V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Šport in šah

10 julija 2019 Šport


Nogometaši Mure so danes  zjutraj  preko Dunaja odpotovali v Izrael, kjer se bodo jutri ob 19. uri v prvem predkrogu nogometne lige Evropa pomerili z ekipo Macabija iz Haife. Pri soboški ekipi je v zadnjem času prišlo do novih poškodb, tako sta ob bok prej poškodovanima Arminu Čerimagiću in Kevinu Žižku zdaj staknila poškodbi še redna člana prve ekipe Mure Nino Kouter in Nik Lorbek, ki z ekipo Mure tudi nista odpotovala na prvo tekmo v Izrael. Pri soboški nogometni ekipi pa optimizma pred prvo tekmo in po 25 letih znova dokazovanja v evropski konkurenci ne manjka.

Včeraj je vodstvo Ženskega nogometnega kluba Pomurje iz Beltinec  v Murski Soboti predstavilo načrte za novo  sezono , ki jo  bodo Pomurke začele od 7. do 13. avgusta s kvalifikacijskim turnirjem za ligo prvakinj. Hkrati so Pomurke predstavile tudi novega generalnega sponzorja  Gostilno in pizzerio Nona . Pomurska ženska nogometna ekipa bo v novi sezoni oslabljena brez Sare Agrež in Zale Meršnik, ki sta okrepili ekipo Potsdama v Nemčiji, Špela Pernek pa se je prav tako poslovila od Pomurk. Na novo so k ekipi prišle iz mlajših vrst Albinca Čizmazija, Ema Horvat in Eva Vidovič a igralska podoba ekipe ta čas še ni popolna.  Do evropskih kvalifikacij  bodo Pomurke  v tem mesecu odigrale še štiri mednarodne pripravljalne tekme. Več o Beltinčankah bomo na Murskem valu poročali še v nedeljskem športnem popoldnevu.

Na tridnevni mednarodni  etapni kolesarski dirki po Dolenjski za mlajše mladince in dečke v organizaciji Kolesarskega kluba Adria Mobil sta v Novem mestu sodelovala tudi dva člana Kolesarskega kluba Tropovci. Med mlajšimi mladinci se je na Luka Jablanovec uvrstil na četrto mesto, v kategorijo dežkov pa j Gal  Žido zasedel 18. mesto.

Na sklepnem  turnirju za naslov članskega državnega prvaka v taekwandoju  je v Novi Gorici v kategoriji do 80 kg osvojil naslov članskega prvaka  Beno Misja iz Lendave, ki je sicer član italijanskega kluba  Hwarang v Veroni. Misja je v četrtfinalu premagal Denija Karana  iz Portoroža  s 15:3, v polfinalu je bil Misja boljši od Gaja Plahuta iz Nove Gorice  z 9:5 in v finalu še Lucjana Kobala iz Ljubljane  s 14:4 ter tako osvojil četrti zaporedni naslov članskega  državnega prvaka v tej borilni veščini.

Na sedežu Medobčinske nogometne zveze Lendava je bilo žrebanje parov za novo tekmovalno sezono v pomurski in  medobčinski lendavski ligi. Včeraj smo objavili pare v lendavski medobčinski ligi  kjer bo sodelovalo  12 nogometnih ekip prvo kolo  bo na programu 25. avgusta, danes pa poglejmo še pare v pomurski nogometni ligi, kjer bo sodelovalo  14 ekip v prvem kolu 18. avgusta pa bodo igrali:    Rakičan – Olimpija Dolga vas, Bogojina – Polana, Križevci – Goričanka Rogašovci, Grad – Tromejnik Kuzma, Radenska Slatina . Aluvar Gančani, Hotiza  – Čarda Martjanci in Turnišče – Črenšovci.

V 5. kolu  13.  mednarodnega šahovskega turnirja  v Portorožu na katerem sodeluje med 88. šahisti kar sedem velemojstrov  sta oba pomurska šahista ostala brez točk. Po petih kolih je Dezider Ivanec iz lendavske Rokade s tremi točkami na 29. mestu, Tomislav Gruškovnjak iz Radenske Pomgrada  je  z dvema točkama in pol na 39. mestu med 88.šahisti.  V kadetski konkurenci je Janus Ivanec  iz Rokade  zmagal in je s tremi točkami na solidnem sedmem mestu.