V etru
Mariborsko zvočno pismo, Asja Matjaž
Domov

Šport in šah

26 junija 2019 Šport


Slovenske odbojkarice so v Mislinji dobile prvo finalno tekmo srebrne evropske  odbojkarske lige proti reprezentanci Romunije  z rezultatom 3:1.  Članica slovenske reprezentance je tudi Veronika Mikl iz Ljutomera. Povratna tekma med Slovenijo in Romunijo bo  v četrtek ob 16. v Aleksandriji v Romuniji. Slovenske odbojkarice  za uvrstitev v zlato ligo potrebujejo le dva  dobljena niza.

V Beltincih so dobili novega trenerja drugo ligaške ekipe  po slovesu trenerja Zlatka Gaborja, to nalogo od ponedeljka dalje opravlja  Radovan Karanović, ki po rodu izhaja iz Bosne in Hercegovine a živi že dve desetletji v Sloveniji.  Karanović je nazadnje deloval kot  trener in pomočnik v Krškem pred tem pa je vadil mlajše selekcije v Mariboru.  Nalogo športnega direktorja v klubu in ta čas še vedno kapetana članske ekipe pa bo pri drugoligaški ekipi Beltinec  opravljal domačin  Tadej Apatič.

V soboški Muri  bodo kot kaže ostali brez prvega strelca članske ekipe. 25 letni  Rok Sirk je na poti v poljsko prvoligaško ekipo Zaglebie, kjer  uspešno nastopa tudi reprezentant Damjan Bohar doma iz Mačkovec.  Korošec Sirk ,ki je za Muro odigral skupno 71 tekem bo  moral  po podatkih soboškega prvoligaša  na Poljskem v Lubinu uspešno opraviti samo še zdravniški pregled, odškodnina za njegov odhod iz Prekmurja pa ostaja za širšo javnost za zdaj neznanka.

V Sebeborcih je bil 15. memorial Simona Forjana v malem nogometu  na katerem je sodelovalo 16 članskih in tri veteranske ekipe. Med člani  je zmagala ekipa Ekosema s Kapele, ki je bila v finalu boljša od  Vrček bara iz Murščaka z rezultatom 2:1. Najboljši vratar je bil Alen Buzeti s Kapele in igralec Martin Korpič iz Vrček bara iz Murščaka. V veteranski konkurenci je zmagala ekipe puconske Keme, ki je bila v odločilni tekmi boljša od Sebeborec z rezultatom 1:0

bdr

Na mednarodnem tekmovanju v športnem ribolovu v Petišovcih je med  40 tekmovalci iz Madžarske in Slovenije zmagal  Primož Adanič iz Renkovec s 4,72 kg ulovljenih rib. Na drugo mesto se je uvrstil Ferenc Fodor iz Madžarske z 2,24 in na tretje Jože Horvat iz Kota z 2,22 kg ulovljenih rib. Med ženskami je zmagala Laslone Csiszar iz Madžarske z 1,92 kg, druga je bila Marjeta Slana iz Petišovec z 0.62 kg in tretja Arpadni Radics iz Madžarske z 0,60 kg ulovljenih rib.

Na 33. mednarodnem šahovskem turnirju v Pulju, kjer sodeluje  224 šahistov  so bili v 5. kolu uspešni vsi pomurski šahisti iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.  Zmagali so  Barbara Skuhala,  Jaka Meglič,  Martin Mohar, Andre Keglevič in Jaka Meglič. Po petem kolu je Barbara Skuhala na 53. mestu s tremi točkami in pol, Jaka Meglič pa je na 70. mestu s tremi točkami.

V Mariboru so pripravili ob 50 letnici Medobčinskega društva invalidov  Maribor in v počastitev dneva državnosti dva šahovska turnirja. Med  člani je med pomurskimi šahisti  Robert Antolin iz soboškega društva invalidov zasedel tretje mesto, Janko Brunčič iz ljutomerskega društva pa je zasedel četrto mesto. V ženski konkurenci je zmagala Leonida Skuhala iz invalidskega društva Ljutomer, tretja  je bila  Marija Barber iz soboškega društva. V ženski konkurenci moštveno je ekipa Murske Sobote v postavi: Marija Barber, Emilija Car, Antonija Rantaša in Greta Škrilec zasedla prvo mesto.