Domov

Šport in šah

14 maja 2019 Šport


Prvi tekmovalni dan na tekmi svetovnega strelskega pokala v streljanju s puško šibrenico je v južnokorejskem Changwonu  že opravila svoj nastop za slovensko reprezentanco Jasmina Maček iz Bodonec, članica Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote. Mačkova je skupno zadel 65 tarč od 75. in sicer po serijah dva krat 21 in enkrat 23. Jutri čakata Mačkovo še dve seriji, vodilna Francozinja  je v treh serijah zadel 72 tarč.

V drugi etapi mednarodne kolesarske dirke po Kaliforniji  je na 214 kilometrov dolgi progi s 4.500 metri višinske razlike  zmagal 24 letni Danec Kasper Asgren ,ki je za progo porabil 6 ur 17 minut in 11 sekund. Na zahtevni kolesarski dirki je  Tropovčan Simon Špilak zasedel 21. mesto za zmagovalcem   je zaostal 38 sekund. V skupni uvrstitvi, po dveh etapah od skupno sedmih , je Špilak na 18. mestu.

Na drugi pokalni tekmi v športnem karateju so bili v Žalcu med 428 karateisti   iz  52 klubov dobitniki medalj tudi soboški in ljutomerski karateisti. Med soboškimi tekmovalci je   bil  športnih borbah   med mlajšimi kadeti v svoji kategoriji tretji Jernej Stvarnik, med  mlajšimi kadetinjami  je bila tretja tudi  Lorna Zečiri. Med ljutomerskimi karateisti  je bila v katah tretja v kategoriji malčic Taja Plohl, ki je bila druga še v športnih borbah. Prvo mesto v športnih borbah j zasedla  Tija Janžekovič v kategoriji mlajših kadetinj.

Na prvi mini olimpijadi v Radencih, kot uvod v sobotno 39. mednarodno izvedbo Maratona treh  src v Radencih,  je na športnih igriščih v Radencih sodelovalo  139 mladih iz  treh osnovnih šol in sicer s Kapele, Gornje Radgone je in Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci.  Mladi so pod sloganom » Pomembno je sodelovati in ne vedno zmagati«  spoznavali: ples, rokomet, nogomet, odbojko na mivki ter družabne igre ob predstavitvi olimpijskega gibanja. Prireditev v Radencih  je za mlade lepo uspela.

V 18.kolu pomurske lige v malem nogometu na asfaltnih igriščih so igrali:  Beltinci – Lordi Ivanjkovci 4:10, Panonska Murska Sobota – Krim Mala Nedelja  4:4 in Bar Atlantis Ljutomer – Mura Krog 8:6, Lipovci so bili prosti. Na lestvici vodijo Lordi iz Ivanjkovec z 49. točkami pred Krimom Mala Nedelja, ki jih ima 41 tretji  so Lipovci s 37.točkami.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju Cikel slovenskih železnic v Ljubljani je med 74. šahisti zmagal Leon Mazi iz kranjskega šahovskega kluba z 8.točkami, Luka Šolmajer iz lendavske Rokade je na 12. mestu zbral 6 točk. Danes ob 18. bo Šahovsko društvo Radenska Pomgrad v Murski Soboti pripravilo mesečni članski hitropotezni turnir, soboški MIKK pa bo v petek  ob 15. pripravil 12. turnir za osnovnošolce Pomurja.