V etru
Od petka do petka
Domov

Šport in šah

10 aprila 2017 Šport


V Ribnici je bilo državno prvenstvo v sprint duatlonu, kjer so morali tekmovalci preteči najprej pet kilometrov, nato kolesariti 20 km in ob koncu znova teči na 2,5 km dolgi progi.  Člani Športnega društva Team turbo Tropovci so na državnem prvenstvu osvojili skupno  tri medalje. Med veterani kategorije VI je postal državni prvak Štefan Buzeti, drugi v kategoriji veteranov IV je bil Zoran Antolin in med veterani I je postal državni podprvak Dominik Ketiš. Med ostalimi tekmovalci na državnem prvenstvu v duatlonu je bil Radovan Rac med veterani II četrti in Boštjan Cipot med člani II peti.

Na državnem prvenstvu invalidov v streljanju z zračnim orožjem so se v Ljubljani odlično odrezali tudi pomurski strelci. Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote  v postavi: Slavko Dunaj, Venčeslav Bezjak in Franc Baum  se je  moštveno uvrstilo na tretje mesto. S serijsko zračno puško je zmagal Jožef Franc iz soboškega društva ,ki je zadel 374 krogov in bil za krog boljši od paraolimpijca  Franca Pinterja iz Maribora. Na šesto mesto se je uvrstil  Franc Borovnik; med tetraplegiki pa je bil šesti tudi Slavko Dunaj obe iz soboškega društva.  V streljanju s standardno zračno puško pa je Joće Franc zadel 391,5 krogov in zasedel tretje mesto. Med ostalimi invalidnimi osebami pa je Sandra Legenič iz Društva gluhih in naglušnih Pomurja s standardno zračno puško zasedla prvo mesto.

V zadnjem kolu prve »A« slovenske  super  lige v elektronskem pikadu je Pikado klub  Slavček iz Gornjih Slaveč premagal EXS bar iz Maribora z rezultatom 11:6. Za ekipo Slavčka je štirikrat zmagal   Dario Baranja,  trikrat Robert Štertak, dvakrat Tomaž Ulen in enkrat Ivo Kolar. Uspešni pa sta bili tudi dvojici: Baranja – Kolar in Štertak – Ulen. Pikado klub Slavček se je uvrstil na 5. mesto in bo  od 20. do 24. aprila sodeloval v finalu državnega prvenstva v elektronskem pikadu, ki bo v Radencih.

V 11. nepopolnem kolu mednarodne pomurske lige v malem nogometu  so bili doseženi naslednji rezultati: Grad – Večeslavci 1:10, Srebrni breg Martinje – Monošter 6:5 in Slovenska vés – Gornji Slaveči 8:1. Na lestvici vodijo Večeslavci pred Monoštrom in Slovensko vesjo, vse ekipe so zbrale po 22 točk.

V nacionalnem  centru Brdu je bil finalni turnir Nike Premier cup v  nogometu za nogometaše letnika rojstva 2003 in 2004. Zmagali so nogometaši Domžal, ki so v finalu premagali vrstnike soboške Mure z rezultatom 3:0. V  predtekmovanju je Mura  igrala proti Brinjam iz Grosupljega 1:1, Gorici 0:0 in premagala Krško z 1:0 ter se nato z žrebom uvrstila v finale. Nogometaši  Krškega  so v tekmi za 7. mesto premagali Vipoll iz Veržeja  z rezultatom  3:1;  v predtekmovanju je Vipoll igral z Mariborom 2:2, Triglavom 0:0 ter izgubil z Domžalami  z rezultatom 2:0.

V soboški Diani je bila od četrtka do nedelje prva ženska državna šahovska liga kjer je sodelovalo 8 šahovskih ekip. Naslov državnega prvaka je osvojila ekipa ljubljanskega Duola s 14.točkami. Na drugo mesto se je uvrstila  ekipa Kočevja z 11 točkami in Prekmurko Majo Vučko, ki je zbrala štiri točke in pol. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa Prevodi dvojka iz Kranja z 9. točkami, kjer je igrala tudi Lea Števanec in v treh dvobojih osvojila dve točki in pol. Šahistke Radenske Pomgrada so bile pete z 9. točkami. Največ točk po 3.5 sta osvojili Barbara Skuhala in Hana Nemec Maja Hočevar je zbrala točko in pol in Ivana Zidanšek eno točko.

V drugi ženski šahovski ligi, kjer je v soboto in v nedeljo  v Murski Soboti sodelovalo 20 ekip  je zmagala Nova Gorica  s 17.točkami, Rokada iz Lendave je bila 11. z devetimi točkami, Mira Ambruš pa je za Lendavčanke osvojila pet točk in pol. Na 18. mesto se je uvrstila  Gornja Radgona s štirimi točkami, posamično je Maša Hovnik Husar zbrala dve točki in pol.