V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

9 aprila 2017 Šport


Oslabljena slovenska teniška reprezentanca  je po pričakovanju izgubila dvoboj  drugega kola Davisovega pokala proti Južnoafriški republiki z rezultatom 3:0  in tako ostaja v II. skupini Davisovega pokala. V zadnjem dvoboju, v igri dvojic,   sta Raven Klassen in Ruan Roelofsse premagala slovensko dvojico: Grega Žemlja – Tomislav Ternar z rezultatom 7:6, 6:2 in 6:3.  Beltinčan Ternar  je za reprezentanco nastopil samo v igri dvojic.

V zadnji etapi 57. kolesarske dirke po Baskiju v Španiji je bila na programu dirka na čas na 27 km dolgi progi. Zmagal Trboveljčan Primož Roglič, Tropovčan  Simon Špilak  se je uvrstil na 11. mesto. Skupni zmagovalec dirke je bil  Španec Alejandro Valverde, Primož Roglič kot najboljši slovenski kolesar se je uvrstil na  5. mesto, Simon Špilak, član ruske Katjuše pa je bil ob koncu dirke   deseti.

Na prvi domači kolesarski dirki za slovenski pokal v Hajdošah pri Ptuju je na 24 km dolgi progi med dečki kategorije A Luka Jablanovec iz Kolesarskega kluba Tropovci zasedel  drugo mesto. Med mlajšimi mladinci se  je na 48 km dolgi progi  Nikolaj Rengeo uvrstil na 42. mesto. Naslednja kolesarska dirka bo 23. aprila v Dragatušu, 30. aprila pa bo kolesarska dirka v Tropovcih.

V prvem kolu prve  slovenske lige, vzhod v streljanju  na glinaste golobe v Rakičanu je moštveno zmagal Strelski klub Kunšperk, na tretje mesto so se uvrstili strelci Štefana Kovača trap iz Murske Sobote, ki so nastopili brez  poškodovanega Boštjana Mačka četrti pa so bili Radgončani. Posamično  je  v prvi ligi zmagal Evgen Pap iz soboškega društva, četrti je bil Milan Pelcl iz Gornje Radgone. V drugi ligi je zmagal Matjaž Lepen iz Kungote, četrti je bil Tadej Kostanjevec iz Gornje Radgone in šesta Jasmina Maček iz soboškega strelskega društva.

Na 14 steznem strelišču v Murski Soboti je bilo zadnje kolo v regijski ligi za cicibane in mlajše pionirje v streljanju s serijsko zračno puško. Moštveno je med 14 ekipami zmagal Varstroj iz Lendave pred Osnovno šolo III Murska Sobota  in Športno strelskim društvom Murska Sobota. Četrti so bili Črenšovci in peto Jezero iz Dobrovnika.  Posamično sta med cicibani zmagala Aljoša Grčar iz Osnovne šole III in Tadeja Hrovat  iz Črenšovec. Med  mlajšimi pionirji pa sta bila najbolj natančna: Luka Legenič  in Alina Jezernik oba iz lendavskega Varstroja.

V zadnjem kolu mednarodne  ženske košarkarske lige LPI.SI so košarkarice Kranjske gore v Murski Soboti  premagale Pomurje z rezultatom  58:54. Za soboško ekipo so zadele največ točk: Alja Samec 20, Nika Domjan 14, Kiara Marinič 6 in Blaža Čeh 5 točk. Košarkarice Pomurja so se  ob koncu tekmovanja uvrstile na peto mesto.

V  20. kolu druge slovenske nogometne lige je veliko presenečenje pripravil Farmtech, ki je v Veržeju premagal vodilno ekipo Triglava iz Kranja z rezultatom 2:0. Za Farmtech sta dosegla zadetka:  Amir Dervišević in Luka Vindiš.

V 18.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod je v derbiju kola v Lendavi Nafta 1903  pred 3.000 gledalci premagala soboško Muro s 5:2 čeprav je Mura na tekmi vodila z 2:0. Za Muro je dosegel oba zadetka Alen Kozar, za Nafto pa je dosegel dva zadetka:  Marko Roginič po enega pa: Marko Marciuš, Mitja Novinić in Antonio Dodlek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V Ljutomeru je Avto Rajh Ljutomer premagal Tromejnik Gostišče Sukič iz Kuzme z 2:0. Zadetka za Ljutomerčane sta prispevala: Tine Celec in Nino Bertalanič.

V nižjih nogometnih ligah  pa so igrali takole:  Radenska Slatina – Kema Puconci 5:1, Bakovci – Aqua Ižakovci 4:1 in Apače – Pušča 7:0.

V 21.kolu vzhodne skupine 2. slovenske odbojkarske lige za članice  je Prevalje premagalo Ljutomerčanke z rezultatom 3:1.

V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod je Murska Sobota v gosteh premagala II. ekipo Prevalj s 3:0. Mežica je bila v Lendavi boljša od Muranie s 3:0, II. ekipa Kostmana iz Slovenj Gradca pa je premagala II. ekipo Keme s 3:0.

V 22. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane so Radenci premagali II. ekipo Maribora s 3:0. Za Radence so prispevali največ točk k zmagi: Grega Felkar 11, Žan Bedrač in Uroš Gumilar pa po 8 točk.

Na državnem prvenstvu v skokih na veliki prožni ponjavi v Renčah  so velik uspeh  dosegle članice in člani  sekcije športne gimnastike iz Društva za športno rekreacijo Murska Sobota. Naslove državnih prvakov so osvojili: posamično  med člani  Sebastjan Štraus, med mladinkami Asja Benčec in  med mlajšimi deklicami Maša Fartelj. Moštveno so postale državna prvakinje še starejše deklice Murske Sobote  v postavi: Lara Erniša, Luna in Lena Kočar, Maja Čopi, Amadeja Ilič in Doroteja Pernat ter  mlajše deklice v postavi: Maša Fartelj, Klara Győrek, Asja Kuhar, Katarina Kovačec. Azra Vinkovič in Katarina Ilič. Na drugi mesti sta se uvrstili:  Klara Győrek in Lara Erniša  ter na tretje Luna Kočar ,  vse v svojih starostnih kategorijah.

Na  11. mednarodnem  plavalnem mitingu v Mariboru so med 418 plavalci iz 26 klubov iz  sedmih držav sodelovali tudi člani Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci . Med  sedmimi plavalci iz kluba se je najbolje odrezala v svoji  kategoriji  Staša Korpič, ki je bila  tretja na 50 metrov prsno, šesta na 50 metrov delfin in 12. na 100 metrov prosto.

V  17.kolu druge slovenske rokometne lige  sta  pomurski ekipi ostali brez točk. Grosuplje je v Radencih premagalo radgonski Arcont   z rezultatom 30:29. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matevž Žunič 8, Darko Zorko 7  in  David Ketiš 6 zadetkov. Rokometaši Ajdovščine so premagali  Pomurje z rezultatom 33:29. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Gregor Falež 9 ter Mitja Kozelj in Marko Jankovič   po 6 zadetkov.

V  6.kolu prve slovenske šahovske lige  za članice je v Murski Soboti Inotherm iz Kočevja premagal  Radensko Pomgrad iz Murske Sobote z rezultatom 2:1. Za soboške šahistke je zmagala Barbara Skuhala; za Kočevje pa je  enkrat zmagala tudi Maja Vučko iz Ižakovec nekdanja igralka Radenske Pomgrada.

V Murski Soboti se je včeraj začelo tekmovanje tudi v   2. slovenski šahovski ligi za članice , kjer sodeluje 20 ekip. Po  šestih kolih vodi Nova Gorica z 11. točkami. Med pomurskimi ekipami je Rokada iz Lendave na sedmem mestu z 11 točkami, največ točk za Rokado je zbrala Mira Ambruš in sicer štiri. Na 18. mestu pa so šahistke Gornje Radgone s štirimi točkami,  za Radgončanke je dve točki in pol zbrala Maša Hovnik Husar.