Domov

Šport in šah

11 junija 2019 Šport


Na evropskem prvenstvu v elektronskem pikadu v italijanskem mestu Coerle ,kjer sodelujejo tekmovalci iz 24 držav,   so v moštveni ženski  konkurenci med 36. ekipami  izjemen uspeh dosegle tekmovalke Pikado klub Top Gun Teleing iz Grlave.  Ekipa v postavi:  Urška Drvarič, Nina Tivadar, Mojca Mužič, Lea Zabavnik in Petra Klemenčič je osvojila drugo mesto in naslov evropskih podprvakinj.  V moški konkurenci je med  152. ekipami Top Gun Gorjak iz Grlave v postavi:  Andrej Gorjak, Leon Mertük, Sebastjan Antolin in Sašo Vütek zasedla peto mesto v  močni mednarodni konkurenci.

Mlada slovenska nogometna reprezentanca  U – 21 je pod taktirko selektorja Primoža Glihe  v Lendavi igrala proti reprezentanci Gruzije 1:1.  Za slovensko izbrano vrsto je dosegel edini zadetek  Haris Kadrič, v prvem polčasu do 45. minute pa je igral za reprezentanco tudi Tomi Horvat iz Turnišča sicer član soboške Mure.  Slovenski mladi nogometaši so bili pred gostovanjem v Lendavi uspešni tudi v gosteh proti Švici z rezultatom 2:1.

Na mednarodnem nogometnem turnirju  Avto Rajh open 2019 v soboški Fazaneriji  je med 13 letniki sodelovalo 12 nogometnih ekip iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije. V tekmi za prvo mesto so Domžale premagale avstrijski GAK s 4:0, v srečanju za tretje mesto  so mladi nogometaši Mure bili boljši od Aluminija z rezultatom 2:1. Med ostalimi pomurskimi ekipami je bil Ljutomer osmi, kombinirana ekipa Slatina Radenci/ Veržej je bila 11.ta in Puconci so zasedli 12. mesto.

Mladi nogometaši Beltinec so uspešno opravili kvalifikacije za uvrstitev v 2. slovensko mladinsko in kadetsko nogometno ligo vzhod.  Med tremi ekipami, ki so sodelovale v kvalifikacijah  je prvo mesto osvojila ekipa Rogaške pred  Beltinci in Miklavžem. Ekipi Rogaške in Beltinec sta se tako uvrstili v 2. slovensko mladinsko in kadetsko ligo, vzhod. Mladince je v Beltincih vodil  trener Mario Zver, kadete  je v začetku sezone vodil Rok Sraka ob koncu pa  Janez Legen. Žal se je v Beltincih od treniranja drugo ligaške  članske ekipe iz osebnih razlogov  poslovil trener Zlatko Gabor.

V Puconcih je Ženski odbojkarski klub Roto Kema, ki bo v novi sezoni tekmoval v prvi B slovenski odbojkarski ligi , predstavil novo strokovno vodstvo. Poročali smo že, da je predsednika Danila Janasika nasledil Renato Perša in da so v Puconcih končali sodelovanje s trenerjem Tinom Vrablom.  Novi trener v Puconcih bo  Uroš Kovačec   ki prihaja iz soboške Panvite Pomgrada njegov pomočnik bo Miloš Bavec za mlade selekcije  bo skrbel Alojz Kerec.  V igralski sestavi ni več reprezentantke Veronike Mikl in Ive Škraban,  na novo  sta v klub prišli podajalki Alena Markov iz Vrščca in Ana Jeremić iz Beograda. Več bomo o puconski ženski odbojki poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

Na 14. hitropoteznem šahovskem turnirju za naslov prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam z 9.točkami, drugi je bil Božo Slana s 5,5 točkami in na tretje mesto se je uvrstil Jurij Ojsteršek s petimi točkami. Danes ob 18. bo v prostorih soboškega šahovskega kluba v Kocljevi ulici še mesečni članski turnir  soboških šahistov.