V etru
Minute za kmetovalce
Domov

Šport in šah

31 maja 2019 Šport


Na finalu slovenskega  ženskega nogometnega pokala za leto 2019 je pred 400 gledalci  v Celju ženska ekipa Telemacha GMT Beltinci,  pod taktirko trenerke Nuše Ladinek,  brez posebnih težav premagala ekipo Krima Roljet z rezultatom 5:0 in osvojila 9. naslov pokalnih prvakinj,  Za nove stare pokalne  nogometne prvakinje je dosegla dva zadetka Tjaša Tibaut po enega pa Sara Makovec in Špela Kolbl. V nedeljo  ob 16. bodo nove pokalne  in države prvakinje v Bakovcih igrale prijateljsko nogometno tekmo proti ženski nogometni reprezentanci Nigerije.

V Celju je v moškem finalu slovenskega  nogometnega pokala Olimpija pred 9.000 gledalci  premagala  državnega prvaka Maribor z 2:1. Za Olimpijo je dvakrat zadel Stevan Savić za Maribor pa je dosegel častni zadetek v zadnjih  trenutkih  tekme Marcos Tavares. Pri Mariboru je bil med rezervnimi igralci  tudi radgonski vratar Nino Irgolič, Žan Kolmanič iz Veržeja  ni bil niti med rezervami, Dare Vršič  iz Segovec pa je končal svojo kariero  pri Mariboru.

Na mednarodnem teniškem turnirju v Parizu je  Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota v mešanih dvojicah s francoskim igralcem Eduoardom Roger – Veselinom premagala francosko dvojico: Cornet – Eyseric s 6:2, 4:6 in 10:5 ter se uvrstila v drugo kolo.  Teniški klub Murska Sobota  bo jutri ob 8. pripravil na teniških igriščih v Murski Soboti  rekreativni teniški turnir.

Državno prvenstvo so končali tudi najmlajša igralci hokeja na travi.  V zadnjem kolu so med 10 letniki  Moravske Toplice premagale  predanovski Triglav z 2:1, Lipovci pa so bili boljši od Triglava s 6:4. Prvo mesto in državni naslov so osvojili Lipovci pred Moravskimi Toplicami in Triglavom.  Najboljši igralec in strelec prvenstva je bil Žiga Štiblar in najboljši vratar Luka Škafar vsi iz Hokejskega kluba Lipovci.

V  19.kolu prve puconske lige v malem nogometu so vodilni Puževci premagali  Romo iz Doline s 5:0, drugi Košarovci so bili poraženi od Vaneče s   4:2,  tretji na lestvici  Pečarovci pa so  premagali Strukovce  s 6:2. V drugi puconski ligi malega nogometa  so vodilni Sebeborci igrali proti Otovcem 5:5, drugi Moščanci so igrali 2:2 proti Skakovcem,  tretji Poznanovci pa so visoko premagali Prosečko vas  z 10:2.

V  4. kolu mednarodnega pokala Mitropa  v šahu je v Radencih moška reprezentanca Slovenije premagala  Hrvaško z 2,5:1,5 kar je prva zmaga slovenske moške reprezentance. Danes igra slovenska šahovska reprezentanca  dvoboj  proti Švici jutri ob  15. pa proti reprezentanci Madžarske.