Domov

Šport in šah

28 maja 2019 Šport


Na mednarodnem tekmovanju z vodnimi skuterji za pokal Alpe Jadran v Koprivnici je sodelovalo 120 tekmovalcev, ki so merili moči v sedmih kategorijah.  V najmočnejši kategoriji, v sedečih vodnih skuterjih,  je Bogdan Benko z Murske Sobote  v razredu Runabout GP1, kljub padcu v prvi vožnji,  v končni uvrstitvi  zasedel četrto mesto.

Slovenski članski selektor  Matjaž Kek je predstavil seznam nogometašev na katere računa na tekmah v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo proti Avstriji  7. junija v Celovcu in nato tri dni pozneje v gosteh še proti Latviji v Rigi. Med izbranci selektorja je znova tudi Damjan Bohar iz Mačkovec, ki igra na Poljskem za ekipo Zaglebie.

Slovenski selektor mlade reprezentance  za igralce stare do 21 let Primož Gliha  je  vpoklical v reprezentanco  za dve mednarodni prijateljski nogometni tekmi  22 igralcev. Med izbranci sta tudi Tomi Horvat nogometaš Mure doma iz Turnišča ter Žan Kolmanič igralec Maribora doma iz Veržeja. Slovenija bo igrala  7. junija v gosteh proti Švici in nato v ponedeljek 10. junija ob 17.30 še v Lendavi proti Gruziji.

Na mednarodnem tekmovanju v karateju v avstrijski Lipnici  so med 295 karateisti iz 11 držav odlične rezultate dosegli tekmovalci Karate kluba Murska Sobota.  Prva mesta  so osvojili v katah: Jurij Štefanec, Sara Ritlop, Sonja Ferenčak ter tretji mesti Tilen Jug in Jernej Štefanec. V borbah  je zmagala Nisa Kocet, drugo mesto si je priborila Fiona Zečiri tretji mesti  sta osvojila: Nisa Kocet, ki je tekmovala v dveh kategorijah in Nino Ratoša. Moštveno so mlajši kadeti Murske Sobote v postavi: Aljoša Kerec, Nejc Oblak  in Blaž Križanič   bili  v katah tretji  podobno kot ekipa malčkov Murske Sobote v postavi: Nejc Oblak,  ki je tekmoval v dveh kategorijah,  Blaž Križanič in Jurij Štefanec.

Slovenski hokejski prvaki Lipovci so  v okviru priprav za  evropski pokal Challenge II v Pragi,  na Hrvaškem odigrali dve prijateljski tekmi.  Lipovci so premagali  zagrebško Mladost z 2:1 ob zadetkih  Boštjana Stanka in Gorazda Zajca. V drugi tekmi  so Lipovci premagali še Zrinjevac z 10:2 ob dveh zadetkih  Martina Mesariča, Atteqa Muhameda in Petra Katovskega ter enim Gorazda Zajca, Abu Bakerja, Franca Maučeca in Boštjana Stanka.

V 17.kolu pomurske lige  v malem nogometu na travnatih igriščih  so igrali:  Trnje – Sobota 3:0, Čarda Martjanci – Odranci  2:3, Bakovci – Meteor Melinci 3:5, Teleing Razkrižje – Elbo Gomilica 2:4,  tekma med Tešanovci  in  Bobri iz Dolnje Bistrice je bila preložena. Na lestvici  vodi  Trnje z 42.točkami pred Tešanovci, ki imajo ob eni manj odigrani tekmi 37 točk.

V Radencih je bilo odigrano prvo kolo na 37. Mitropa pokalu   v srednjeevropski šahovski ligi, kjer sodeluje 10 reprezentanc.  Uvodni nastop slovenske reprezentance  se ni končal uspešno saj je Italija premagala Slovenijo  z 2,5:1,5. Brez zmage je ostal tudi  slovenski prvak Turniščan  Boris Markoja, ki igra na drugi deski. Danes igra Slovenija proti Franciji, tekmovanje pa bo trajalo do torka 4. junija.