Domov

Šport in šah

28 junija 2019 Šport


Plesni klub Zeko  iz Murske Sobote je v Chormutovem na Češkem  sodeloval na svetovnem prvenstvu v disco dancu kjer je sodelovalo kar 2010 plesalcev iz 19 držav.  Soboški plesalci so uvrstili  v tri polfinalne nastope ,kar je po besedah Dejana Zečevića v izjemno močni mednarodni konkurenci  lep uspeh. Najbolje sta se uvrstili v ženskih dvojicah med  članicami  Maja Ocvirk in Živa Horvat, ki sta zasedli šesto mesto.  Mala disco skupina »Rocafellas«  Plesnega  kluba Zeko  v postavi: Tajda Velikonja, Dunja Panič, Janja Gomboc, Tjaša Štornik, Maja Ocvirk, Karolina Sečkar in Živa Horvat pa se je  uvrstila na osmo mesto.

Na mladinskem lokostrelskem tekmovanju v Stožicah je sodelovalo 65 mladih lokostrelcev iz 43 osnovnih in srednjih šol. Med učenci osnovnih šol so imeli precej uspeha tudi mladi lokostrelci iz Lendave. Med učenkami od prvega do tretjega razreda  je Teja Horvat z golim lokom bila tretja, med učenci   z golim lokom  zmagal Sandro Sőke tretji  je bil Bor Bratkovič Odar vsi iz Dvojezične osnovne šole Lendava. Med učenci od 4. do 6. razreda je s sestavljenim lokom zmagal Tian Kuzma iz Dvojezične osnovne šole Lendava, z golim lokom pa je bil četrti Vasilij Vuk iz Dvojezične osnovne šole Genterovci.  Med učenci od 7. do 9. razreda  je zmagal  Niko Horvat iz Dvojezične osnovne šole Lendava.

Izvršni odbor  Nogometne zveze Slovenije je sprejel sestavo tretjih slovenskih nogometnih lig v tekmovalni sezoni  2019/2020 V zahodni skupini 3. slovenske nogometne lige bo tekmovalo 14 nogometnih ekip. V vzhodni skupini tretje slovenske nogometne lige pa bo nastopilo le  12 ekip.  Iz pomurske pokrajine bodo v novem sestavu 3. slovenske nogometne lige igrali le: Odranci, Ljutomer, Veržej in Radgona.  Ostale ekipe bodo igrale v pomurski ligi katere sestava pa še ni povsem določena.

Iz  Gornje Radgone  smo dobili sporočilo, da se je uprava  nogometnega kluba  katere zakoniti zastopnik je Benjamin Kranjc sporazumno razšla z nogometnim trenerjem Jožetom Sečkarjem, nekdaj tudi prvoligaškim trenerjem Beltinčanov. Kdo bo nov trener po Jožetu Sečkarju v Gornji Radgoni še ni znano, je pa Sečkar pri prijateljih nogometa bil ugodno sprejet in bodo za njim v tem obmejnem mestu ostale pozitivne sledi.

V Pulju  na Hrvaškem  poteka  33. mednarodni šahovski turnir n katerem sodeluje rekordno število šahistov kar 224. Po sedmem kolu je najbolje uvrščena na 48. mesto Barbara Skuhala na 49. mestu pa je Jaka Meglič oba pa sta zbrala po štiri točke in pol. Na 104. mestu je Martin Mohar in na 111.mestu Andre Keglević, ki sta zbrala po tri točke in pol. Do konca turnirja sta preostali še dve koli.