V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Šport in šah

24 junija 2019 Šport


V Bratislavi na tridnevnem osmem svetovnem prvenstvu v karateju verzije WUKF so med  2386 karateisti iz 41 držav  bili v reprezentanci Slovenije zelo uspešni  člani Karate kluba Murska Sobota. Posamično  je postal svetovni prvak v katah med otroci Jernej Štefanec , ki je bil  tretji  še v borbah med mladimi do 7 let starosti. Nisa Kocet je bila tretja v kategoriji deklic starih do 11 let. Med člani je v borbah v kategoriji do 75 kg zasedel drugo mesto Sebastjan Koltaji. V borbah   se je med 15. ekipami izkazala ekipa mlajših kadetov Murske Sobote  v postavi: Nino Ratoša, Jernej Stvarnik in Jure Gerečni, ki je zasedla drugo mesto. . Solidne uvrstitve so dosegli  s petim mestom  še  Sara Ritlop v katah med deklicami do 8 let starosti, Luka Šobak v borbah med mladinci v kategoriji do  65 kg in Fiona Zečiri  med mlajšimi članicami v kategoriji do 55 kg.

Na drugih evropskih  športnih igrah v Minsku sta dopoldne opravila svoj nastop v mešanih parih Jasmina in Boštjan Maček iz Bodonec, člana Strelskega društva Štefan Kovač –trap iz Murske Sobota. Mačkova sta zadela  127 tarč kar je bilo dovolj za  15. mesto.  Najboljši dosežek v Minsku  je imela Jasmina Maček v posamični konkurenci med članicami, kjer je zasedla deveto mesto.

V 9. zadnji etapi mednarodne kolesarske dirke po Švici je na 101,5 km dolgi progi  Simon Špilak doma iz Tropovec, član ruske Katjuše zasedel peto mesto. Po devetih etapah se je Simon Špilak uvrstil na šesto mesto.

V Novem mestu je bila  končna petdnevna 26. kolesarska dirka po Sloveniji na kateri je sodelovalo kar 130 kolesarjev. V zadnji etapi od  Trebnjega do Novega mesta dolgi  167,5 km  je edini prekmurski kolesar  Žiga Horvat iz Dankovec, član Adria Mobilla iz Novega mesta zasedel  93. mesto. V minulih etapah se je Horvat boril z zdravstvenimi težavami a je kljub temu vztrajal in pripeljal do cilja. V zadnji etapi se je odlično odrezal tudi  na dveh letečih ciljih saj je enkrat zasedel  drugo in enkrat  tretje mesto. Ob koncu je Žiga Horvat zasedel 109. mesto.

V Murski Soboti je bil  mednarodni odprti košarkarski turnir 3 x 3  Sobota open na katerem so sodelovali med 35 ekipami tudi gostje iz Hrvaške. Med dekleti je zmagala ekipa Radosti iz Čakovca,  pri fantih kategorije U – 14  je  zmagala ekipa Radenske Creativa. V kadetski konkurenci  so zmagale Pohane hrenovke iz Murske Sobote.  V mladinski kategoriji je zmagala ekipa 100 kila  gorila iz Ljubljane. Med člani je bila najboljša ekipa  King Quatro iz Maribora, soboška ekipa Svašta majka rodi pa je zasedla četrto mesto. Pred začetkom članske finalne tekme je bilo še tekmovanje v zabijanju, kjer je zmagal Dan Osrečki iz ekipe Easymoney iz Ljubljane.

V Strukovcih je bil dvodnevni turnir v malem nogometu za naslov pokalnega zmagovalca puconske zveze klubov malega nogometa.  Med 26. ekipami  so zmagali Pečarovci pred Košarovci. Na tretje mesto so se uvrstili Bodonci,  četrta  je bila malo nogometna ekipa Breza iz Brezovec. Klub malega nogometa Pečarovci  bo v nedeljo  30.junija ob 9. pripravil v Pečarovcih odprti turnir za pokal Kluba malega nogometa Pečarovci.  Najboljše tri ekipe bodo organizatorji nagradili, pokale pa bodo dobili tudi najboljši igralec, vratar in strelec turnirja.

Na 22. šahovskem memorialu Vasje Pirca v Mariboru so med 126. šahisti iz 17 držav v druščini osmih velemojstrov sodelovali tudi pomurski šahisti. Med pomurskimi šahisti se je najbolje uvrstil na 3. mesto Jernej Skuhala, ki je zbral 8,5 točk, na 20. mesto se je uvrstil Denis Gjuran in  na 27. mesto  Matej Titan  vsi iz Radenske Pomgrada iz Murske Sobote, ki sta zbrala po 7 točk.  Lendavčan Luka Šolmajer se je s 6,5 točkami uvrstil na 38. mesto in Boris Kovač iz soboškega društva s 6.točkami na 41. mesto.