Domov

Šport in šah

27 maja 2019 Šport


Na mednarodnih kasaških dirkah v Budimpešti so bili uspešni  člani Kasaškega kluba Ljutomer.  Najbolje se je v  6. dirki na 1800 metrov dolgi progi  odrezal Mitja Slavič, ki je z Vakarcsom zasedel drugo mesto. V 4. dirki na 1900 metrov dolgi progi je bila Peterka na vajetih Marka Slaviča tretja, Sanger MS z voznikom Mitjo Slavičem pa se je uvrstil na četrto mesto. V 8. dirki na 1800 metrov dolgi progi je Tars Stars na vajetih Janka Sagaja zasedel četrto mesto.

Mladi judoisti Kluba borilnih veščin Lendava so bili uspešni v kraju Novi Budžin na Češkem, kjer je na mednarodnem tekmovanju merilo moči 1050 judoistov iz 11 držav. V svojih starostnih kategorijah sta Rok Mujdrica v kategoriji do 50 kg in Lana Škraban do 53 kg zasedla drugi mesti. Sara Sep pa je težnostni kategoriji do 48 kg zasedla tretje mesto.

V 13. kolu mednarodne veteranskem lige v malem nogometu so igrali takole: Matjaševci – Gornji Petrovci 1:7, Monošter – Grad 3:0, Slovenska vés – Srebrni breg Martinje 8:2 in Radovci/Breza – Tromejnik Kuzma 3:0. Na lestvici vodi   kolo pred koncem Slovenska vés s 30. točkami, ekipa Radovci/Breza ima 29 točk in na tretjem mestu je Monošter zbral 21 točk. Na lestvici strelcev vodi Zsolt Nagy iz Slovenske vési  z 29. zadetki

V Novi Gorici je bilo končano tridnevno 22. kadetsko  moštveno prvenstvo v šahu. Med kadetinjami je zmagale Celjanke, ekipa Šahovskega društva Radenska Pomgrad je med sedmimi ekipami zasedla četrto mesto. Za soboško ekipo sta po dve točki osvojili: Alina in Ema Lukač. Med kadeti so bili prav tako zmagovalci Celjani, med 16.ekipami pa je Radenska Pomgrad zasedla peto mesto. Za  soboško šahovsko ekipo je Matjaž Cigüt zbral 3 točke in, Martin Mohar je osvojil dve točki in pol in Samo Škof dve točki.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad je v sodelovanju s Krajevno skupnostjo v Dokležovju privabilo na mednarodni konectedenski šahovski turnir 33 šahistov iz treh držav.  Med člani je zmagal Denis Gjuran, drugi je bil Boris Kovač oba iz Radenske Pomgrada, oba pa sta zbrala po 7,5 točke. Tretji je bil Goran Šegović iz Hrvaške  s 6,5 točkami, četrti je bil Matej Titan  s šestimi in peti Jaka Meglič oba iz Radenske Pomgrada s 5,5 točkami.

V Radencih se je danes ob 15. tih  začel srednjeevropski MITROPA pokal v šahu  na katerem sodeluje 10  članskih reprezentanc. V prvem kolu igra za Slovenijo  v dvoboju proti Italiji  na drugi deski  igra tudi slovenski članski prvak Boris Markoja iz Turnišča, član Železničarskega šahovskega kluba Maribor, njegov nasprotnik  pa je mednarodni mojster Francesco Stella.