Domov

Šport in šah

7 aprila 2017 Šport


V četrti etapi 57. mednarodne kolesarske dirke po Baskiji v Španiji je prekmurski kolesar Simon Špilak doma iz Tropovec član ruske Katjuše zasedel 24. mesto, za zmagovalcem Primožem Rogličem iz Slovenije je zaostal  le dve sekundi, Po štirih etapah je Simon Špilak na  25. mestu in za vodilnim kolesarjem Davidom De la Cruzom zaostaja le štiri sekunde.  Kolesarska dirka bo končana jutri z dirko na čas na 27 km dolgi progi.

Na Brdu pri Kranju je bila redna letna skupščina Združenja nogometnih trenerjev Slovenije. Na skupščini so nogometnim trenerjem podelili tudi tradicionalna letna priznanja.  Iz lendavske trenerske organizacije so dobili plakete: Pavel Žalik, Imre Nemeth, Damir Rob, Vladimir Lebar in Drago Režonja. Plaketo zaslužnega člana pa je dobil Avgust Leček. Iz soboške trenerske organizacije so dobili plakete  Združenja nogometnih trenerjev Slovenije: Janko Irgolič, Benjamin Kranjc, Štefan Šavel  in Igor Suša. Priznanje  zaslužnega člana sta dobila Franc Hauko in Slobodan Djurić,  priznanje častnega člana slovenske trenerske organizacije pa je dobil Jože Rantaša.

Na teniških igriščih v Radencih je bilo končano tekmovanje v pomurski zimski teniški ligi. Na sedmem zadnjem turnirju je zmagal Gorazd Kozic iz  Radenec, ki je bil boljši od Reneja Herica iz Banovec, v dvoboju za tretje mesto  pa je Dani Strah iz Gornje Radgone premagal Žigo Starčiča iz Radenec. Končni zmagovalec teniške lige za sezono 2016/2017 je Gorazd Kozic, ki je zbral 960 točk, drugi je bil Žiga Starčič z 890.točkami in tretji Rene Heric z 825 zbranimi točkami.  Teniški igralci bodo imeli še turnir dvojic 13. maja.

V prvi Gorički ligi malega nogometa so v 12. kolu bili doseženi tile rezultati: Gornji Petrovci – Domanjševci  3:1, Matjaševci – Lucova 4:7, Neradnovci – Carioke Markovci 4:2 in Srebrni breg Martinje – Stanjevci 4:4. Na lestvici vodijo Gornji Petrovci z 32.točkami. V drugi Gorički ligi pa so igrali takole: Dolenci – Isyp Šalovci 1:5, Hajduk Adrijanci – Šulinci 0:4 in Inter Dolič – Čepinci 1:4. Na lestvici vodi Pizzerija Kučan iz Križevec, ki je bila v tem kolu prosta.

V soboški Diani se je včeraj nadaljevalo tekmovanje v prvi ženski državni šahovski ligi. Šahistke Radenske Pomgrada iz Murske Sobote  so proti ekipi Celjskega šahovskega kluba iztržile neodločen izid 1,5:1,5. Za soboško šahovsko ekipo so remizirale: Barbara Skuhala, Maja Hočevar in Hana Nemec.  Šahistke Inotherma iz Kočevja so premagale Domžale s 3:0. Za Kočevje je enkrat zmagala tudi Maja Vučko doma iz Ižakovec. Za ekipo Prevodi dvojka iz Kranja, ki je izgubila proti  Duolu iz Ljubljane z 2:1 je edino zmago priigrala Lea Števanec doma iz Rankovec.  Po štirih kolih vodi Duol iz Ljubljane, soboške šahistke  so na četrtem mestu.  Danes v času naših poročil igrajo soboške šahistke proti šahistkam Kranja.