Domov

Šport in šah

22 junija 2019 Šport


V švicarskem Nyonu na sedežu Evropske nogometne zveze  je  bil po moškem žrebu  včeraj še žreb za nogometašice ,ki bodo sodelovale v kvalifikacijskih skupinah za ligo prvakinj. Letošnji del tekmovanja vključuje rekordnih 62 klubov iz 50 držav, 40 ekip pa bo igralo v kvalifikacijah. Slovenske prvakinje igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci  bodo v Beltincih in v Murski Soboti  od 7. do 13. avgusta gostile nogometne ekipe  iz Gruzije, Walesa in Škotske. Med 32 najboljših ekip v nadaljevanju tekmovanja bo najbolj nevaren gruzijski prvak Nike Tbilisi. Prekmurke so z žrebom zadovoljne zdaj bo treba svojo moč dokazati še na igrišču. Za napredovanje bo potrebno v skupini osvojiti prvo mesto.

V   sedmi etapi mednarodne kolesarske dirke  po Švici  je na 216,6 km dolgi progi zmagal Kolumbijec  v času petih ur 37 minut in 40 sekund. Simon Špilak član ruske Katjuše je tokrat dobro opravil dirko saj se je uvrstil na osmo mesto, za zmagovalcem pa je zaostal 50 sekund. Po sedmi etapi vodi Egan Bernal, Simon Špilak kot najboljši slovenski kolesar na tej dirki  je na desetem mestu in zaostaja za vodilnim kolesarjem 2 minuti in  26 sekund.

Na svetovnem prvenstvu v športnem ribolovu za invalide  v  kraju Scalmatore v bližine Pise v Italiji sta s slovensko reprezentanco, ki je zasedla sedmo mesto sodelovala tudi Željko Mavrič iz ribiške družine Gornja Radgona kot tekmovalec in kot pomočnik  tekmovalcu Tomažu Vaniču Zoran Vidic iz Ribiške družine Murska Sobota. Kot posamezniki slovenski tekmovalci niso dosegli vidnejše uvrstitve. 

V zadnjem 18. kolu Dolinske lige v malem nogometu za veterane so igrali takole: Beltinci – Odranci 8:8, Gomilica – Črenšovci 4:5, Meteor Melinci – Torcida Lakoš 3:3, Lipa – Ižakovci 3:0 in Tropicano Bistrica – Aluvar Gančani 3:0. Naslov prvaka je osvojila Lipa z 41.točkami, drugo mesto je zasedla ekipa  Torcide iz Lakoša s 36.točkami  in tretje  Gomilica, ki je zbrala 32 točk.

Športna zveza Lendava je pripravila 21. razglasitev rezultatov športnih iger Občine Lendava, ki so jih v preteklosti imenovali delavsko športne igre. V letu 2019 je na igrah sodelovalo 250 športnikov v 11 športnih panogahMoštveno so lendavski veterani  zmagali v streljanju z zračno puško. V pikadu je zmagala Območna obrtna zbornica Lendava . V pohodništvu so bili najboljši člani Društva invalidov Lendava. V bowlingu je zmagal Gumi park iz Lendave. V tenisu je zasedel prvo mesto Wiener klub Hotiza, v namiznem tenisu Elektromaterial Lendava, v športnem ribolovu Ranč Gaberje v balinanju Ekstra bar  iz Lendave , v kolesarjenju  so bili najboljši lendavski upokojenci. V ženski konkurenci so v pikadu zmagale članice Medobčinskega društva invalidov Lendava, v bowlingu je bila najboljša Dvojezična osnovna šola II Lendava,  v balinanju pa so bile najboljše  ženske Društva upokojencev Lendava.

Posamično je med člani v streljanju z zračno puško zmagal Elemir Aladič iz lendavske ekipe veterani, med članicami pa Dina Rudaš iz Dvojezične osnovne šole II Lendava.  V pikadu posamično  sta bila zmagovalca: Robi Verbančič iz Območne obrtne zbornice in Andrea Schneider iz Medobčinskega društva invalidov, v bowlingu  sta zmagala: Stanko Pucko iz Gumi parka Lendava in Terika Koncut iz ekipe Koncut Lendava, v ribolovu je zmagal Franc Gyurkač iz Društva upokojencev Lendava.

V  sklepnem šahovskem turnirju za mladince za sezono 2018/2019 je v Murski Soboti zmagal Nejc Hanc s 5,5 točkami pred Matjažem Cigütom s petimi,  tretja je bila Alina Lukač vsi iz Radenske Pomgrada.  Četrti je bil Izidor Casar iz Železničarskega šahovskega kluba Maribor, na peto mesto se je uvrstil  Tim Mohar in šesta je bila  Eva Žlebič vsi iz Radenske Pomgrada iz Murske Sobote,  vsi  s štirimi točkami in pol.