Domov

Šport in šah

18 maja 2019 Šport


Na  strelskem tekmovanju  s standardno puško 3 x 40  za evropski pokal v danskem Arhusu se je znova izkazala slovenska strelska reprezentanca ,ki je v postavi: Robert Markoja, Rajmond Debevec in  Dušan Ziško zadela  3450 krogov in zasedla  tretje mesto. Zmagala je Švica , druga je bila Finska. V posamični konkurenci  je Robert Markoja iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča  znova streljal odlično, zadel je v težkih razmerah v vetru in dežju ,  1177 krogov in se uvrstil na tretje mesto.  Rajmond Debevec  iz Olimpije  je bil s 1172,krogi četrti in Dušan Ziško iz Kolomana Flisarja s Tišine 13. zadel je 1140 krogov.

Na tekmi svetovnega strelskega pokala s puško šibrenico  v Changwonu v Južni Koreji   je  slovenska ekipa v mešanih dvojicah: Jasmina in Boštjan Maček oba iz Bodonec  zasedla 38. mesto, skupno sta Mačkova zadela 86 tarč. Tokrat se je posebej izkazal Boštjan Maček, ki je zadel 49 od skupno 50. tarč.

Na mednarodnem  Bregantovem memorialu 2019 v tenisu uspešno igra  med  14 letniki  Žiga Švec doma iz Lemerja, član Teniškega kluba Murska Sobota. Švec je v četrtfinalu premagal  16. nosilca Madžara  Kornela Halmosa s 6:1 in 6:3. V  polfinala se bo Žiga Švec pomeril s četrtim nosilcem  Avstrijcem Sebastjianom Sorgerjem.

Na državnem prvenstvu v steznem kegljanju  za invalide  v Celju je med 70 tekmovalci  izjemen uspeh dosegla Marta Janežič , članica Medobčinskega društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote, ki je  med tetraplegiki osvojila naslov državne prvakinje.  Med paraplegiki je bil Ludvik Škraban  sedmi in Anton Simonič, oba iz prekmursko prleškega društva , osmi.

Na dvodnevnih kvalifikacijah  za uvrstitev v 3. državno kegljaško ligo, vzhod je kegljaška ekipa Lendave  med zmagovalci iz območnih  ligaških tekmovanj Celja, Koroške, Zasavja , Štajerske in Pomurja zasedla  prvo mesto in se uvrstila v 3. ligo.  Za Lendavo so igrali in dosegli  lep uspeh naslednji tekmovalci :  Uroš Zadravec,  Dušan Radakovič, Bojan Potočnik, Jože Horvat, Janez Šimon in Boris Tisovič.  Lendava je podrla 6481 kegljev drugi Dormeo je podrl 6290 in tretje Radlje  6253 kegljev.

V Mariboru je bilo posamično  finale  srednjih šol v atletiki, kjer so tri medalje osvojili tudi pomurski dijaki. V skoku v višino je bil drugi Marko Čeh iz Srednje zdravstvene šole iz  Rakičana, tretji je bil v skoku v daljino Niko Car iz soboške gimnazije. V štafeti 4 x 100 metrov pa je bil druga soboška gimnazija v postavi: Maj Janža, Niko Car, Luka Kuzma in Jure Šterman.

V 5. kolu državne ženske šahovske lige je sinoči v soboški Diani Radenska Pomgrad premagala Komendo z 2:1. Za soboško ekipo sta zmagali: Gabrielle Hitter in Maja Hočevar. Kočevje  je premagalo  Triglav iz Krškega z 2,5: 0,5 točke. Za Kočevje je igrala in remizirala  Maja Vučko iz Ižakovec. Danes v času naših poročil igrajo od 16.ure dalje  soboške šahistke  proti Mariboru, Kočevje pa igra proti Komendi.

Na 11. hitropoteznem šahovskem turnirju za naslov prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam s 7. točkami. Drugi je bil Božo Slana s petimi in tretji Robert Kosi, ki je zbral 4,5 točke.

Pa še tole: danes smo kar precej časa namenili športu, toda šport bo na programu tudi po 20. uri ,ko bomo v Murski Soboti  spremljali prvoligaško nogometno tekmo med Muro in Gorico, ki bo morebiti ob spletu  okoliščin lahko Muro popeljala tudi v evropsko tekmovanje.