V etru
Informacije - Vreme, ceste, radarske kontrole
Domov

Šport in šah

2 junija 2019 Šport


Motoklub veterani  iz Murske Sobote  je v soboto v Murski Soboti pripravil  tradicionalni  28.  odprti mednarodni reli Prekmurje 2019 ,ki se je hkrati točkoval za prvenstvo  starodobnih vozil Slovenije. Izjemen uspeh so dosegli tekmovalci  Murske Sobote, s šestimi zmagami,   bili  pa so tudi  moštveni zmagovalci pred Koprom in Mariborom.   Med posamezniki so  zmagali  med  avtomobili z letnico izdelave   letnik 1961 – 1970 Franc Horvat in  od leta 1980 do 1989  Tomaž Petrijan, s solo motorji  letnika 1946 – 1960 Branko Fujs, z letnico izdelave  1961 – 1970 Jožef  Bobovec in z letnikom 1980 do 1989 Mitja Peterka ter z motornim kolesom s prikolico Franc Makovec in Kristijan Pavel vsi iz Motokluba veterani Murska Sobota.  Med avtomobili letnika 1931 – 1945 je zmagal Marko Lazar iz Jeep kluba veteran Murska Sobota in med  solo motorji 1971 – 1979 Silvo Mlinarič iz Društva Janez Puh iz Ljutomera.  

Na mednarodni kolesarski dirki v avstrijskem Velikovcu so nastopili tudi člani Kolesarskega kluba Tropovci. Med mlajšimi mladinci je na  20 km dolgi progi bil osmi Luka Jablanovec med starejšimi mladinci pa se je David Copot uvrstil na 16. mesto.

Na mednarodnem rokoborskem turnirju v grško rimskem slogu v Pulju so med 250 rokoborci iz 9 držav tekmovali tudi člani Rokoborskega kluba Sobota.  Najbolje sta se uvrstila Mitja Cener med mlajšimi dečki v kategoriji do 49 kg in med kadeti Nejc Gomboc v kategoriji do 80 kg ,ki sta osvojila  tretji mesti  in bronasto medaljo.

V Rakičanu se je včeraj začelo dvodnevno tekmovanje v streljanju na glinaste golobe  za pokal Murske Sobote  na katerem sodelujejo strelci iz Madžarske, Hrvaške, Romunije in Slovenije. Po prvem dnevu tekmovanja v streljanju na 75 tarč je bil najboljši Norbert Nagy iz Madžarske s 70. zadetki, drugi je  Denis Vatovec iz Vrhnike in tretji  Tomaž Blazinšek iz  Ormoža oba s 66. zadetki na četrtem mestu  je po prvem dnevu Boštjan Maček iz Bodonec  s 65. zadetki. Danes čakata strelce še dve seriji in finalni nastop.

V Odrancih je v soboto v derbiju zadnjega 27.  kola v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod  Grad igral prti Odrancem 1:1. Pred 800 gledalci je za Grad dosegel vodilni zadetek Rok Petrovič v 35. minuti in za Odrance  David Vinkovič v 42. minuti.  Zmagovalni ekipi je predal pokal za naslov prvaka  Danilo Kacijan predsednik soboške medobčinske nogometne zveze. V preostali sobotni nogometni tekmi je  Turnišče premagalo Veržej s 4:3. Za Turnišče je dosegel dva zadetka Erik Lutar po enega pa sta dodala: Gregor Pavel in Tadej Zver; za Veržej  so dosegli zadetke:  Tadej Gjergjek, Filip Vinter in Lukas Magdič.  Naslov prvaka je osvojil Grad s 60.točkami pred Odranci, ki so zbrali  59 točk.

V nižjih nogometnih ligah  so igrali takole: Cven – Kema  Puconci 1:7,   Lipa – Serdica Kleparstvo Šinko  2:2, Aluvar Gančani . Bakovci 2:1, Dokležovje – Tišina 2:0, Čentiba – Zvezda Dolina  8:2, Renkovci – Kobilje 0:1 in Olimpija Dolga vas – Petišovci 8:1.

Rokometni klub Arcont iz Gornje Radgone, ki letos praznuje 60 letnico delovanja je v soboto  v Radencih na 32. memorialu Mateja Klopčiča podelil priznanja najboljšim rokometašem v sezoni 2018/2019 v različnih kategorijah. Tako so dobili priznanja za mini rokomet na Osnovni šoli Sveti Jurij Jure Veberič, na Osnovni šoli Gornja Radgona, Jure Prša med mlajšimi dečki , Niko Nevio Perša med starejšimi dečki Aljaž Breznik, med člani Boštjan Šijanec, kot šesti igralec med nagrajenci  je bil Matej Rojht in sedmi igralec med starejšimi dečki Nick Peterka.

V soboto je 12 tekmovalcev Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote sodelovalo v Kranju  na  25. mednarodnem atletskem mitingu Vučko.  Najbolje se je uvrstila med članicami  Urška Martinec, ki je  teku na 1500 metrov med članicami bila druga v času 4:52,26. Blizu medalje s četrtim mestom  so se uvrstili Maj Janža med mlajšimi mladinci  v teku na 100 metrov v času  11,23, Matej Fujs med člani na 1500 metrov v času 4:22,82. Številni atleti  soboškega Pomurja  so  v Kranju izboljšali osebne rekorda, kar priča o tem, da se je v klubu znova začelo načrtno delo z mladimi.

Na 3. Afroditenem teku v Rogaški Slatini je na dveh dolžinah prog sodelovalo kar 1100 tekačev. Na pet km dolgi progi je  Dejan Peindl iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci zasedel v močni konkurenci peto mesto.

Na 16. Rogaševskem teku  je med  člani na 6,6 km dolgi progi zmagal Tomaž Sraka od Grada, drugi je bil Matej Temlin iz Športnega društva Team turbo Tropovci in tretji Aljaž Novak iz Ormoža.  Med članicami  je  na 6,6 km dolgi progi zmagala Sanela Sukič  iz Rogašovec   pred Klavdijo Celec  iz Večeslavec in Natašo Cipot iz  Rogašovec.

Na 25. odprtem državnem prvenstvu v tradicionalnem karateju v Domžalah so med 120 tekmovalci iz 26 osnovnih in osmih srednjih šol sodelovali tudi karateisti iz Pomurja in bili zelo uspešni.  Med učenci Osnovne šole Grad sta zmagala v katah v svojih kategorijah: Renej Fujs in Dora Januš. Drugo mesto je osvojil v borbah Vladimir Januš tretji v katah pa je bil Rijan Fujs. Med  učenci Osnovne šola Kuzma sta zasedla drugi mesti v katah: Gal Časar in Maksimiljan Markoč. Med učenci Osnovne šole Cankova  je osvojil bronasto medaljo v katah Gal Spačal.

Prvi dan srednjeevropskega pokala v odbojki na mivki  kategorije U – 18,ki poteka v Murski  Soboti , sta se med 12 najboljših pri dekletih uvrstili: Ajda in Gaja Kuhar iz Odbojkarskega kluba Sobota. Med fanti so se med 12 najboljših uvrstili:  Marko Stvarnik in  Niko Kovačič ter dvojica:  David Novak in Dino Vinkovič  vsi iz soboške Panvite Pomgrada.  Ženski finale bo danes okrog 15. in moški okrog  17.ure.

Na 24. kolesarskem maratonu Bioterme Mala Nedelja  danes sodeluje   225 kolesarjev. Najstarejša kolesarka je  73 letna Ida Roškar iz Maribora  in najstarejši kolesar  83  letni Ivan Čuček s Ptuja. Najštevilčnejša skupina je  Ocean orhids iz Dobrovnika s 16. kolesarji pred Društvom gluhih in naglušnih Maribor s 15. kolesarji tretja  je kolesarska sekcija radgonskega Arconta s 14. kolesarji.  

V Radencih na mednarodnem šahovskem Mitropa pokalu je  v 6. kolu moška reprezentanca Slovenije premagala Madžarsko z rezultatom 2,5:1,5. Edino zmago za slovensko reprezentanco je osvojil aktualni državni prvak Boris Markoja iz Turnišča, ki je premagal mednarodnega mojstra  Goborja Nagya.