V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

10 maja 2019 Šport


V prvi polfinalni malonogometni tekmi prve slovenske lige Ena so v Svetem Juriju igralci Športnega društva Arko Ključarovci s 3:2 premagali gostiteljsko ekipo Teksas bar Športno društvo Videm. Za Ključarovce ,ki so na tekmi vodili z 2:0,  so dosegli zadetke: Mario Skuhala, Alen Brumen in Tomaž Podgorelec. Za ekipo Vidma, ki se je razigrala šele v drugem polčasu sta bila strelca zadetkov: Aljaž Tušak in Gregor Hebar. Povratno  polfinalno srečanje bo v četrtek 16. maja ob 20. v Ključarovcih. V drugem polfinalu je Ribno premagalo Begne s 6:3.

Na atletskem stadionu v Murski Soboti je bilo posamično srednješolsko prvenstvo v atletiki. Najbolje so se odrezali dijakisoboške gimnazije ki so postali zmagovalci v   petih moških in v štirih ženskih atletskih disciplinah. Med dijaki so bili zmagovalci v teku na 2000 metrov Anej Cigüt, v skoku v daljino Niko Car, v teku na 100 metrov Jure Šterman, na 400 metrov Luka Kuzma  vsi iz soboške gimnazije, najboljši  so bili soboški gimnazijci  tudi v štafeti 4 x 100 metrov. V ostalih disciplinah  so zmagali: v skoku v višino Marko Čeh iz soboške zdravstvene šole ter v suvanju krogle David Sarjaš in v  teku na 1000 metrov Domen Kotnjek oba iz Dvojezične srednje šole Lendava.

Med dijakinjami so zmagale; v teku na 100 metrov Zarja Pertoci, na 400 metrov Ela Roš, v skoku v višino Eva Klement  vse iz soboške gimnazije;  tudi štafeta 4 x 100 metrov je bila najboljša iz soboške gimnazije.  V skoku v daljino je bila zmagovalka Ema Horvat iz srednje zdravstvene šole.   

V prijateljski mednarodni nogometni tekmi je novi madžarski prvoligaš  ZTE v Zalagerszegu premagal   Nafto 1903 z rezultatom 2:1. Za Nafto je dosegel edini zadetek  Arpad Vaš. Za ekipo ZTE-eja je igral tudi nekdanji nogometaš Nafte Zoran Lesjak. Že jutri ob 15. bo Nafta , ki je peta na lestvici druge slovenske nogometne lige v Lendavi gostila nogometno ekipo Rolteka iz Doba, ki je na sedmem mestu,

Na teniških igriščih v Murski Soboti se bo jutri ob 10. začelo tekmovanje v 2. slovenski teniški ligi.  Jutri v prvem kolu bo ekipa Murske Sobote gostila ekipo Gaje iz Hajdoš, v nedeljo pa bodo soboški teniški igralci imeli v gosteh še ekipo Hoč.  Za soboško teniško ekipo bo kot gost nastopil tudi Marino Kegl.

Na 10. hitropoteznem šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Dare Dvanajšček z 8.točkami, drugi je bil Anton Bukošek in tretji Jurij Ojsteršek,  oba sta zbrala po 7 točk in pol.