V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport in šah

8 julija 2019 Šport


Na  dvodnevnim 29.  državnem prvenstvu z malokalibrsko puško in pištolo na Pragerskem so  med 165 strelci iz 30 društev  med pomurski strelci imeli največ uspeha Turniščani, ki so osvojili štiri medalje.  V streljanju z malokalibrsko puško  v trojnem položaju je Robi Markoja zasedel posamično drugo mesto. V disciplini  50 metrov leže je Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča  moštveno v postavi: Robi Markoja, Tadej Žalik in Uroš Maučec zasedlo drugo mesto, posamično  je bil Robi Markoja  tretji. V uspehu  članske ekipe je dodal  dober izid v disciplini 50 metrov v trojnem položaju med mladinci Leon Režonja iz turniške ekipe, ki je bil tretji. Med ostalimi pomurskimi strelci  je bil s serijsko malokalibrsko puško med pionirji  Milan Galamboš iz petišovskega Coala tretji, Športno strelsko društvo Murska Sobota  je kot edina ekipa v tej konkurenci v postavi Mišo Hari, Jure Győrek in Tim Kunej zasedla prvo mesto.

Na mednarodnem atletskem mitingu v Regensburgu so nastopili tudi člani Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. V teku na 1500 metrov je bila Urška Martinec med članicami v času osebnega rekorda 4:41,05 bila sedma. V teku na 100 metrov je bila med članicami  Natalija  Pavlinjek 30.ta v času 13,26. Najbolje se je odrezala med deklicami starostne kategorije U – 16 v teku na 800 metrov uvrstila Manca Hafner ki je bila v času 2:30,26 tretja.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi za novo tekmovalno sezono v kvalifikacijah za ligo Evropa in v prvi slovenski  ženski nogometni ligi so  madžarske prvakinje igralke Ferencvaroša v Bratoncih  premagale  igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci  z rezultatom 3:1. Edini zadetek za Beltinčanke je dosegla Špela Kolbl, Beltinčanke pa so na tekmi trikrat zadele  okvir vrat.

V Zadru so na mednarodnem rokoborskem turnirju  med 226.rokoborci iz šestih držav bili uspešni tudi mladi rokoborci Murske Sobote. Najbolje se je v svoji starostni kategoriji odrezal  Nik Bedők, ki je v kategoriji do 59 kg zasedel prvo mesto. Mitja Cener se je v kategoriji do 49 kg uvrstil na tretje mesto, blizu medalje s četrtim mestom pa je bil tudi Natan Šavel v kategoriji do 36 kg.  Tekmovalce na zadnji tekmi pred poletnimi počitnicami je vodil  Slavko Zec.

Na 25. kolesarskem maratonu v Moravskih Toplicah je sodelovalo  96 kolesarjev. Najstarejša udeleženca sta bila 90 letni Sigfrid Schubert od Svetega Tomaža in 81 letna Anica Kuferšin iz Sebeborec. Na najdaljši progi, dolgi 49 km je zmagala Anja Drnovšek iz Maribora pred Jožico Šiftar iz Gornje Radgone, v moški konkurenci je kolesaril najhitreje Dominik Ketiš pred Patrikom Drvaričem oba iz Murske Sobote. Na 22  km dolgi progi  sta bila najhitrejša Silvija Sambt iz Mlajtinec in Simon Žitnik iz Murske Sobote. Najštevilčnejša skupina je bila ekipa Zagorske doline iz Zagorja ob Savi s šestimi kolesarji.

V drugem kolu 13. mednarodnega šahovskega turnirja v Portorožu na katerem sodeluje  88 šahistov iz 18 držav med njimi tudi številni velemojstri  sta imela pomurska šahista polovičen uspeh.  Tomislav  Gruškovnjak iz Radenske Pomgrada iz Murske Sobote je zmagal, Dezider Ivanec iz lendavske Rokade pa je po zmagi v prvem kolu v drugem kolu ostal brez točk.