Domov

Šport in šah

27 junija 2019 Šport


V Murski Soboti je bilo včeraj šesto mednarodno športno srečanje paraplegikov iz  Hrvaške in Slovenije. Zelo dobro so se odrezali člani Medobčinskega društva paraplegikov in Prlekije iz Murske Sobote, ki so zmagali v vseh treh športnih panogah. V vrtnem kegljanju je  med ženskami zmagala Marta Janežič pred Marijo Balažic.  V pikadu je bila najbolj natančna  Marija Cigler  pred Marto Janežič , v lokostrelstvu je bila najbolj natančna  Marta Janežič pred Jožico Zadravec. V moški konkurenci je v vrtnem kegljanju zmagal  Leon Jurkovič pred Ladislavom Kepejem, v lokostrelstvu pa  je zmagal Jožef Franc pred Francem Borovnjakom. V pikadu je bil najboljši Dušan Slana, drugi pa je bil Bojan Ciman.

V tretji pripravljalni nogometni tekmi so nogometaši Mure v Beltincih premagali albanskega prvaka ekipo Partizani iz Tirane z rezultatom 2:1. Za Muro sta dosegla zadetka Amadej Maroša v 22. minuti in Matic Maruško v 71. minuti srečanja. Gostje iz Albanije so dosegli častni zadetek  v nadomeščanju igralnega časa  v 93. minuti srečanja.

Mladi nogometaši Mure starostne kategorije U – 10 so sodelovali na sklepnem minimastersu Slovenije 2018/2019 v Ljubljani. V zelo močni zasedbi  ob  nogometaših Maribora, Olimpije, Domžal, kranjskega Triglava  ter drugih slovenskih klubov so zasedli prvo mesto mladi nogometaši Mure pod taktirko trenerja Saše  Kosija.  Skupno je bilo v Slovenije šest turnirjev te starostne kategorije, najbolje pa so se odrezali mladi nogometaši soboške Mure.

Ob dnevu državnosti so radgonski ribiči na ribniku Podgrad  pripravili 29. ribiško srečanje  sočasno z ribiškim tekmovanjem.  Med 26 tekmovalci je zmagal  Kristjan Sladič iz Spodnje Ščavnice z 27,7 kg ulovljenih rib, drugi je bil Svetozar Markovič s 17 kg in tretji Bojan Horvat oba iz Gornje Radgone s15,4 kg ulovljenih rib. Četrti je bil Aleš Sovec iz Orehovec s 13,3 kg in peti Matjaž Perša iz Gornje Radgone z 10,9 kg ulovljenih rib.

V 6. kolu 33. mednarodnega šahovskega turnirja v Pulju na Hrvaškem, kjer sodeluje kar 224 šahistov sta med pomurskimi šahisti zmagala:  Andre Keglevič in Enej Meglič, remizirali pa so: Barbara Skuhala, Jaka Meglič in Martin Mohar. Najbolje je uvrščena na lestvici  je  trenutno Barbara Skuhala na 54. mestu s štirimi točkami.