Domov

Šport in šah

29 junija 2019 Šport


Iz soboške Mure so sporočili,  da je 25 letni nogometaš Rok Sirk najboljši strelec Mure v minuli sezoni v prvi slovenski nogometni ligi Telekom   s 15. zadetki postal član prvoligaške nogometne ekipe Zaglebie v Lubinu na Poljskem. Sirk je podpisal triletno pogodbo s poljsko prvoligaško ekipo, kjer je v minuli sezoni uspešno igral Damjan Bohar iz Mačkovec. Kot pa neuradno kaže bo Damjan Bohar v sezoni 2019/2020 zaigral v novem okolju a kje to še ni znano.

Na Poljsko  se je iz Hrvaške , točneje iz osiješkega prvoligaška , preselil tudi Erik Janža iz Puževec ,ki je med drugim igral tudi pri Mariboru. V prihodnje bo Erik Janža nastopal za poljskega prvoligaša Gornik iz kraja Zabrze s katerim je podpisal dveletno pogodbo.   V minuli tekmovalni sezoni je Gornik v elitni poljski ligi zasedel 12. mesto.

V petek so pri Nogometnem klubu Beltinci predstavili  novega generalnega sponzorja  članske drugoligaške ekipe. Klub se bo  po novem imenoval Beltinci Klima Tratnjek.  Beltinčani so se  uvrstili v 2. slovensko mladinsko in kadetsko ligo vzhod tudi  s kadetsko kot mladinsko ekipo. V  prvi slovenski nogometni ligi vzhod U – 15 bodo imeli  za sponzorja Aluvar Gančane.   Članska ekipa  bo imela tudi  novega  51 letnega trenerja Radovana Karanovića, po rodu iz Bosne in Hercegovine , ki pa je zadnje tri leta delal kot trener v Krškem pred tem pa v Mariboru.  Več o novem trenerju in še čem   bomo na Murskem valu poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

Ženski nogometni klub Telemach GMT Beltinci, ki začenja s pripravami za novo  sezono v ponedeljek prvega julija ima  dogovorjenih že pet mednarodnih pripravljalnih nogometnih tekem.  Pred tekmami lige prvakinj od 7. avgusta do 13. avgusta v Prekmurju  se bodo Beltinčanke v Bratoncih pomerile  7. julija z ekipo Ferencvarosa, 21. julija bodo gostile Victoryo  Haladas iz Madžarske in 25. julija Sturm iz Gradca. 27. julija bodo Beltinčanke igrale proti Avstriji iz Dunaja in 31. julija bodo gostovale pri ekipi St. Pőltna v Avstriji.  Prvo nogometno  tekmo v kvalifikacijah za ligo Evropa bodo  Beltinčanke igrale v sredo 7.avgusta v Murski Soboti proti ekipi Cardiffa  iz Wallesa.

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika je pripravilo v Dobrovniku ob lovski koči tradicionalno   tekmovanje za pokal Dobrovnika v streljanju s pištolo in revolverjem.  S pištolo je med 29. ekipami zmagalo Strelko društvo Policist  iz Maribora, med pomurskimi ekipami je bilo Strelsko društvo Jezero šesto. V posamični konkurenci je  77 strelci zmagala Blanka Janota  iz mariborskega Policista s 194. krogi, med pomurskimi strelci  je bil  Dušan Novak iz Dobrovnika  s 186.krogi  12 ti . V streljanju z revolverjem  je zmagal Proarmis iz Maribora, med pomurskimi ekipami  je bilo Jezero iz Dobrovnika sedmo. Posamično je zmagal Bojan Jelen  iz Proarmisa s 196.krogi, najboljši pomurski strelec  je bil  na 9. mestu Štefan Balaško iz dobrovniškega Jezera s 187.krogi.

Vodstvo  pomurske nogometne lige je objavilo seznam ekip, ki bodo imele pravico nastopanja v tekmovalni sezoni 2018/2019  v  14 članski nogometni ligi. Iz  soboške nogometne zveze bodo v pomurski ligi igrali: Grad, Tromejnik Kuzma, Rakičan, Čarda Martjanci, Radenska Slatina, Goričanka Rogašovci, Križevci, Bogojina in Gančani. Iz lendavske nogometne zveze pa bodo  imeli pravico nastopa v pomurski ligi: Polana, Črenšovci, Turnišče, Hotiza in Olimpija iz Dolge vasi. Tekmovanje v pomurski ligi se bo začelo  v soboto 17. avgusta, rok za prijavo ekip za tekmovanje pa je  petek 5. julij.

Na 38. mednarodnem šahovskem turnirju v Pulju  je  224 šahistov odigralo predzadnje osmo kolo, kjer pa tokrat pomurski šahisti niso bili uspešni saj je remiziral le Andre Keglević. Kolo pred koncem je najbolje uvrščen Jaka Meglič na 69. mesto, Barbara Skuhala je na 73. mestu oba imata po štiri točke  in pol  Andre Keglević je na 105. mestu s štirimi točkami Martin Mohar pa ima na 136. mestu tri točke in pol.