V etru
Radijska križanka / Svet na dlani
Domov

Šport in šah

7 julija 2019 Šport


V bolgarski Albeni  je bilo končalo evropsko prvenstvu Championship II v hokeju na travi za starostno kategorijo U – 16 kjer je med osmimi reprezentancami Slovenija zasedla četrto mesto.  V  polfinalu je Slovenija izgubila proti Bolgariji z 11:4 kar je bil njen prvi poraz na prvenstvu. Za Slovenijo so dosegli zadetke: Domen Dšuban dva ter Nikola Prelić in Alen Maučec po enega. V tekmi za bronasto medaljo  je bil Gibraltar boljši od Slovenije z 8:3. Za Slovenijo so dosegli zadetke Marcel Stanko, Domen Dšuban in Alen Maučec. V tekmi za prvo mesto in naslov evropskega prvaka je Rusija premagala Bolgarijo kar z 10:1. Slovenska  hokejska  reprezentanca je dosegla kljub četrtemu mestu svoj največ uspeh v tej starostni kategoriji.

Kajak kanu klub Rotoattivo iz Murske Sobote ter Zavod kulturo turizem in šport Murska Sobota sta na Soboškem jezeru  v soboto pripravila 3. tekmo za pokal Murske Sobote in sočasno   tekmo za slovenski pokal v  kajakih in kanujih na mirnih vodah.  Na tekmi je sodelovalo  67 tekmovalcev in tekmovalk iz 9 slovenskih klubov. Med domačimi tekmovalci sta se najbolje uvrstila: Dorotej Sakač in Žiga Kreft, ki sta  v kajaku    med cicibani na 250 metrov dolgi progi zasedla tretje mesto. Med dekleti  se je najbolje med domačimi tekmovalci uvrstila  Ješe Salnajs, ki je bila v kajaku  med mlajšimi deklicami na 1000 metrov dolgi progi šesta.

Nogometaši Nafte 1903  iz Lendave so v tretji  prijateljski mednarodni nogometni tekmi v Veliki Kaniži na Madžarskem premagali tretjeligaško ekipo Nagykanisze z 1:0. Zmagoviti zadetek za Nafto 1903 je dosegel nekdanji igralec Mure Mihael Rebernik.

V Beltincih je bila včeraj prijateljska nogometna tekma med Klimo Tratnjek Beltinci in soboško Muro.  Na tekmi je zmagala Mura z rezultatom 3:1, za Muro sta dosegla zadetke: Andrija Bubnjar  dva in enega  Luka Marič,  za Beltinčane pa je dosegel  zadetek v drugem polčasu Adis Emruli, ki je na tekmi zadel tudi prečko.  Za Muro je bila to zadnja pripravljalna tekma pred četrtkovo evropsko tekmo v Izraelu.

Na sedežu Medobčinska nogometne zveze Celje, ki bo v novi tekmovalni sezoni 2019/2020 vodila tekmovanje v drugi slovenske mladinski in kadetski nogometni ligi vzhod , v njej pa bo sodelovalo  po 10 ekip ,  je bil opravljen žreb za novo sezono.  V prvem kolu nove sezone 18.avgusta bodo tako igrali: Nafta 1903 – Rogaška /Rogatec, Vipoll Veržej – Tabor Maribor in Šampion Celje – Beltinci.

Na izredni volilni  skupščini Namiznoteniške zveze Slovenije  v Ljubljani so po odstopu dosedanjega predsednika Marjana Hribarja za novega predsednika izvolili Blaža Brodnjaka predsednika uprave Nove Ljubljanske banke, v predsedstvu  s štiriletnim mandatom pa je  tudi prekmurski rojak Tibor Šimonka ,ki je v letih od 2002 do 2006 že uspešno opravljal nalogo predsednika slovenske namiznoteniške zveze. V novem vodstvu pa  ni več nekdanje podpredsednice Biljane Todorović.

V prvem kolu 13. mednarodnega šahovskega turnirja v Portorožu na katerem sodeluje 88 šahistov iz 18 držav sta oba pomurska šahista: Tomislav Gruškovnjak iz Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote in Dezider Ivanec iz lendavske Rokade zmagala.