V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

8 maja 2019 Šport


Nogometni trener  47 letni Ante Šimundža, ki je prvič vodil Muro leta 2011 nato 2013 in sedaj je že tretjič na trenerski klopi soboškega nogometnega prvoligaša bo tudi prihodnji dve sezoni  prvi mož stroke in članske ekipe v Murski Soboti.  Čeprav sezona v prvi   ligi Telekom še ni končana si je Mura  praktično že zagotovila obstanek v prvi ligi.  Do konca prvenstva ima Mura še pet tekem, v soboto 11.maja  najprej potuje v Krško, naslednjo sredo bo gostovala pri Aluminiju in pred domačimi gledalci se bo predstavila 18. maja proti Gorici, vmes bo gostovala pri Olimpiji in v zadnjem kolu 25. maja bo v Murski Soboti gostovalo Celje.  Mura  je po teoretičnih kombinacijah  s Celjem in Aluminijem še v igri za četrto mesto, ki vodi Muro tudi v evropska tekmovanja.

Pri soboški Muri se lahko pohvalijo tudi z uspešno generacijo mladih nogometašev.  Selekcija U – 10  je na   turnirju  v Kranju  pod taktirko  Saše Kosija zasedla prvo mesto. Mladi nogometaši Mure so v predtekmovanju premagali kranjski Triglav s 5:0, prvo ekipo Olimpije s 4:0, Posavje iz Krškega s 5:0. V četrtfinalu je bila Mura boljša od Šenčurja s 5:0, v polfinalu od II. ekipe Olimpije s 5:1 in finalu po streljanju enajstmetrovk še od o  II. ekipe kranjskega Triglava s 4:3.  Za Muro so v Kranju igrali: Jaša Nusdorfer, Tristan Rantaša, , Maj Balažic, Maks Felicijan, Žiga Grah, Matevž Klemenčič, Žiga Cipot, Luka Zver, Teo Titan, Miha Kokaš, David Lanjšček in Miha Matjašec, ki je bil najboljši igralec turneja.   Zmage Mure v Kranju ji je omogočila nastop na finalnem  Champions trophy turnirju, ki bo med 14. in 16. junijem na Dunaju.

Na državnem prvenstvu v namiznem tenisu za mlajše kadete in kadetinje starostne kategorije U – 13  je v Preboldu  med pomurskimi igralci  med kadetinjami  posamično zasedla tretje mesto, Eva Horvat iz soboškega namiznoteniškega klub,  Ana Gergek iz  puconske  Keme je bila peta. V dvojicah je Eva Horvat s Saro Tokič iz Letrike Vrtojba zasedla drugo mesto, Ana Gegek in Ema Crnkovič iz Keme  sta se uvrstili na peto mesto.

V  21.kolu Ravenske lige v malem nogometu na Tišini so igrali: Černelavci – Krajna 1:8, Petanjci – Vivat Černelavci 3:5, Mladinec Murski Črnci . Mister baby Gederovci 2:6, Krog – Satahovci 9:1, Tropovci/Tišina – Dobel  Rankovci  10:2, Borejci – Kučnica Korovci   8:2 in Gradišče – Kupšinci 2:5. Na lestvici vodijo Borejci s 53. točkami pred Krogom in ekipo Mister baby, ki imata po  47 točk.

Zavod za turizem in šport Radenci, ki ga vodi Branko Žnidarič , bo v soboto 11. maja med 9. in 11.uro pripravil na športnih igriščih Osnovne šole Kajetana Koviča v Radencih  mini olimpijado na kateri bo sodelovalo 129 mladih iz osnovnih šol Kapela, Gornja Radgona in Radenci. Mladi se bodo preizkušali v odbojki, nogometu, plesu, rokometu ter v zabavni igri Sonček. Vsi udeleženci mini olimpijade v Radencih bodo dobili  ob koncu tudi posebna pisna priznanja.

Na mednarodnem šahovskem turnirju v Varaždinu so sodelovali   šahisti Radenske Pomgrada iz Murske Sobote. Med šahisti do 16 let starosti je zasedel prvo mesto Jaka Kočar s 7.točkami, sedmi je bil  Nejc Hanc, ki je zbral  5 točk. Med šahisti starimi do 11 let je Tian Mohar zbral 3,5 točke in zasedel 16. mesto.