Domov

Šport in šah

25 maja 2019 Šport


Igralci Namiznoteniškega kluba Sobota so  dosegli lep mednarodni  uspeh na dvodnevnem   turnirju v Čakovcu, kjer je sodelovalo 176 veteranov in mladih igralcev namiznega tenisa. Med najstarejšimi veterani, letnik rojstva 1958 in starejših,  je zmagal Jože Žekš , ki je premagal  na poti do prvega mesta  vse nasprotnike. Med starejšimi člani je Igor Vinčec prišel z uvrstitvijo do  četrtfinala  podobno kot Mitja Županek. Med starejšimi člani  je igral tudi  Vojko Gumilar in se  uvrstil z drugi mestom v predtekmovanju na glavni turnir. Drugi dan namiznoteniškega tekmovanja v Čakovcu je med mladinkami Anamarija  Horvat zasedla prvo mesto, Luka Šantavec je bil pri mlajših kadetih tretji, pri kadetih pa je zasedel celo prvo mesto. 

Na Ledavskem jezeru v Kraščih je bilo pomursko prvenstvo v športnem ribolovu za upokojence.  Med sedmimi ekipami je zmagalo Društvo upokojencev Bodonci- Brezovci – Zenkovci  v postavi:  Ludvik Kuzma , Franc Lukač, Gusti Passero in Janez Poll na drugo mesto so se uvrstili upokojenci  Radenec v postavi: Stanko Novak, Gusti Prelog, Adolf Lamut in Željko Mavrič tretji  so bili Ljutomerčani z ekipo: Franc Košti, Igor Klarič, Jože Magdič in Franc Zrim. V posameznih sektorjih so zmagali:  Franc Lukač in Janez Poll iz zmagovitega društva Bodonec ter  Gusti Prelog in Željko Mavrič iz radenskega društva.  V posamični konkurenci je zmagal  Franjo Lesjak, drugi je bil Andrej Najžar oba iz Radenec in tretji Stanko Zver iz Gornje Radgone. Največji ulov rib pa je imel  Gusti Prelog iz Radenec in sicer  2960 gramov.

Na 5.  tekmovanju v plavanju za pokal Term Ptuj  2019  so na 50 metrskem bazenu sodelovali tudi mladi tekmovalci Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci. Med 11 tekmovalci kluba je Grega Ritonja zasedel drugo mesto v disciplini 50 metrov prosto. Staša Korpič je bila tretja na 50 metrov prosto in prsno. Domen Bogdan se je na 50 metrov prosto in delfin uvrstila obakrat na tretje mesto, na 50 metrov prsno pa je bil v svoji starostni kategoriji drugi.

V uvodni nogometni tekmi  26.kola prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 sta  že včeraj ekipi Kety Emmi Bistrice in soboške Mure igrali 0:0.  Po nepopolnem 26. kolu vodita ekipa Celja in Maribora s 64.točkami, Mura na 6. mestu je zbrala 38 točk.

V 22.kolu Goričke lige v malem nogometu so igrali takole: Isyp Šalovci – Neradnovci 1:8, Pizzerija Kučan Križevci – Domanjševci 4:8, Gornji Petrovci – Čepinci 14:1, Inter Dolič – Srebrni breg Martinje 1:2, Stanjevci – Lucova 4:5 in Hajduk Adrijanci – Dolenci 3:3. Na lestvici vodijo Gornji Petrovci, ki so zbrali 60 točk,  druga Lucova in tretji  Neradnovci pa  imata po 49 točk.

V Novi Gorici se je včeraj začelo 22. moštveno državno prvenstvo  za kadete in kadetinje. Med kadeti  kjer sodeluje 16 ekip je Radenska Pomgrad iz Murske Sobote  v prvem kolu premagala  Šahovsko društvo Gorenjka z 2:1. Za soboške šahiste sta zmagala: Matjaž Cigüt in Samo Škof.  V konkurenci kadetinj, kjer sodeluje sedem ekip  je v prvem kolu Celje premagalo Radensko Pomgrad z 2:0.

Na 12. hitropoteznem šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Jurij Ojsteršek s 7. točkami, drugi Franjo Zver je zbral 6 točk in pol, na tretje mesto pa se je uvrstil Božo Slana, ki je zbral 5 točk in pol. O