V etru
Osrednja poročila na Murskem valu
Domov

Šport in šah

15 maja 2019 Šport


Selektor slovenske ženske  košarkarske reprezentance Damir Grgič je  med  20 igralkami   izbral  za priprave na evropsko prvenstvo  15 igralk ,ki  se bodo   v petek  zbrale na Rogli. Skupno jih čaka  35 dni priprav  med pripravami, ki bodo potekale poleg Rogle  tudi v Laškem in v Zrečah. Med izbrankami selektorja je tudi Tina Cvijanović iz Murske Sobote sicer članica Ženskega košarkarskega kluba Maribor.

Odbojkarji slovenske članske  reprezentance pod taktirko novega selektorja Alberta Giuliani iz Italije,   ki je nasledil Slobodana Kovača se bodo zbrali  na reprezentančnih pripravah v četrtek 16. maja v Kranjski Gori. Med izbranci novega selektorja je tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote, ki  nastopa za ACH Volley v Ljubljani.

Prijetna novica je prišla tudi  iz evropske nogometne zveze UEFA, kajti sodniški odbor je za finale  nogometne lige prvakov med  Liverpoolom in Tetenhamom ,ki bo prvega junija v Madridu delegiral slovenske sodnike na čelu z Damirjem Skomino iz Kopra ob njem  bosta kot pomočnika še Ljubljančan Jure Praprotnik in Robert Vukan iz Gornje Radgone.

Na strelski tekmi svetovnega pokala v Changownu v Južni Koreji  je v trapu   drugi dan  slovenska strelka  Jasmina Maček iz Bodonec zadela  21 in 23 tarč kar jo je    skupno s 109 zadetki uvrstilo na 38. mesto. V moški konkurenci  so  strelci opravili dve seriji. Boštjan Maček je z 48. zadetki po prvem  dnevu na  42. mestu z 48. zadetki. Kakšna je konkurenca priča podatek, da so kar štirje  strelci zadeli vseh 50 tarč.

V tretji etapi kolesarske dirke po Kaliforniji dolgi 208 kilometrov  je bil med slovenskimi kolesarji najboljši Tadej Pogačar na petem mestu. Simon Špilak je  za vodilnim Francozom Remijem Cavagno zaostal 44 sekund in se uvrstil na  38. mesto, sicer pa je Špilak po treh etapah od skupno sedmih na18.mestu.

V nadaljevanju prvenstva v slovenski ligi v hokeju na travi so igralke Moravskih Toplic premagale predanovski Triglav  s 4:1. Za  Moravske Toplice je dosegla tri zadetke: Petra Dervarič in enega Ana Vegič; za Triglav je bila strelka: Janja Klemenčič.

V  22.kolu Ravenske lige v malem nogometu so igrali takole: Satahovci – Černelavci 0:11, Vivat Černelavci – Borejci 4:10, Krajna – Tropovci /Tišina 1:3, Mister baby Gederovci- Petanjci 6:0, Kučnica Korovci – Krog  3:2, Kupšinci – Mladinec Murski Črnci 5:4 in Dobel Rankovci . Gradišče 1:2. Na lestvici vodijo  Borejci s 56.točkami drugi je Mister baby ,ki je zbral 50 točk in tretji Krog s 47.točkami.

Na majskem  članskem hitropoteznem šahovskem turnirju  v Murski Soboti je zmagal Boris Kovač z 8.točkami. Drugi je bil Denis Gjuran s šestimi sledita pa Danilo Hari in Matej Grah, ki sta zbrala po štiri točke in pol.