Domov

Šport in šah

9 julija 2019 Šport


Na evropskem namiznoteniškem prvenstvu v Ostravi je slovenska kadetska reprezentanca  v prvem kolu premagala Islandijo s 3:0. Za slovensko reprezentanco je igrala tudi Blažka Harkai, članica puconske Keme, ki je  enkrat zmagala posamično uspešna pa je bila tudi v dvojicah s  Saro Tokić. Manj uspeha so imele slovenske kadetinje proti Gruziji, kjer so bile poražene s 3:1 edini dvoboj je dobila Sara Tokić.

V Murski Soboti  so  danes na srečanju z novinarji:  trener članske ekipe  Mure Ante Šimundža, kapetan Alen Kozar družno s predstavnikom za stike z javnostjo Stankom Prelcem  predstavili želje soboške Mure na četrtkovi prvi nogometni  tekmi pred kola lige Evropa proti  izraelskemu Macabiju.  Že včeraj smo poročali, da si Mura želi v Izraelu pozitiven rezultat,   in sicer, da bi jim rezultat omogočil na povratni tekmi 18. julija v Murski Soboti  napredovanje v drugo kolo. Žal  bo Mura v sredo  odpotovala v Izrael brez  Nina Kouterja, Nika Lorbka ,ki sta staknila poškodbi, povsem nared pa tudi nista  Armin Čerimagić in Kevin Žižek. Mura   pa se je okrepila z novim igralcem, po Andriji Bubnjarju  in Marinu Karamarku je triletno pogodbo z Muro podpisal tudi  19 letni Marko Brkić  ki je nazadnje igral v Bosni in Hercegovini. Žal  s tekme Macabi – Mura  iz Izraela ne bo ne televizijskega  in ne radijskega prenosa.

Na valovih reke Mure je bilo na 800 metrov dolgi progi  tekmovanje v veleslalomu s kajaki in kanuji na divjih vodah za slovenski pokal in pokal Mestne občine Murska Sobota. Med  47 tekmovalci iz Hrvaške in Slovenije je med člani  v kajaku enosedu bil najhitrejši slovenski reprezentant Nejc Žnidarčič iz Nove Gorice. Na drugo mesto se je uvrstil Dejan Ozbetič, tretji je bil Luka Vučko, četrti Christian Graj in peti Aleksander Raduha vsi iz Brodarskega društva Bistrica. V ostalih kategorijah je bila med mlajšimi deklicami Ješe Salnajs iz Kajak kanu kluba Mura iz Kroga v kajaku enosedu druga. Med članicami je bila v kajaku enosedu Brina Novak sedma podobno kot  Dorotej Sakač med cicibani v kajaku enosedu oba iz Kajak kanu kluba Mura. Naslednjo tekmo na valovih reke Mure bo Kajak kanu klub Mura pripravil  v nedeljo 14.julija,ko bo ob na programu 25. vlečenje vrvi med Prekmurci in Prleki.

cof

V Šalamencih je 12 ekip sodelovalo na 19. Robijevem memorialu v malem nogometu. Prvo mesto je zasedla ekipa Studia Kaja iz Černelevec, ki je tretje   leto    zapored  zmagala  in  dobila tudi v trajno last prehodni pokal. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa Gostilne Mencigar iz Krajne, tretji je bil Refleks servis iz Murske Sobote in četrti Smrkci iz Kovačevec. Najboljša strelca na turnirju sta bila  Davorin Škrilec iz ekipe Smrkci in Rok Bencik iz zmagovite ekipe Studio Kaja d 5- zadetki,  najboljši vratar je bil Matjaž Kuzma iz Gostilne Mencigar Krajna in najboljši igralec nogometaš v Šalamencih je bil  Martin Korpič iz zmagovite černelavske ekipe.

Na sedežu Medobčinske nogometne zveze Lendava, ki bodi tekmovanje v pomurski nogometni ligi je bil opravljen žreb za novo sezono. V 12 članski ligi bodo v  prvem kolu 25. avgusta igrali: Bistrica – Zvezda Dolina, Malibu Kapca – Kobilje, Nedelica – Renkovci , Dobrovnik – veterani Nafte, Petišovci – Čentiba in Graničar Pince Marof – Panonija Gaberje.

Na 13. mednarodnem šahovskem turnirju v Portorožu, kjer sodeluje  88 šahistov iz 8 držav je po četrtem kolu Dezider Ivanec iz lendavske Rokade na 19. mestu s tremi točkami, Tomislav Gruškovnjak iz Radenske Pomgrada pa je na 20. mestu z 2,5 točkami. V kadetski konkurenci, kjer sodeluje 21 šahistov je Janoš Ivanec iz Rokade z dvema točkama po 4. kolu na osmem mestu.