Domov

Šport in šah

1 junija 2019 Šport


Osnovna šola IV  iz Murske Sobote je včeraj  v Murski Soboti pripravila finale državnega prvenstva osnovnih šol  s prilagojenim programom v dvoranskem nogometu, kjer so nastopile štiri najboljše slovenske šole.  Zmagal je Center Janeza Levca Osnovne šole Dečkova iz Ljubljane, ki je bil  v finalu  boljši od Osnovne šole IV Murska Sobota  z rezultatom 2:0. V tekmi za tretje mesto je Osnovna šola Helene Puhar iz Kranja premagala celjsko Glazijo s 5:0. Soboški nogometaši so v polfinalu premagali  Kranjčane s 5:2 ter se uvrstili v finale. Za  soboško osnovno šolo, ki je osvojila naslov državnih podprvakov so igrali: Jasmin in Tomas Cener, Benjamin Baranja, Nik Sobočan Danijel in Santijago Horvat ter Blaž Car – ekipo pa sta vodila: Denis Ficko in Nejc Juteršnik.

V Laškem je včeraj slovenska ženska košarkarska reprezentanca  po 14. dnevih priprav v prvi pripravljalni prijateljski tekmi premagala Češko z rezultatom 77:75. Za slovenski izbrano vrsto je 21 minut igrala tudi Tina Cvijanović iz Murske Sobote, sicer članica Maribora, prispevala pa je tri točke k zmagi slovenske košarkarske ekipe.

Na mednarodnem teniškem turnirju v Parizu se  je v ženskih dvojicah   Andreja Klepač članica soboškega teniškega kluba z Lucie Hradecko  iz Češke uvrstila v tretje kolo.  Slovensko češka dvojica je v drugem kolu premagala ameriško – nemško dvojico  Sofie Kenin in Nemko Andrejo Pekovič s 6:4, 3:6 in 6:3.  V drugem kolu pa je izpadla Velenjčanka Katarina Srebotnik  z ameriško soigralko Racqel Atawo.

Na 14. humanitarnem DM teku v Ljubljani je na razdalji pet kilometrov tekla tudi nekdanja članica Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote Anja Benko iz Gornjih  Črnec in zasedla  ob množični udeležbi tekačic odlično tretje mesto. Na dveh razdaljah in to na 5  in 10 km je skupno teklo več kot 6.000 tekačic.

V Svetem Juriju ob Ščavnici je bil sinoči  finale  slovenske lige ENA v malem nogometu za naslov državnega prvaka. Več uspeha so imeli igralci Športnega društva Arko iz Ključarovec, ki so po neodločenem rezultatu 3:3 v rednem delu imeli več uspeha peri streljanju prostih strelov in zmagali s skupnim rezultatom 7:6 proti ekipi Ribnega. V rednem delu so  za  Ključarovce dosegli zadetke: Miha Kušnik, Tomaž Markovič in Tomaž Podgorelec za Ribno pa je zadel Rok Grašič dvakrat ter enkrat Boštjan Varl. Finalno tekmo sta vodila soboška sodnika Aleš Müller in Andrej Tratnjek, najboljši strelec lige pa je bil  Rok Grašič iz Športnega društva Ribno s 24. zadetki.

V 5. kolu 37.  mednarodnega šahovskega   MITROP-a pokala, ki  se igra v Radencih  je Švica premagala Slovenijo z rezultatom 3,5:0,5 točke kar je najhujši poraz slovenske moške reprezentance v dosedanjih petih kolih. Za slovensko reprezentanco proti Švici ni igral državni prvak Boris Markoja iz Turnišča. Danes igra reprezentanca Slovenije proti Madžarski, jutri ob 15. bo igrala proti Avstriji in ponedeljek predzadnji dan turnirja ob 15.tih proti Nemčiji.

Na 13. šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal  Božo Slana,ki je zbral 7 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Jurij Ojsteršek s 5,5 točkami tretji pa je bil Dare Dvanajšček s štirimi točkami in pol.