Domov

Šport in šah

5 junija 2019 Šport


Na finalu državnega prvenstva Hrvaške  v hokeju na travi so  v Zelini   osvojili naslov državnega prvaka hokejisti Zeline za katero uspešno igrata brata Anže in Gregor Fujs iz Predanovec nekdanja igralca Triglav.  V polfinalu državnega prvenstva je Zelina premagala zagrebški Marathon s 5:0, po en zadetek sta dosegla za Zelino tudi Anže in Gregor Fujs. V finalu je bila Zelina boljša od zagrebške Mladosti s 3:1, en zadetek k zmagi Zeline in osvojitvi  hrvaškega državnega naslova je dodal tudi Anže Fujs.

Ob koncu tedna od,  7. do 9. junija , bodo hokejisti Zeline kot predstavniki Hrvaške sodelovali na Poljskem na evropskem hokejskemu pokalu Challenge I. Slovenski hokejski prvaki Lipovci bodo  sodelovali v istem času na evropskem pokalu Challenge II v Pragi, hokejisti  predanovskega Triglava pa bodo preizkušali svoje moči  na evropskem pokalu  Challenge III v turški Antalyi.

Selektor slovenske ženske nogometne reprezentance Borut Jarc je za prijateljsko meddržavno tekmo proti Črni Gori, ki bo  v nedeljo 16. junija v Dravogradu,   v reprezentanco povabil  22 igralk med katerimi jih je kar šest iz ekipe državnih in pokalnih prvakov  Telemacha GMT Beltinci. Povabilo za zbor reprezentance, ki bo 12. junija na Brdu so dobile: Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec, Zala Meršnik, Anja Prša in Špela Rozmarič. V kadru reprezentance bo tudi Mateja Zver iz Gornje Bistrice, ki je  zdaj članica avstrijskih državnih prvakinj St. Pőltna. Trenerka  v reprezentanci pa je Nuša Ladinek trenerka  prekmurskih državnih prvakinj.

V  drugi slovenski teniški ligi je ekipa Teniškega kluba Murska Sobota v Novem mestu premagala ekipo Portovalda s 5:0. Za soboško ekipo so zmagali: Marino Kegl, Borut Horvat, Dominik Sedonja, Rene Heric ter dvojica: Dominik Sedonja in Borut Horvat. Na Otočcu  je ekipa Teniškega kluba Murska Sobota  utrpela poraz proti gostiteljem s 4:1. Edino zmago za soboško teniško ekipo  je osvojil Rene Heric.

V zadnjem 21. kolu pomurske lige v malem nogometu na asfaltnih igriščih so igrali takole: Lordi Ivanjkovci – Krim Mala Nedelja 3:0, Mura Krog – Lipovci 6:7, Bar Atlantis Ljutomer. Panonska Murska Sobota 4:4. Naslov prvaka so osvojili Lordi iz Ivanjkovec z 58. točkami pred Malo Nedeljo s 47.točkami tretji pa so Lipovci, ki so zbrali 40. točk. Sklepni turnir, ki so ga poimenovali »Zelkov memorial« bo v organizaciji Kluba malega nogometa Panonska iz Murske Sobote   v soboto 8. junija ob 12. na asfaltnem igrišču v Krogu.

V Radencih je bilo končano  devetdnevno 37.srednjeevropsko prvenstvo Mitropa pokal v šahu. V moški konkurenci ,kjer je v desetih ekipah sodelovalo kar 17 velemojstrov,  je zmagala reprezentanca Madžarske pred Češko obe reprezentanci sta zbrali po 12 točk tretja je bila Avstrija. Slovenija je v zadnjem 9. kolu igrala proti Češki 2:2 in ob koncu zasedla  9. mesto. Za Slovenijo je igral tudi Turniščan Boris Markoja, ki je osvojil v šestih dvobojih točko in pol. V ženski konkurenci je zmagala Hrvaška s 13. točkami, Slovenija je zasedla med 9. ekipami. 6. mesto z 8.točkami.