V etru
Murska pesem tedna
Domov

Šport in šah

16 junija 2019 Šport


Na mednarodnem triatlonu v Kesztelyju ob Blatnem jezeru je med  555 tekmovalci   na 1,9 km plavanja, 90 km kolesarjenja in 21,2 km teka zasedel v absolutni konkurenci  Sebastjan Gergorič iz Murske Sobote 25. mesto, v svoji starostni kategoriji  od 40 do 44 let starosti, kjer je sodelovalo 148 tekmovalcev,  pa se je Gergorič  uvrstil na četrto mesto.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je odločilno tekmo v B skupini za uvrstitev v finale srebrne evropske lige v Mislinji dobila pred 900 gledalci proti Grčiji z rezultatom 3:2. Čeprav so odbojkarice Slovenije vodile z 2:0 so tekmo odločile v petem nizu. V kadru slovenske reprezentance je bila tudi Veronika Mikl iz Ljutomera.

V mestu Caorlev Italiji je bilo včeraj končano evropsko prvenstvo  v elektronskem pikadu ,kjer so lep tekmovalni  uspeh dosegli pikadisti   Športnega društva Strelec iz Grlave, ki so  z žensko ekipo Top Gun Grlava  v postavi: Urška  Drvarič Grah, Nina Tivadar, Mojca Mužič, Lea Zabavnik in Petra Klemenčič zasedli drugo mesto in naslov evropskih podprvakov. Odlično se je odrezal tudi  Leon Mertük, ki je zmagal v posamični konkurenci  in osvojil naslov evropskega prvaka kar je izjemen uspeh.

V Švici se je začela devet dnevna mednarodna kolesarska dirka. V prvi etapi, dirki na čas na 9,5 km dolgi progi je zmagal Avstralec Rohan Deniss  v času 10,50. Na 58. mesto se je uvrstil Prekmurec Simon Špilak, drugi slovenski kolesar Matej Mohorič pa  se je uvrstil na 89. mesto. Danes imajo kolesarji v Švici z začetkom in ciljem v Langanu 160 km dolgo etapo.

Prvi dan atletskega pokala Slovenije v Celju je v skoku v daljino zmagal Nino Celec od Grada član Atletskega kluba Slovenska Bistrica  z rezultatom 7,37. V teku na 1500 metrov je bila peta Urška Martinec  iz Atletskega kluba Pomurje v času 4:53,02 in v teku na 5000 metrov je bila šesta Katja Vrdjuka iz Beltinec, ki je članica Atletskega kluba Velenje in to v času 22:12,34.

Na četrti tekmi za pomurski rekreativni pokal na teku okoli Bukovniškega jezera je med člani  na 6,75 km dolgi progi zmagal Iztok Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci drugi je bil Marko Bagari iz Murske Sobote in tretji Endre Gőnter iz Tekaške sekcije Radenske.  Med članicami je bila na 4,5 km dolgi progi najhitrejša Tjaša Žalig iz Atletskega kluba Pomurje, druga je bila Aneja Stojko iz Ljutomera in tretja Lucija Marija Rengeo iz Športnega društva Sloparca iz Beltinec.

Na mednarodnem nogometnem turnirju v Sarajevu so nogometaši Mure starostne kategorije U – 17 bili uspešni tudi v tretji tekmi proti Plovdivu iz Bolgarije. Za Muro sta dosegla zadetka Nikola Vuksanovič iz 11 metrovke in Vid Sedej, en zadetek  so si gostje dosegli z avtogolom. Danes ob 12.30 igra nogometna ekipa Mure v Sarajevu   ob neposrednem televizijskem prenosu tekmo za prvo mesto proti  Budimpešti.

V Murski Soboti poteka dvodnevni mednarodni nogometni turnir mladih Avto Rajh open 2019. Včeraj so med 12 letniki nogometaši Mure zasedli tretje mesto, zmagala je Olimpija pred Dravo. Med 8 letniki je zmagala ekipa  Šturma iz Gradca  pred ekipo Lumen  iz Varaždina tretja je bila Olimpija.  Med 10 letniki je zmagal Aluminij iz Kidričevega, druga je bila Jarenina in tretja Olimpija.  Danes igrajo mladi v starostnih skupinah U – 11, U – 7 in U – 9 , skupno nastopa okrog 500 nogometašev.

Nogometaši Mure so včeraj v gosteh igrali prvo pripravljalno prijateljsko tekmo proti ekipi Dupleka, ki nastopa v prvi mariborski medobčinski nogometni ligi in zmagali z 12:0.  Za Muro so dosegli zadetke: Kai Cipot, Nino Kouter, Luka Bobičanec in Andrija Bubnajara po 2 po en zadetek pa so dosegli: Tomi Horvat,  Alaksander Bošković in Matic Maruško , en zadetek pa so si gostitelji dosegli z avtogolom.

Območno društvo nogometnih trenerjev Lendava in Zveza nogometnih trenerjev Slovenije sta včeraj  organizirala   v Lendavi in Nedelici  tradicionalno srečanje nogometnih trenerjev Slovenije.  Sodelovalo je skupno 60 trenerjev iz sedmih trenerskih organizacij iz celotne Slovenije. V športnih igrah so imeli največ uspeha trenerji Maribora pred Ptujem in Kranjem. Na četrto mesto so se uvrstili trenerji Murske Sobote, Lendavčani  so se uvrstili na peto mesto.  Priznanja najboljšim trenerskim ekipam sta v Lendavi podelila predsednik Zveze nogometnih trenerjev mag. Rudi Bračič in predsednik lendavske trenerske organizacije Franc Horvat Meštrovi

Na 7. državnem šahovskem prvenstvu zveze veteranskih policijskih društev Sever je v Mariboru zmagal  Karel Cojhter iz Maribora z 9,5 točkami. Med pomurskimi šahisti se je  Branko Pajič uvrstil na 33. s štirimi točkami  in Jože Sambt na 35. mesto z dvema točkama.