Domov

Šport in šah

26 maja 2019 Šport


V zadnjem  36. kolu   prve slovenske nogometne lige Telekom sta včeraj v Murski Soboti Mura in Celje igrala 1:1. Pred blizu 4500 gledalci je za Muro dosegel zadetek Amadej Maroša v 51. minuti po podaji Matica Maruška, Celjani  so povedli že v 3. minuti preko Luke Kerina po podaji nekdanjega igralce Mure Jureta Travnerja. Za Celjane je odlično igral tudi Prekmurec Mitja Lotrič. V preostalih srečanjih so  včeraj igrali takole: Domžale – Maribor  2:1, Krško  – Gorica 2:2, Rudar Velenje – Triglav 2:2 in Aluminij Kidričevo – Olimpija Ljubljana 1:0. Naslov prvaka osvojil Maribor z 78.točkami pred Olimpijo, ki je zbrala 69 točk tretje Domžale imajo 63 točk in četrta Mura je zbrala 52 točk – vse štiri ekipe bodo sodelovale tudi v evropskih tekmovanjih, Celjani so na petem mestu zbrali 49 točk.  Ligo zapušča Krško s 24.točkami, kvalifikacije za obstanek v prvi ligi  bo prvič v svoji zgodovini igrala Gorica, ki je zbrala 31 točk.

V 26.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige  so Domžale v Bakovcih premagale Muro z rezultatom 2:1, kadeti Domžal pa so bili boljši od Mure s 6:3.

V 26. kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 je Maribor premagal Vipol iz Veržeja s 3:0, Slovenska Bistrica pa je premagala vrstnike Mure s 3:0.

V   26. kolu  v prvi slovenski ženski nogometni ligi U – 17  je Telemach GMT Beltinci premagal Cerklje z 8:2.

Na Ptuju je bilo  družno državno prvenstvo  Slovenije in Hrvaške v atletskem peteroboju za veterane,  ki so ga sestavljali: skok v daljino, met kopja, tek na 200 in 1500 metrov ter met diska. V absolutni konkurenci  zmagal Zdravko Mauko – Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci ,ki je zbral  2786 točk na drugo mesto se je uvrstil  Željko Vrbanec iz Hrvaške.

Na mednarodnem atletskem mitingu v Slovenski Bistrici je  Nino Celec od Grada, član Atletskega kluba Slovenska Bistrica zasedel 6. mesto v skoku v daljino s 7,29.

Soboški rokoborci so nastopili v Zagrebu na mednarodnem rokoborskem turnirju v grško rimskem slogu  kjer je sodelovalo 350 mladih rokoborcev iz 6 držav. Nik Bedők je v kategoriji do 59 kg zasedel tretje mesto, Peter Pavlinjek pa je bil v kategoriji do 49 kg, ob pod taktirko trenerja Slavka Zeca, peti.

dav

V soboški Fazaneriji je bil  18. Soboški tek  in hkrati  prvi  tek za pomurski pokal na katerem je  teklo 63 udeležencev v mlajših in članskih kategorijah.  Med članicami je na  6 km dolgi progi tekla najhitreje Tjaša Žalik iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote .Na drugo mesto med članicami se je uvrstila  Enamary Puhan iz ekipe Borisova bežeča deca iz Murske Sobote tretja  je bila Ines Sukič iz Krašč.Med člani je zmagal  na 18. Soboškem teku na  8 km dolgi progi  Dejan  Preindl iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci.  Drugi mesti sta si na 8 km dolgi progi med člani razdelila:  Matej Temlin iz  Športnega društva Team turbo Tropovci in Tomaž Sraka od Grada na Goričkem.    V mlajših kategorijah so bili zmagovalci: Jakov Pavlic, Marsel Koritnik, Val  Hajdenkumer, Tvit Trajbarič in med občani: Marjan Jakopec.  Med dekleti  so   zmagale: Lara Horvat, Živa Smej, Lija Žalig, Hana Merica in Ariel Šadl.

V 5. kolu druge teniške lige je Športno društvo LTA v Ljubljani premagalo Mursko Soboto z rezultatom 4:1. Edino zmago za soboško ekipo sta osvojila v dvojicah: Marino Kegl in Rene Heric.

V Murski Soboti je včeraj 110 kolesarjev sodelovalo na 13. kolesarskem maratonu BTCiklin. Na 44 km dolgi progi je  med ženskami najhitreje kolesarila Lea Bakan iz Gradišča v moški konkurenci pa David Copot iz Kolesarskega kluba Tropovci pred Luko Jablanovcem. Na 27 km dolgi progi je bila najhitrejša Mateja Mencigar iz Cankove  in med člani Darko Šek iz Kolesarskega kluba Tropovci. Najstarejša udeleženca  na kolesarskem maratonu  v  Murski Soboti sta bila: 81 letna Anica  Kuferšin iz Sebeborec in 79 letni Mirko Kavaš iz Beltinec.

Športna zveza Puconci je v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije in Osnovno šolo Puconci pripravila mini olimpijado za mlade od 4. do 9. leta starosti. Skupno je bilo aktivnih 100 mladih,  predstavili pa so se hokejisti Triglava, nogometaši Keme, odbojkarice Keme, karateisti Civitasa, rokoborci Murske Sobote in namiznoteniški igralci Keme. Med gosti je bil tudi večkratni državni rokoborski prvak Jure Kuhar.

V  Novi Gorici poteka 22. moštveno državno prvenstvo v šahu za kadete. V 2. kolu  je Celje premagalo Radensko Pomgrad s 3:0 v tretjem pa je  Radenska Pomgrad bila boljša od Nove Gorice s 3:0. Za soboške šahiste so zmagali:  Martin Mohar, Matjaž Cigüt in Samo Škof. Med kadetinjami so igralke Radenske Pomgrada  v drugem kolu premagale Novo Gorico z 2:0 ob eni zmagi Aline in Eme Lukač. V 3. kolu so kadetinje Radenske Pomgrada premagale še  Kočevje z 1,5:0,5 točke. Za Radensko Pomgrad je Ema Lukač zmagala, Alina Lukač pa remizirala.