V etru
Osrednja poročila na Murskem valu
Domov

Šport in šah

23 junija 2019 Šport


Na drugih evropskih igrah v Minsku je včeraj proti pričakovanju končal svoj nastop lanski evropski prvak v judu  v kategoriji do 66 kg Adrian Gomboc  iz Rakičana.  Gomboc  je  v prvem kolu premagal Indrita Culhajija iz Albanije , v drugem kolu pa je utrpel poraz od lanskega evropskega podprvaka Mattea Medvesa iz Italije in tako je končal s tekmovanjem.

Z nastopi sta včeraj začela tudi strelca v trapu  Jasmina in Boštjan Maček iz Bodonec. Prvi dan tekmovanja,  po treh serijah,  je Boštjan Maček  s 63. zadetki na 30. mestu, Jasmina Maček  pa je po treh serijah zadela 62 tarč in je trenutno na 17. mestu. 

Na olimpijskem strelišču v Rakičanu je včeraj  osem strelskih društev sodelovalo na tekmi 5. kola prve  slovenske lige, vzhod v trapu. Moštveno je zmagal Rudar iz Globokega s 190. zadetki, drugo je bilo Strelsko društvo Štefan Kovač trap iz Murske Sobote v postavi: Denis Pojbič, Evgen Pap in Marko Miljevič, tretji so bili strelci Ormoža na peto mesto  se je uvrstilo Športno strelsko društvo Gornja Radgona v postavi: Dani Šmid, Milan Pelcl in Vlado Šiško, obe ekipi sta zadeli po  164 tarč. Posamično je v prvi ligi zmagal Tomaž Blazinšek iz Ormoža, peti je bil Evgen Pap in šesti Denis Pojbič oba iz soboškega strelskega društva. V drugi ligi zmagal Franc Gumilar iz soboškega društva, četrti pa je bil Radgončan Milan Pelcl.

V predzadnji etapi 26. mednarodne kolesarske dirke po Sloveniji je na 153,9 km dolgi progi zmagal Italijan Giovani Visconti. Edini prekmurski kolesar na dirki Žiga Horvat  iz Dankovec, ki nastopa za ekipo Adria Mobilla iz Novega mesta je zasedel 104. mesto, kar je doslej njegova najboljša uvrstitev. Kako težavna je bila etapa od Nove Gorice do Ajdovščine priča podatek, da je  dirko predčasno končalo 10 kolesarjev. Danes  imajo kolesarji zadnjo etapo, ki bo dolga  167,5 km

V 8. etapi mednarodne kolesarske dirke po Švici  je na 19 km dolgi progi zmagal Yves Lampaert iz Belgije, Simon Špilak iz Tropovec, član ruske Katjuše je zasedel 28. mesto.  Po osmih etapah je Simon Špilak na solidnem  7. mestu, danes  imajo kolesarji na programu zadnjo etapo

Na 28. malem maratonu državnosti  v Celju so na 10 km dolgi progi tekli tudi pomurski tekači. Najbolje se je uvrstil na peto mesto Matej Temlin iz Športnega društva team turbo Tropovci, sedmi je bil Branko Lehner iz Tekaške sekcije Radenske, deseti je bil Radgončan Slavko Kumek iz Športnega društva Snaga iz Maribora in na 11. mesto se je uvrstil Zoran Antolin iz  Športnega društva Team turbo Tropovci.

Na  športnem srečanju nogometnih trenerjev v Kotoribi na Hrvaškem  so sodelovali tudi lendavski  trenerji. V nogometu so imeli največ uspeha trenerji Medžimurja iz Čakovca, ki so premagali Varaždin z 2:1 in Lendavo z rezultatom 4:3. Lendavčani so se uvrstili na tretje mesto saj so v borbi za tretje mesto utrpeli poraz proti  Varaždinu z rezultatom 4:2.

Na ribniku Marof pri Laškem je bilo 4. kolo državne lige v športnem ribolovu za paraplegike.  Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote v postavi: Leon Jurkovič, Slavko Dunaj, Silvester Križanič in Franc Borovnjak je moštveno zasedlo drugo mesto. V posamični konkurenci se je najbolje uvrstil na tretje mesto Slavko Dunaj iz prekmursko prleškega društva.

Vodstvo Nogometne šole Mura iz Murske Sobote , ki je med tednom dobilo v člansko ekipo  vezista   Andrijo Bubnjarja iz Hrvaške je v  restavraciji  Kodila v Markišavcih pred začetkom  sezone pripravilo druženje s sponzorji.  Ob tej priložnosti sta podaljšala sponzorski pogodbi GMT iz Murske Sobote in Zavarovalnica Generali.  Sicer  pa je predsednik Mure Robert Küzmič izrazil zadovoljstvo  s pozornostjo podjetij  do uspehov nogometne Mure od članov do mlajših starostmi  kategorij. 

V Murski Soboti je Združenje šoferjev in avtomehanikov včeraj s  posebno slovesnostjo zaznamovalo 70 letnico delovanja društva, ki mu predseduje Franc Čarni, nalogo podpredsednika pa opravlja Franc Glažar.  Ob visokem jubileju soboških šoferjev so  za 50 letno članstvo  podelili zahvalne listine, ki so jih dobili: Ludvik Jošar, Franc Čarni, Ciril Rajnar, Franc Skledar, Ludvik Novak, Štefan Šantavec, Jože Koren, Franc Starešinić, Franc Ferenčič in Štefan Kosednar. Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek  je društvu ob visokem jubileju podelil posebno plaketo.

V prvem kolu na  mednarodnem šahovskem turnirja v Pulju na Hrvaškem kjer sodeluje 137 šahistov iz 22 držav med njimi tudi  pet velemojstrov sta  bila uspešna dva pomurska šahista.  Zmagala sta Jaka Meglič in Barbara Skuhala oba iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murke Sobote.

Na  šahovskem turnirju za pokal Poljanske doline  v Železnikih je med 34. šahisti zmagal velemojster Matej Šebenik iz Ljubljane s 7. točkami, na tretje mesto se je uvrstil Luka Šolmajer član Rokade iz Lendave, ki je zbral pet točk.