrala po 5 točk, 26.  je bil Martin Mohar vsi iz Radenske Pomgrada s 4.točkami.