Domov

Šport in šah

12 junija 2019 Šport


Na 12.  mednarodnem  tekmovanju v skokih na veliko prožni ponjavi v Buttelbornu v Nemčiji so med 280.tekmoalci  sodelovali tudi člani Društva za športno rekreacijo Murska Sobota s trenerjem Danijelom Štrausom.  V finale se je med starejšimi deklicami uvrstila Ema Horvat in tam zasedla četrto mesto. V strastni kategoriji mladink pa se je Lara Erniša uvrstila na deseto mesto.

V Španiji je evropskem prvenstvu v rokoborbi grško rimskega sloga za tekmovalce v starosti od 18 do 20 let sta za slovensko reprezentanco tekmovala dva člana Rokoborskega kluba Sobota. V kategoriji do 87 kg je med 21. tekmovalci Klemen Podgorelec zasedel 11. mesto, v kategoriji do 67 kg pa je Luka Gumilar zasedel 19. mesto. Po izjavi trenerja Slavca Zeca sta ob  soboška rokoborca še kadeta in sta se v mladinski konkurenci solidno uvrstila kjer sta tudi prvič tekmovala.

dav

Na mednarodnem ribiškem tekmovanju  v počastitev 40 letnice Lentija so bili med 42 tekmovalci zelo uspešni Lendavčani.  Prvo mesto v 42 urnem tekmovanju je osvojila dvojica: Daniel Tkalec – Ferenc Nagy z 59,6 kg ulovljenih rib. Druga je bila dvojica Tibor Žižek  –  Goran Jezernik  s 34,6 kg na tretje mesto pa se je uvrstila dvojica: Aleks Nagy – Martin Bundič vsi iz Lendave z 10,7 kg ulovljenih rib. Največjo ribo je imel na tehtanju Tibor Žižek in sicer 4,47 kg.

V zadnjem 26.kolu Ravenske lige v malem nogometu na Tišini so igrali takole: Vivat Černelavci – Černelavci 6:4, Krajna – Mister baby Gederovci  2:4,  Kučnica Korovci – Mladinec Murski Črnci  8:8, Kupšinci – Dobel Rankovci 4:1,  Petanjci – Satahovci 8:0, Krog – Tropovci/Tišina  8:2 in Borejci – Gradišče 4:2. Naslov prvaka so osvojili Borejci s 66.točkami pred ekipo Mister baby Gederovci z 62. in Krogom, ki je zbral 57 točk. Najboljši strelec v ligi je bil David Serec iz Kroga z 48. zadetki. V soboto 15. in v nedeljo 16. junija  bo v Krogu še turnir za naslov pokalnega prvaka v Ravenski ligi.

Na turnirju v malem nogometu za naslov pokalnega prvaka Občine Moravske Toplice so  v Prosenjakovcih med 9. ekipami zmagali Filovci pred Tešanovci in Ivanci. Na turnirju  je bil najboljši strelec Goran Žgajnar iz Kluba malega nogometa Tešanovci, najboljši vratar na turnirju pa je bil Filip Lenarčič iz Kluba malega nogometa Filovci.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad je sinoči  v Murski Soboti pripravilo junijski članski mesečni hitropotezni turnir v šahu.  Zmagal je  Boris Kovač s 5,5 točkami, drugi je bil Denis Gjuran s točko zaostanka, na tretje mesto pa se je uvrstil Danilo Hari, ki je zbral tri točke in pol.