Domov

Šport in šah

29 maja 2019 Šport


V Lipovcih je bilo zadnje dejanje 28. državnega prvenstva v hokeju na travi. Med člani  je predanovski Triglav prepričljivo premagal Moravske Toplice s 4:1.  Za Triglav je dosegel tri zadetke Nejc Potokar in enega Tomaž Panker; edini zadetek za Moravske Toplice je zadel Dejan Küčan. Naslov državnega prvaka so že pred zadnjim kolom osvojili Lipovci, drugi je bil Triglav in tretje Moravske Toplice. Najboljši igralec   in strelec prvenstva je bila Martin Mesarič in vratar  Jernej Vučko  oba iz lipovskega kluba.

V konkurenci članic so v zadnji  hokejski tekmi  nove stare državne prvakinje  Moravske Toplice premagale  predanovski Triglav s 6:0. Za Moravske Toplice je dosegla dva zadetka Alja Mesarič po enega pa Danaja Škrilec, Tanja Kőnye, Ana Vegič in Ema Vőrőš.  Najboljša igralka prvenstva je bila Petra Dervarič in strelka Ema Vőrőš obe iz Moravskih Toplic ter vratarka Staša Zorko iz predanovskega Triglava.

Za letošnji srednje-evropski pokal v odbojki na mivki kategorije U – 18,  ki bo na soboškem letnem kopališču  od petka 31. maja do nedelje 2. junija  bo sodelovalo  skupno  36 ekip ,med njimi  19 pri fantih in 17 pri dekletih iz sedmih držav.  Organizator, Cona..center  iz Murske Sobote,  je   po kvalifikacijskem turnirju v Murski Soboti odločil ,da bodo pri  fantih kar tri ekipe dobile posebna povabila ,ki so bile na turnirju najboljše. Tako je na kvalifikacijskem turnirju zmagala  dvojica: David Novak  in  Dino Vinkovič pred dvojico  Marko Stvarnik  in Niko Kovačič ter tretjo dvojico: Aljaž Brinar in Rene Potočnik vsi iz soboške Panvite Pomgrada.  Med dekleti bosta tudi letos sodelovali sestri  Ajda in Gaja Kuhar iz Ženskega odbojkarskega kluba Sobota.

Kolesarji Športnega društva Team turbo Tropovci  so sodelovali v Medulinu na Hrvaškem na mednarodni kolesarski dirki. Najbolje se je odrezal  med masterji  4  Dušan Hajdinjak, ki je zasedel  drugo mesto, Dominik Ketiš je bil četrti in Radovan Rac 19.ti. V kategoriji master 3 se je Bernard Omar uvrstil na  11. mesto.

cof

Končano je bilo prvenstvo v 2. slovenski mladinski in kadetski nogometni ligi vzhod kjer sta nastopali dve pomurski ekipi. Med mladinci je  v zadnjem 27. kolu Brežice premagalo Nafto s 7:3, Vipoll  je v Veržeju utrpel poraz z 2:1 proti Kettyju iz Slovenske Bistrice. Naslov prvaka je osvojil velenjski  Rudar s 77.točkami, Nafta je na petem mestu zbrala 43  in Vipoll iz Veržeja na osmem  mestu 20 točk.

V kadetski konkurenci  so Brežice premagale Nafto s 4:0, Vipoll in Ketty Slovenska Bistrica  sta igrala 1:1. Na lestvici so tudi med kadeti bili najboljši v sezoni  nogometaši Rudarja iz Velenja s 56.točkami, Vipoll na šestem mestu  je zbral  37 točk in Nafta na osmem 35 točk.

Športna zveza Beltinci in Planinsko društvo Matica iz Murske Sobote bosta v  soboto 1. junija ob 8. v športnem parku v Beltinci pripravila  že 14. pohod po Ferijevi poti v spomin na športnega novinarja Ferija Maučeca in sočasno tudi 3. pohod po Jožefovi poti v spomin na Jožefa Horvata dolgoletnega predsednika športne zveze v Beltincih. Pohod bo potekal na okrog 8 km dolgi progi med Beltinci – Lipovci – Gančani in  nazaj v Beltince.

Na 37.  mednarodnem šahovskem Mitrop-a pokalu, v Radencih  kjer sodeluje 10 reprezentanc je v drugem kolu moška reprezentanca Slovenije  za katero igra tudi Turniščan Boris Markoja  igrala s Francijo 2:2, kar je bila prva točka slovenske reprezentance. Danes  v 3. kolu igra slovenska šahovska  reprezentanca proti  Slovaški, ki je še brez poraza saj je premagala v prvem kolu Hrvaško in v drugem Švico.