Domov

Šport in šah

22 maja 2019 Šport


V mestu Salonta v Romuniji je  šest pomurskih modelarjev sodelovalo na dveh tekmah svetovnega  pokala. Med 250 modelarji iz 25 držav so bili med dobitniki medalj tudi pomurski modelarji. Vladimir Sychov član Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote  je zasedel eno drugo in eno četrto mesto  v kategoriji F l C. Maj Habjanič iz soboškega aerokluba je bil drugi med mladinci z modeli F l A. Žiga Tomašev je bil v isti kategoriji enkrat četrti in enkrat šesti, Martin Bencik  pa je bil sedmi in osmi.  Med člani se je v finalni nastop uvrstil tudi Miha Lemut iz Društva modelarjev Pomurja.

V  Ivanjkovcih je bilo 17.  državno kadetsko in mladinsko prvenstvo v elektronskem pikadu na katerem sodelovalo 120 igralcev iz 24 klubov. Na 12  igralnih  avtomatih so imeli največ uspeha igralci iz Prlekije in Prekmurja. Med kadeti ekipno je zmagal  Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija in posamično  Luka Marinič iz Top Gun Grlave, drugi je bil Leonardo Horvat iz Pikado kluba Dado iz Serdice. Med mladinci moštveno je zmagal Pikado klub Dado iz Serdice, posamično pa  Rok Heric iz Športnega društva Loko Logarovci/Kokoriči. Med kadetinjami  moštveno je zmagal Top Gun Grlava in posamično: Lea Zabavnik iz Top Gun Grlave. Med mladinkami  je moštveno zmagal Top Gun Grlava in posamično Lea Zabavnik iz Top Gun Grlave, ki je zmagala v dveh kategorijah.

Hokejisti Lipovec, aktualni slovenski  članski prvaki so v okviru priprav za  nastop na evropskem pokalu Challenge II od 6. do 9. junija v Pragi gostovali na Hrvaškem in tam izgubili prijateljsko tekmo  v hokeju na travi proti zagrebški Mladosti s 4:1. Za Lipovce je dosegel edini zadetek Martin Mesarič. Danes ob 18.30 bo v Lipovcih na programu prijateljska tekma med Lipovci in vodilni ekipo hrvaške lige  Zelino.

V zadnjem kolu pomurske lige v vrtnem kegljanju za  upokojence  so v moški konkurenci  igrali takole: Mačkovci – Puconci  502-534, Kobilje – Bodonci  419-438, Beltinci – Murska Sobota 464-543 in Moravske Toplice – Črenšovci 5243-501. Posamično je bil v zadnjem kolu najboljši  Štefan Šantavec  iz puconskega društva, ki je podrl 120 kegljev.  Naslov pomurskega  prvaka so osvojili upokojenci  Murske Sobote pred  Mačkovci in Bodonci. V ženski konkurenci pomurske upokojenske lige v vrtnem kegljanju so igrali takole: Mačkovci – Puconci 477-516, Kobilje – Bodonci  459-465, Beltinci – Murska Sobota  432-473 in Moravske Toplice – Črenšovci 520-479. Posamično je bila najboljša  Marta Stepanović iz Moravskih Toplic, ki je podrla 121 kegljev. Moštveno so postale prvakinje upokojenke Bodonec pred Kobiljem in Puconci.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V zadnji rokometni  tekmi prve B državne lige  za člane je ekipa Grosista Slovana v Ljubljani premagala soboško Pomurje z rezultatom  42:20. Za Pomurja sta dosegla največ zadetkov: Jan Osterc 10 in Gregor Falež 7 zadetkov; pri zmagoviti ekipi Slovana je dosegel Staš Jovičič  14 zadetkov. Naslov prvaka je osvojila ekipa  Slovenj Gradca s 46. točkami, druga Izola je zbrala 45 točk in tretji je bil Slovan s 40.točkami. Rokometaši Pomurja so zasedli 14. mesto s tremi točkami.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju ob 100 letnici igranja šaha v Mariboru  je med 45. šahisti zmagal Žan Tomazini iz Slovenske Bistrice z 10,5 točkami, deseti je bil Nino Cmor s 7., 17. Matej Titan s 6,5 in 20. Boris Kovač, vsi iz Radenske Pomgrada,  s šestimi točkami.