V etru
Lestvica narodno-zabavne glasbe "Glasba našega srca"
Domov

Šport in šah

25 junija 2019 Šport


Na 16. mednarodnem  nočnem  ormoškem teku  so dosegli nekaj dobrih rezultatov tudi pomurski tekači. Med člani je v teku na 4,8 km dolgi progi bil Aleš Zver iz Odranec drugi, deseti je bil Dean Preindl iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci na 15. mesto  se je uvrstil Matej Rus iz Atletskega kluba Pomurje.  Med članicami je na 4 km dolgi progi bila druga Andreja Gorčan iz Veščice  šesta je bila  Sonja Sukič iz ekipe Pomgrada sedma  je bila Katarina Sočič z Vaneče.

Športno strelsko društvo  Murska Sobota je na strelišču v Gančanih pripravili dve tekmi v streljanju z malokalibrsko puško.

Na 4. turnirju mednarodne malokalibrske lige je je moštveno zmagal Coal iz Petišovec v postavi: Jože Kopinja, Boris Gerenčer in Varga Gabor pred Nagykanizso iz Madžarske tretji so bili Črenšovci. V posamični konkurenci je zmagal Janos Szabolcz iz Nagykanizse z 272. krogi, drugi je bil Varga Gabor iz petišovskega Coala z 266.krogi in tretji Ferenc Havasi iz Zalaegerszega, ki je zadel 265 krogov.  Med pionirji posamično je zmagal Milan Galambos iz Coala z 228.krogi, drugi je bil Saša Žerdin iz Coala  z 227. in tretji Mišo Hari iz Murske Sobote, ki je zadel 212 krogov.

Na regijskem prvenstvu v streljanju z malokalibrsko puško so  v Gančanih moštveno zmagali Črenšovci  v postavi: Tomaž Ciglar ter Janez in Žan Kelenc pred Mursko Soboto  in Središčem ob Dravi. Posamično je zmagal Tomaž  Ciglar z 262. krogi pred Timotejem Plahutom iz Murske Sobote, ki je zadel 259 krogov. Med članicami je zmagala Katja Zver iz  Murske Sobote, med pionirjih je bil zmagovalec Jan Dogša iz ormoškega Kovinarja in med pionirkami je merila najbolj natančno Saša Žerdin iz Črenšovec.  Moštveno med pionirji so zmagali Črenšovci pred Mursko Soboto in Gančani.

Športno rekreacijsko društvo Gornji Slaveči je pripravilo v športno rekreacijskem centru v Gornjih Slavečih  dva turnirja v malem nogometu. Na turnirju bo 15 letnici  mednarodnem veteranske  lige v malem nogometu je zmagala kombinirana ekipa Radovci/ Breza pred Slovensko vésjo in Matjaševci. Na turnirju v malem nogometu za naslov prvaka Občine Kuzma pa so zmagali Gornji Slaveči pred Matjaševci in Doličem. Najboljši strelec  na turnirju v Gornjih Slavečih  je bil Drago Rogan iz Matjaševec s 6. zadetki pred Damirjem Hajdinjakom iz Gornjih Slaveč s petimi zadetki. Najboljši vratar na turnirju v Gornjih Slavečih je bil Damir Krpič.

V organizaciji ribiške družine Sevnica je bilo v Orehovem državno prvenstvo v športnem ribolovu za mlajše kategorije.  Odlično so se odrezali člani Ribiškega družine Gornja Radgona s  šestimi  medaljami. Med 15 letniki je Aljaž Ružič zasedel skupno tretje mesto, dvakrat pa je bil v svojem sektorju drugi. Aljaž Hecl ki  je zasedel skupno šesto mesto, v sektorjih pa je bil  enkrat  zmagovalec enkrat pa   četrti. Enej Kapun je bil skupno osmi, v sektorjih pa je zasedel eno drugo in eno tretje mesto. Med 20 letniki se je Radgončan Mihael Čuk uvrstil na peto mesto, v kategoriji U – 25 je Mihael Kukovec zasedel skupno 9. mesto.

Na  33. mednarodnem šahovskem turnirju v Pulju sodeluje  150 šahistov iz 22 držav med katerimi je tudi  pet velemojstrov. V 4. kolu je med pomurskimi šahisti remizirala le Barbara Skuhala , brez točk s porazoma pa sta ostala : Jaka Meglič in Andre Keglevič vsi iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.  Po štirih kolih je Barbara Skuhala na 72. mestu z dvema točkama in pol.

Na 16. šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam, ki je zbral 8 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Robert Kosi s štirimi točkami, tretji pa je bil Dare Dvanajšček s tremi točkami.