Domov

Šport in šah

30 junija 2019 Šport


V Šalovcih na Goričkem sta v soboto Športno društvo Team turbo Tropovci in Občina Šalovci družno pripravila  cestno kolesarsko dirko za državno prvenstvo  na kateri je sodelovalo 215 kolesarjev med njimi 118 amaterskih kolesarjev in 97 mladih kolesarjev.

Med kolesarji Športnega društva Team turbo Tropovci je dosegel največji uspeh Primož Obal, ki je postal državni prvak med amaterji. Klemen Polajner je v tej kategoriji bil šesti  med tekmovalci Kolesarskega kluba Tropovci  je bil Žan Karba deveti. V ostalih kategorijah se je med masterji D najbolje uvrstil Dušan Hajdinjak ,ki je bil četrti in Dominik Ketiš, ki se je uvrstil na peto mesto. Med masterji A je bil Luka Žnidarič šesti, med masterji B se je Simon Hrašovec uvrstil na 8. mesto, med dečki B pa je bil Gal Žido iz Kolesarskega kluba Tropovci sedmi.

V Krogu je bil včeraj ob 60 letnici igranja rokometa v Krogu  slovesnost ob jubileju in mednarodni rokometni turnir veteranov. Zahvalne listine ob jubileju so dobili: Janez Husar, Janez Kuhar, Alojz Kreft, Bogdan Hari, Janez Mataj, Franc Fujs, Franc Lukač in Janez Borovič ter med novinarji Tonček Gider iz Murskega vala.  Na mednarodnem rokometnem turnirju je v prvem polfinalu  Krog premagal Monošter z 10:4 in v drugem soboški Polet  Bakovce s 6:3. V tekmi za tretje mesto je Monošter premagal Bakovce z 12:7 in v tekmi za prvo mesto je bil Krog boljši od Poleta z rezultatom 9:7.

Na madžarskem kasaškem derbiju, za štiri letne kasače, je v Budimpešti zmagal Zseneroz na vajetih Mitje Slaviča iz Ključarovec, člana Kasaškega kluba Ljutomer.  Slovenski kasaški derbi najpomembnejša dirka za štiri letne kasače, bo letos v Sloveniji na programu šele 8. septembra  v Stožicah.

V pripravljalni mednarodni nogometni tekmi sta soboška Mura in armenijski podprvak Pyunik v Bakovcih igrala 2:2. Gostje so na tekmi dvakrat vodili, v drugem polčasu pa je po poškodbi prvič branil vratar Mure Matko Obradović. Za Muro sta dosegla zadetka Nino Kouter v prvem in Alen Kozar v drugem polčasu.

V športnem parku v Lendavi je prvo pripravljalno nogometno tekmo za tekmovanje v 2. slovenski ligi igrala Nafta 1903, ki je gostila mladinsko moštvo Krasnodarja iz Rusije. Gostje so dosegli edini zadetek v prvem polčasu in tekmo dobili z rezultatom 1:0.

Na odbojkarskih igriščih v   soboškem letnem kopališču je bil včeraj turnir v odbojki na mivki za kralja in kraljico soboške mivke. V moški konkurenci je zmagal Alojz Kerec pred Markom Savičem tretji je bil Saša Žurman in četrti Sebastjan Ivšek. V ženski konkurenci je  zmagala Katja Saje pred Ano Babič, tretja je bila Saša Žurman.

Na državnem prvenstvu v atletiki za mlajše mladince in mladinke, ki poteka v Novi Gorici je prvi dan  v teku na 400 metrov postal državni prvak Maj Janža iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote  z novim osebnim rekordom 49,08. Maj Janža je bil izbran tudi v slovensko atletsko reprezentanco, ki bo 13. julija nastopila na mednarodnem atletskem četveroboju na Slovaškem. Med ostalimi člani Atletskega kluba Pomurje je tekla tudi štafeta 4 x 100 metrov, ki  se je uvrstila na 11.mesto.

Prvi dan državnega prvenstva v atletiki za veterane v Domžalah je Zdravko Mauko – Magi iz Melov član Športnega društva Radenci zmagal v teku na 100 metrov, drugi pa je bil v skoku v višino v starostni kategoriji M 60. Radgončan Ferdo Matvoz  je zmagal v teku na 400 metrov v starostni kategoriji M – 75.

Jpeg

V Murski Soboti je Košarkarski klub Radenska Creativ  končal pet dnevno 28. košarkarsko šolo za mlade košarkarje. Pod taktirko Petra Juteršnika je v šoli sodelovalo 55 mladih, ki so zadnji dan šole obiskovalcem in staršem prikazali tudi pridobljeno znanje iz košarke na taboru. Udeleženci so dobili priznanja in zahvale za udeležbo obiskal pa jih je tudi  slovenski reprezentant v hokeju na ledu Gašper Krošelj.

Na 29.  tradicionalnem  dnevno nočnem turnirju v malem nogometu v Melincih, kjer je minuli teden potekal Poletni športni festival je med  19 ekipami zmagala ekipa Avtoličarstva Franca Škrinjarja, drugi je bil Bacardi bar in  tretja ekipa Elbo-ma. Najboljši vratar na turnirju je bil Gašper Šeruga  in igralec Luka Ciglarič.

V Pulju se je končal 33. mednarodni šahovski turnir na katerem je sodelovalo 224 šahistov iz 22 držav med tekmovali  so bili tudi člani Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote. Najbolje se je uvrstila  Barbara Skuhala, ki je zasedla 50. mesto s 5,5 točkami. Na 96. mesto se je uvrstil Jaka Meglič, 98. Andre Keglevič in na 99. mesto Martin Marton vsi pa so zbrali po štiri točke in pol.