V etru
Minute za kmetovalce
Domov

Šport in šah

14 junija 2019 Šport


Na mednarodnem nogometnem turnirju v Sarajevu so danes opoldne mladi nogometaši Mure starostne kategorije U – 17, pod taktirko trenerja Damirja Čontale,  premagali Crveno zvezdo z rezultatom 3:1. Za Muro so dosegli  zadetke Tio Cipot in Jan Bruno Kralj ter z avtogolom Vid Savić, za Crveno zvezdo  je dosegel častni zadetek iz 11 metrovke Dušan Pecarski.  Prvi dan turnirja v Sarajevu je  Mura   premagala Sarajevo s 7:2. Za Muro so dosegli zadetke Jan Bruno Kralj tri, Vito Štrakl dva ter po enega Rok Erniša in Žan Žaler.  Nogometni turnir v Sarajevu bo trajal do nedelje, Mura pa bo jutri igrala v predtekmovalni skupini še proti Plovdivu iz Bolgarije.

Mlada slovenska nogometna reprezentanca U – 18 je na Brdu pri Kranju igrala prijateljsko meddržavno  tekmo proti reprezentanci Srbije ,ki se je končala z rezultatom 0:0. Za slovensko izbrano vrsto je v prvem polčasu igral tudi  Kai Cipot član soboške mladinske nogometne ekipe.

Na 3. mednarodnem tekmovanju Grand prix v strelstvu je v Osijeku za slovensko reprezentanco nastopil tudi Robi Markoja doma iz Gomilice član Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča. V   streljanju z malokalibrsko puško v trojnem položaju se je Robi Markoja s 414,  7 krogov uvrstil na peto mesto. V disciplini 50 metrov leže pa je bil Markoja s 617,6 krogi četrti.

V Puconcih je bilo finale državnega prvenstva v namiznem tenisu za osnovne šole.  Moštveno so naslov državnega prvaka osvojili učenci Osnovne šole Puconci ,ki so premagali vse nasprotnike. Za ekipo Osnovne šole Puconciso  pod vodstvom trenerske trojke: Nejc Matis, Mirko Unger  in Bojan Ropoša so igrali: Jure Smodiš, Jan Lipič, Blažka Harkai, Živa Dogar in Ema Crnkovič.  V posamični konkurenci  se je absolutni konkurenci uvrstila na drugo mesto med dekleti Blažka Harkai, Jure Smodiš pa je v posamični konkurenci osvojil naslov državnega prvaka.

V predzadnjem kolu soboške medobčinske lige v malem nogometu za veterane  je vodilni Old boys  iz Murske Sobote, ki si je že zagotovil naslov prvak,  premagal Cankovo s 5:2. Drugi na lestvici Sebeborci so   premagali Mladost s Pertoče  prav tako s 5:2 tretji Noršinci pa so utrpeli poraz od Rakičana s 4:3. Še preostali rezultati: Dokležovje – Rogašovci 1:5, in Čarda Martjanci – Nemčavci 1:2.

Na 15. hitropoteznem šahovskem turnirju za naslov prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam, ki je zbral 5 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Jurij Ojsteršek s tremi in na tretje Dare Dvanajšček, ki je zbral dve točki.