Domov

Šport in šah

21 junija 2019 Šport


Na Brdu pri Kranju je bil popoldne žreb parov za novo tekmovalno sezono v prvi in drugi slovenski nogometni ligi.  V prvi ligi, ki bo štela  10 ekip bo Mura v prvem kolu 13. ali 14. julija igrala v gosteh proti Celjanom.  V drugi ligi ,kjer bo sodelovalo  16 ekip,  bo začetek nove sezone 27. julija.  Nafta 1903 bo v Lendavi gostila  Terme Čatež, Beltinci  bodo v prvem kolu nove sezone gostovali pri ekipi Gorice.  V tekmovanju prvega kola tekmovanja za pokal Nogometne zveze Slovenije  bo sodelovalo 24 ekip. Pomurske nogometne ekipe z izjemo Mure, ki bo začele pokalne tekme kasneje,  bodo  14. avgusta igrali: Grad – Krško, Odranci – Aluminij, Šenčur  – Nafta 1903 in Koper – Beltinci.

V drugi etapi 26. mednarodne  kolesarske dirke po Sloveniji od Maribora  do Celja na razdalji 146, 3 kilometre je zmagal Luka Mezgec, ki je progo porabil  3 ure 35 minut in 55 sekund.  Edini prekmurski kolesar na dirki Žiga Horvat iz Dankovec, ki je vozil za ekipo Adria Mobilla iz Novega mesta je v tej etapi zasedel 115.mesto, v konkurenci mladih kolesarjev pa je na 14. mestu. Danes  so imeli kolesarji na programu  tretjo etapo dolgo 170 km.  

V šesti etapi mednarodne kolesarske dirke po Švici je zmagal Nizozemec Atvan  Tolhoek, prekmurski kolesar Simon Špilak, član ruske Katjuše  se je uvrstil na 18. mesto, drugi slovenski kolesar Matevž Mohorič pa je zasedel šele 78. mesto. Po šestih etapah je v vodstvu  Kolumbijec Egan Bernal, Simon Špilak pa je napredoval na 15. mesto,  danes imajo kolesarji v Švici na sporedu 217 km dolgo etapo.

V  Podgradu pri Gornji Radgoni je bilo ribiško tekmovanje  z naslovom: » za pokal lastnikov ribnika« na katerem je sodelovalo 13 ribičev.  Zmagal je Ignac Letič z 12,12 kg ulovljenih rib, drugi je bil Milan Brenčič z 9,68 kg oba iz Gornje Radgone in na tretje mesto se je uvrstil  Ivan Jaušovec iz Plitvice z 9,60 kg ulovljenih rib.

Na Ptuju je bilo tretje kolo  državne lige slepih in slabovidnih v vrtnem kegljanju.  Moštveno pri članih je zmagala ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih   Ptuja, ekipa Murske Sobota v postavi  Anton Gomboc, Dušan Korošak, Danilo Kreslin, Drago Potočnik in Dušan Cigüt je zasedla tretje mesto. V ženski konkurenci  je zmagala Murska Sobota v postavi: Silva Mlinarič, Marija Jurančič, Milica Ivanuša in Verona Holsedl. V posamični konkurenci  je bila v kategoriji  vida B 3 zmagovalka Milica Ivanuša, v kategoriji B -2 je bila Marija Jurančič tretja in v kategoriji vida B l je bila Silva Mlinarič četrta. Med člani  sta bila druga v svojih kategorijah vida B l in B 3  Anton Gomboc in Danilo Kreslin.

Šahovsko društvo Radenska je v Murski Soboti  pripravil šahovski turnir najmlajših  članov kluba. Prvo mesto je osvojila Gabriela Nerat s štirimi točkami , druga je bila Lilit Mihokovič in tretja Natanel Marič obe sta zbrali po tri točke in pol.