Domov

Šport in šah

4 junija 2019 Šport


V italijanskem Riminiju je bilo štiridnevno evropsko prvenstvo  na katerem je sodelovalo kar 2350 plesalcev iz 26 držav. Člani plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote po taktirko  Dejana Zečevića so v kategoriji breakdance v postavi:  Petra Rajh, Rok Mlinarič, Gal Vrbnjak, Elias Ljubec, Filip Kovačič in Nik Šuler osvojili naslov evropskih prvakov .V posamični konkurenci je med članicami bila v breakdancu peta Petra Rajh, Filip Kovačič pa se je v izjemni mednarodni konkurenci uvrstil na 9. mesto.

V Slovenski Bistrici je bil  mednarodni memorial Stanka Topolčnika v judu. Med 92 judoisti iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije so tri medalje osvojili tudi pomurski judoisti.

V kategoriji mlajših dečkov je zmagal v svoji kategoriji  do 35 kg Nik Maj Vučko  iz Judo kluba Beltinci, drugi mesti  sta osvojila v kategoriji do 42 kg Sven Šarkanj in  kategoriji do 46 kg Klemen Vinkovič oba iz Judo kluba Murska Sobota.

Strelsko društvo Ljutomer je v Presiki pripravilo 3. turnir mednarodne lige v streljanju z malokalibrsko puško.  Med 13.ekipami so zmagali strelci Murske Sobote v postavi: Igor in Blaž Makari ter Timotej Plahut pred Gederovci in Coalom iz Petišovec. Najboljša tuja ekipa je bila Nagyknizsa na petem mestu.  Posamično je med člani zmagal Ferenc Havasi  iz Zalaegerszega, drugi je bil Jože Kopinja iz petišovskega Coala in tretji Janoš Szabolics iz Nagykanizse, četrti  pa je bil Igor Makari iz Murske Sobote.  Med ženskami posamično je zmagala Brina Stanjko iz Ljutomera in med pionirkami Saša Žerdin iz Strelskega društva Črenšovci.  

Mladi nogometaši Nafte iz Lendave   starostne kategorije  U – 11  so sodelovali  na Pobrežju pri Mariboru  na nogometnem turnirju ter tam med osmimi ekipami zasedli tretje mesto.  Nafta je  predtekmovanju premagala Podvince z 1:0, selekciji Pobrežja U – 10 s 6:0 in igrala proti Dobrovcem 0:0. V četrtfinalu je bila Nafta boljša od Benedikta s 3:1 v polfinalu pa so 11 letniki Pobrežja bili boljši od Nafte z 2:0. Zmagal je Nogometni klub Dobrovce, Nafta  je zasedla tretje mesto.

V zadnjem 18.kolu pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih  so bili doseženi naslednji rezultati: Sobota – Teleing Razkrižje 2:4, Klub mladih Odranci – Trnje 0:3, Bobri Dolnja Lendava – Čarda Martjanci  10:4, Meteor Melinci – Tešanovci 4:10 in Elbo Gomilica – Bakovci 14:5. Kljub dvema zaostalima tekmama  v ligi je naslov pomurskega prvaka že osvojilo Trnje s 45. točkami pred Tešanovci, ki imajo 40 in Elbom iz Gomilice s 37.točkami.

Na pomurskem prvenstvu upokojencev v vrtnem kegljanju v organizaciji Društva upokojencev Puconci je med 13 ženskimi ekipami zmagalo Društvo upokojencev Bodonci – Brezovci – Zenkovci s 392. podrtimi keglji. Drugo je bilo Kobilje s 384. in tretji Puconci, ki so podrli 380 kegljev. Posamično  je zmagala Jožica Bertalanič iz zmagovalne ekipe Bodonci – Brezovci – Zenkovci, ki je podrla 105 kegljev, druga je bila Marjeta Volf iz Kobilja  in tretja Sabina Horvat iz zmagovitega bodonsko brezovskega zenkovskega društva, obe sta podrli po 101 kegelj.  Zmagovalna ekipa se je uvrstila na finale državnega prvenstva, ki bo septembra v Spodnjem Dupleku.

V Radencih je bilo včeraj odigrano predzadnje kolo  37. mednarodnega srednjeevropskega pokala v šahu na katerem sodeluje 10 reprezentanc,. Reprezentanca Slovenije je  v 8. kolu igrala proti Nemčiji 2:2, edini prekmurski šahist Boris Markoja iz Turnišča je tokrat utrpel poraz proti velemojstru Vitalyju Kuninu.

V Novi Gorici je bilo moštveno državno prvenstvo za mlade šahiste  stare do 12 let. V konkurenci deklet je naslov državnih prvakinj osvojila kranjska ekipa  z 9.točkami , na solidno tretje mesto se je uvrstila Radenska Pomgrad iz Murske Sobote   s šestimi točkami. Za soboško ekipo je Ema Lukač zbrala štiri točke in Eva Žlebič dve. V moški konkurenci je zmagala med 17. ekipami Postojna s 17.točkami, Radenska Pomgrad se je uvrstila na 11. mesto z 8.točkami. Za soboško ekipo sta Mak Kovač in Tian Mohar zbrala po štiri točke, Samo Škof pa je  osvojil 5 točk.