Domov

Šport in šah

3 junija 2019 Šport


V nemškem Fridrischafnu  je bil največji evropski turnir v badmintonu za mlade igralce. Med 450 igralci iz 20 držav je Nika Bedič članica lendavske Mladosti pod taktirko trenerja Denisa Pešehonova zasedla prvo mesto v posamični konkurenci v starostni kategoriji U – 15. Bedičeva je zasedla tretje mesto z avstrijsko soigralko še v igri dekliških dvojic.  Po 15 letih so  bili tako igralci Mladosti znova  uspešni na tej reviji mladih igralcev, leta 205 je uspela zmaga v Nemčiji Iztoku Utroši in Roku Činču.

Na letnem kopališču v Murski Soboti je  končan dvodnevni  turnir srednjeevropskega pokala v odbojki na mivki , kjer so nastopili mladi odbojkarji kategorije U – 18 iz devetih držav. V moški konkurenci sta  med 29. dvojicami   zmagala  Kaur Erik Kais – Rasmus Meius iz Estonije med pomurskimi odbojkarji sta si dvojici Marko Stvarnik – Niko Kovačič ter  David Novak – Dino Vinkovič iz soboške Panvite Pomgrada razdelili deveto mesto. V ženski konkurenci sta med 23 dvojicami  zmagali Zuzanna Bielak – Aleksandra Chudik iz Poljske, pomurski odbojkarici  Ajda in Gaja Kuhar iz Odbojkarskega kluba  Sobota sta zasedli peto mesto. Organizator tekmovanja Cona. Center iz Murske Sobote v letu 2020 načrtuje izvedbo evropskega prvenstva v odbojki na mivki za mlade do 18 let starosti.

Na mednarodni  cestni kolesarski dirki v Velikovcu v Avstriji je drugi tekmovalni dan dosegel izjemen uspeh mladi Luka Jablanovec iz Kolesarskega kluba Tropovci, ki na 72 km dolgi progi zasedel tretje mesto med mlajšimi mladinci. Med starejšimi mladinci je David Copot na 96 km dolgi progi zasedel 21. mesto.

Na olimpijskem strelišču v Rakičanu je bilo dvodnevno mednarodno tekmovanje z lovsko puško šibrenico Grand prix Murske Sobote. Med strelci iz  štirih držav je zmagal Denis Vatovec  iz Vrhnike, drugi je bil Hegy Norbert iz Madžarske in tretji Boštjan Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote.

Nogometna šola Mure je na stadionu Fazanerije v Murski Soboti pripravila  prvi  mednarodni turnir Avto Rajh open 2019  za starostno kategorijo U – 14. Med 12 ekipami iz Slovenije in Hrvaške je zasedla prvo mesto ekipa Mure z imenom črni, drugi je bil Maribor tretji Dravograd in četrta Olimpija. Med ostalimi pomurskimi ekipami je bila Mura z imenom »beli« deseta in Veržej   dvanajsti.  V soboto 8. junija bo v Murki Soboti nogometni turnir selekcije  U – 13.

V 14.kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu so igrali takole:  Gornji Petrovci –  Slovenska vés 2:7, Srebrni breg Martinje  – Radovci/Breza 5:7, Tromejnik Kuzma – Monošter 3:3 in  Grad – Matjaševci 10:5. Na lestvici vodi Slovenska vés s 33.točkami pred Radovci/Brezo, ki jih ima 32 tretji Monošter je zbral  22 točk. Do konca lige je ostalo še pet zaostalih  tekem, ki morajo biti odigrane do 15. junija.

V 7. kolu srednjeevropskega pokala Mitrop-a v šahu je  v Radencih moška reprezentanca Avstrije premagala Slovenijo z rezultatom 2.5:1,5. Na prvi deski je za slovensko reprezentanco igral Turniščan Boris Markoja, ki je remiziral proti velemojstru  Valentinu Dragnevu.  Danes predzadnji  dan  srednjeevropskega pokala  bo   Slovenija, ki je sedma na lestvici med 10.reprezentacami ,  igrala  dvoboj proti Nemčiji.