V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

17 junija 2019 Šport


Na  2.letošnjih kasaških dirkah v Ljutomeru  sta pred 1500 gledalci med osmimi dirkami  v ospredju zanimanja dve spominski  dirki.  Dirko za memoral Mirka Hanžekoviča je dobil Hot Coco na vajetih  Romana Jerovška iz Stožic, drugi je bil Varele HB na vajetih  Jožeta Sagaja  in tretji Frodo S z voznikom Brankom Slano vsi iz Kasaškega kluba  Ljutomer.  Spominsko dirko Janka Makoterja  je dobila drugo leto zapored Vittorina Jet na vajetih Dušana Zorka, doma iz Borec, ki je vozil za Krim,  druga je bila  Sončka z Ajdo Gorenc iz Stožic in tretji Bear Glide z Matejem Osojnikom iz Posavja. V preostalih dirkah   so zmagali: Analin z Jankom Sagajem, Fjori s Sašom Seršenom, Le Mans z Rokom Hericem, in Artis z Davidom  Antolinom vsi iz ljutomerskega kluba. .V predzadnji dirki dneva je zmagal Aint she  Perfect z Lučko Müller iz Komende in  Elisa Gali na vajetih Vita Šadla iz Šentjerneja.

Drugi dan slovenskega pokala v atletiki za člane in članice je v Celju Urška Martinec  v teku na  3000 metrov osvojila drugo mesto in naslov slovenske podprvakinje v času  10:41,73.  Natalija Pavlinjek obe iz Atletskega kluba Pomurje   je bila osma  v teku na 400 metrov z ovirami v času 1:10,15.  

V Gornji Radgoni je Športno društvo Radenci pripravilo 2. tek na grad, kjer so morali tekmovalci premagati od starta do cilja  283 stopnic. Med 11 članicami je zmagala  Lina Rotar Paušič iz Ljubljane. Med 37. člani je bil najhitrejši  Tomaž Rep od Svetega Tomaža; med pomurskimi tekači je bil  Fit Izzy iz Lipovec deseti in  Tomaž Zrim od Grada 13.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v prijateljski nogometni tekmi v Dravogradu premagala s Črno goro z rezultatom 5:0.  V kadru slovenske reprezentance je bilo tudi sedem igralk Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci. Med strelke se je vpisala tudi Špela Rozmarić,;  nekdanja igralk Beltinčank Mateja Zver, ki zdaj igra za avstrijskega prvaka St. Pőlten pa je tudi prispevala  en zadetek k zmagi. 

Zadnji dan 8. mednarodnega  nogometnega turnirja  za kadete –  igralce U – 17 je v Sarajevu  v finalu turnirja MTK Budimpešta premagala Muro z rezultatom 3:1. Edini zadetek za Muro je dosegel Aljaž Antolin. Prvo mesto so osvojili kadeti iz Budimpešte pred Muro  Lokomotivo iz Zagreba in Crveno zvezdo iz Beograda. Soboško kadetsko ekipo je vodil trener Damir Čontala, posebna žirija  pa  je Lana Erjavca iz Mure  nagradila kot najboljšega vratarja na štiridnevnem turnirju.

Na 7. odprtem teniškem  prvenstvu Občine Rogašovci  v organizaciji Teniškega kluba Goričko, ki ga vodi Stanko Holsedl  je med 16. igralci zmagal Simon Šinko iz Domajinec, drugi je bil Leon Meyer in tretji Tomas Gider oba od Svetega Jurija na Goričkem. 

Na tradicionalnem šahovskem turnirju za pokal Krajevne skupnosti Miklavž pri Ormožu  je zmagal Janko Brunčič iz Ljutomera, ki je zbral pet točk in pol. Na drugo mesto se je uvrstil Stanko Gjuran iz Dokležovja  s štirimi točkami in pol , tretji pa je bil Štefan Šeruga iz Bakovec, ki je zbral štiri točke.