Domov

Šport in šah

8 aprila 2017 Šport


 

V predzadnji etapi 57. mednarodne kolesarske dirke po Baskiji je na 140 km dolgi progi zmagal  Španec Aleandro Valverde, ki je za progo porabil tri ure 26 minut in 32 sekund. Od slovenskih kolesarjev  je bil najboljši Prekmurec  Simon Špilak član ruske Katjuše, ki je za zmagovalcem zaostal 47 sekund in se uvrstil na 14. mesto.  Trboveljčan Primož Roglič, ki je zmagal v četrti etapi  je bil tokrat na 21.mestu,  za zmagovalcem pa je zaostal  minuto in 12 sekund.  V skupni uvrstitvi je Špilak pred zadnjo etapo na 27 km dolgi progi, v dirki na čas, na 14. mestu.

V  uvodni tekmi  3. slovenske odbojkarske lige, vzhod  za članice je II. ekipa Kostmana iz Slovenj Gradca sinoči v Puconcih  premagala II. ekipo  Keme z rezultatom 3:0.  Na tretje ligaški lestvici so igralke Keme na 8. mestu z 21.točkami.

V Braslovčah je bil dopoldne tretji krog finalnega turnirja v mali  odbojki za deklice, kjer so igralke Keme igrale dve srečanji.  V prvi tekmi je bil Šempeter boljši od Keme z rezultatom 2:0, v drugem dvoboju pa je Kostman iz Slovenj Gradca premagal Kemo z 2:0. Dekleta Keme se bodo  zdaj  borila za končno  peto mesto v državi.

Plavalni klub Zdravilišče Radenci pripravil posamično  pomursko prvenstvo v plavanju  na katerem je  v Radencih sodelovalo 81 plavalcev iz 11 osnovnih in treh srednjih šol.  Na 50 metrov prosto sta med mlajšimi dečki in deklicami zmagala: David Kulčar iz Dvojezične srednje šole Lendava  in Nuša Vrbančič iz Osnovne šole Radenci. Med starejšimi deklicami in  dečki sta na 50 metrov plavala najhitreje: Miha Rudolf iz Osnovne šole Veržej in Maja Nemec iz Osnovne šole I Murska Sobota. Na razdalji 100 metrov mešano sta bila  med mlajšimi dečki in deklicami zmagovalca : Bea Laura Burjan iz Osnovne šole III Murska Sobota in  Grega Ritonja iz Osnovne šole Radenci.  V kategoriji starejših dečkov  in deklic sta na 100 metrov mešano zmagala: Domen Filip iz Ljutomera in Staša Korpič iz Osnovne šole III Murska Sobota. Med srednješolci sta  na 100 metrov prosto zmagala Jaka Ambruž iz soboške gimnazije  in    Kaja Leopold iz Srednje zdravstvene šole. V štafeti  8 x 25  metrov je zmagala I. ekipa Osnovne šole III pred Osnovno šolo II in II. ekipo Osnovne šole III vse iz Murske Sobote.

V  12. kolu Dolinske lige v malem nogometu v Beltincih je vodilni Aluvar iz Gančan  premagal Gomilico s 3:1, druga na lestvici Torcida iz Lakoša je premagala Beltince s 5:3, tretji Odranci pa so bili boljši od Hotize z rezultatom 7:2.

V  12. kolu soboške medobčinske veteranske lige v malem nogometu je vodilni Old boys iz Murske Sobote premagal Cankovo z rezultatom 7:0, drugi Rogašovci so premagali Noršince s 7:2 tretje Dokležovje pa je igrali proti Sebeborcem, ki so četrti na lestvici 1:1.

V  5. kolu prve slovenske ženske šahovske lige je v Murski Soboti šahovska ekipa Prevodi dvojka iz Kranja bila  sinoči boljša od Radenske Pomgrada z rezultatom 2:1. Za soboške šahistke sta po pol točke osvojili:  Barbara Skuhala in Hana Nemec.

V Murski Soboti se je dopoldne začelo tudi tekmovanje v 2. državni ženski šahovski ligi, kjer sodeluje 20 ekip. V prvih dveh kolih so šahistke Rokade iz Lendave  premagale Piran z 2:0 in izgubile proti Brežicam z 1,5:0,5 točke. Šahistke Gornje Radgone pa so  utrpele poraza proti Brežicam in Piranu obakrat z 2:0. 2. slovenska šahovska liga bo končana jutri popoldne.

Na 10. hitropoteznem šahovskem turnirju za naslov prvaka Gornje Radgone je zmagal Matjaž Husar s petimi točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Martin Mohar s štirimi točkami in pol in na tretje Alojz Koračin s štirimi točkami.

Na mesečnem mladinskem hitropoteznem šahovskem  turnirju v Murski Soboti je med 12. šahisti zmagal  Enej Meglič s petimi točkami in pol. Na drugo mesto se je uvrstil Martin Mohar, četrti pa je bil Rene Žižek oba pa sta zbrala po štiri točke.