Domov

Šport in šah

1 julija 2019 Šport


Na nedeljski kolesarski dirki državnega prvenstva v Radovljici  je med mlajšimi mladinci  na 64,2 km dolgi progi osvojil drugo mesto in naslov državnega podprvaka Luka Jablanovec iz Kolesarskega kluba Tropovci s trenerjem Slavkom Vukanom. V kategoriji U – 23 je Žiga Horvat doma iz Dankovec, zdaj član Adria Mobilla Novo mesto  na 149,8 km dolgi progi zasedel deveto mesto.

Drugi dan državnega prvenstva v atletiki za veterane je v Domžalah  Štefan Potočnik član Športnega društva Bodonci v svoji starostni kategoriji  osvojil dve drugi mesti. Potočnik je bil drugi v metu gira in v metu kladiva, poročali  smo že da sta prvi dan  prvenstva sodelovala na prvenstvu tudi Zdravko Mauko – Magi iz Melov in Ferdo Matvoz iz Gornje Radgone , ki sta družno osvojili  dve zlati in eno srebrno medaljo.

V Ormožu je bilo finale  državne strelske lige v trapu na katerem je sodelovalo devet ekip. Zmagala je ekipa  Trap kluba iz Brd s 323 zadetki, drugi je bila ekipa Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote, ki je nastopila brez Boštjana Mačka, a v postavi:  Denis Pojbič, Evgen Pap in Marko Miljevič s 316. zadetki. Na šesto mesto so se uvrstili člani Športno strelskega društva Gornja Radgona v postavi: Milan Pelcl, Milan Svetec in Tadej Kostanjevec. Med posamezniki je bil tretji Denis Pojbič in šesti Tadej Kostanjevec.  

Na kasaških dirkah v Stožicah se je znova odlično odrezal kasaški voznik Janko Sagaj, doma iz Ključarovec  član Kasaškega kluba Ljutomer ki je v prvi dirki zmagal z Alainom ter v drugi dirki z Maugijem. Med zmagovalci kasaških dirk v Stožicah je bil tudi Vito Šadl z Demperjem, ki  je tokrat nastopal za Kasaški klub Stožice. 

V Strukovcih letos praznujejo 40 letnico delovanja kluba malega nogometa.  Ob jubileju kluba so pripravili turnir v malem nogometu. Prvo mesto je osvojila puconska Kema ,ki je bila v finalu  boljša od Puževec z 2:0. Tretje mesto je osvojila ekip Stražuna četrto mesto pa so zasedli Beznovci.

V Gornji Radgoni so  odigrali 17. šahovski turnir za naslov prvaka Gornje Radgone. Zmagal je , serijski zmagovalec, Silvester Puntigam s 6.točkami, drugi je bil Jurij Ojsteršek s štirimi in n tretje mesto se je uvrstil Robert Kosi, ki je zbral tri točke in pol.