Domov

Šport in šah

10 junija 2019 Šport


Kot uvod v današnje  večerno kvalifikacijsko  nogometno srečanje članskih ekip Latvije in Slovenije sta  se včeraj v Jurmali v Latviji  srečali zdravniški reprezentanci Latvije in Slovenije. Slovenska zdravniška reprezentanca v nogometu je bila uspešnejša in  premagala gostitelje z rezultatom 4:3. Za slovensko reprezentanco je dosegel dva zadetka selektor Mladen Prettner po enega pa sta k zmagi dodala še  Ašenberger in Zsembery.

V povratni kvalifikacijski nogometni tekmi za uvrstitev v drugo slovensko nogometno ligo so pri Gradu na Goričkem pred 500 gledalci  v tekmi z gostitelji bili znova uspešni nogometaši Kopra pod taktirko Mirana Srebrniča, ki so premagali ekipo Grada s 4:0 in se uvrstili v drugo slovensko nogometno ligo.

Za novo tekmovalno sezono so začeli s pripravami tudi nogometaši Mure, ki so se sinoči zbrali v regijskem promocijskem centru Expano, kjer sta jih posebej pozdravila tudi župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek in  predsednik kluba Robert Küzmič. Med soboško ekipo ni več  Mihaela Rebernika in Špira Peričića manjkal  je tudi Tomi Horvat iz Turnišča, ki bo  danes ob 17.30 v Lendavi  s slovensko mlado reprezentanco pod taktirko Primoža Glihe igral proti reprezentanci Gruzije.

Na svetovnem plesnem pokalu v Bratislavi so med 1600 plesalci iz 16 držav bili zelo uspešni  člani Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote.  Mala disco skupina  Plesnega kluba Zeko  je med članicami v postavi: Tajda Velikonja, Maja Ocvirk, Janja Gomboc, Tjaša Štornik, Karolina Senčar, Darja Panič in Živa Horvat  zasedla prvo mesto.  Odlično se je odrezala posamično tudi Živa Horvat, ki je zmagala med članicami in Maja Ocvirk, ki je zasedla drugo mesto med članicami. 

Na evropskem prvenstvu v elektronskem pikadu so v italijanskem mestu  Caorle  člani Pikado kluba Top Gun Teleing iz Grlave  v postavi: Andrej Gorjak, Leon Mertük , Sebastjan Antolin,  in Sašo Vütek med 152. ekipami zasedli 5. do 8. mesto. V ženski konkurenci se bo ekipa  iz Grlave v postavi: Mojca Mužič, Lea Zabavnik, Urša Drvarič, Petra Klemenčič in Nina Tivadar   danes v Italiji borila za naslov evropskih prvakinj saj se je ekipa po rezultatih na dosedanjih dvobojih izkazala in se uvrstila v finale.

V Ljutomeru je karate sekcije  domačega Partizana pripravila moštveno državno prvenstvo v športnem karateju na katerem je sodelovalo 36 klubov s 132.ekipami.  Lep tekmovalni uspeh so dosegli tudi Ljutomerčani. V katah med deklicami so zasedle drugo mesto: Taja Plohl, Nuša Janžekovič in Hannah Vela Rauter. Med deklicami v borbah  je ljutomerska ekipa osvojila naslov državnih prvakov v postavi: Nuša Janžekovič, Hannah – Vela Rauter in Zala Kramberger. Med članicami  v borbah  so bile Ljutomerčanke v postavi:  Sara Novak, Sofia Ha Vela Rauter in Nika Šenica   bile tretje. Ljutomerčanka Tija Janžekovič je kot gostja v ekipi Karate kluba Polzela osvojila naslov državnih prvakinj v borbah.

Na 9. zadnjem mednarodnem konectedenskem šahovskem turnirju ob reki Muri v Krogu je med  52. šahisti  iz petih držav zmagal madžarski reprezentant  Nagy Gabor z 8.točkami, drugi je bil  Tomislav Gruškovnjak iz Radenske Pomgrada in tretji Jernej Buzeti iz Rakičana član Železničarskega šahovskega kluba Maribor oba s 6.točkami. Na posebni šahovski tekmi za nagrado kroškega broda  je zmagal Matej Titan iz Radenske Pomgrada.