V etru
Osrednja poročila na Murskem valu
Domov

Šport in šah

11 julija 2019 Šport


V izraelski Haifi bo nocoj ob 19. nogometna tekma prvega predkola lige Evropa med ekipo Macabija, 12 kratnimi državimi prvaki ki je bil v minuli sezoni  drugi v izraelskem prvenstvu in soboško Muro, ki je bila v minuli sezoni četrta v prvi slovenski nogometni ligi.  Oslabljena Mura se bo po besedah kapetana  Mure Alena Kozarja borila za ugoden rezultat  čeprav z oslabljeno  ekipo brez Nika Lorbka in Nina Koutra. Tekmo bo spremljalo okrog 20.000 gledalcev med njimi  bo tudi  25 navijačev iz Prekmurja.

V Lendavi so nogometaši Nafte 1903 v prijateljski pripravljalni nogometni tekmi  po taktirko trenerja Mariana Sluke premagali madžarsko prvoligaško ekipo ZTE Zalegerszeg s 3:1 ob polčasu je bil izid 1:1. Za Nafto  so dosegli zadetke: Alen Ploj, Mato Bunjić in Vedran Vinko iz 11 metrovke. Z Nafto je podpisal dveletno pogodbo tudi Mihael Rebernik, ki je v minuli sezoni član  prvoligaško ekipe Mure.

Nogometaši  Aluminija so v Kidričevem  premagali drugoligaško ekipo Klime Tratnjek Beltinci z rezultatom 3:2 ob polčasu je bil izid 3:0. Za Beltinčane sta pod taktirko trenerja Radovana Karanovića  dosegla zadetka Vito Mőrec in Mitja Mauko.

V osmini finala mednarodnega teniškega turnirja v Wimbledonu je kot zadnja slovenska igralka končala s tekmovanjem Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota, ki je v mešanih dvojicah s Francozom Eduardon Roger Vesselinom izgubila proti hrvaško tajvanski dvojici Ivan Dodig  – Latishi Chan  po vodstvu s 6:2 in nato porazih s 3:6 in 4:6  ter ostala brez četrtfinala.

Na mednarodnem teniškem turnirju v Portorožu  starostne kategorije U – 14 se  je Žiga Švec, doma iz Lemerja,  član Teniškega kluba Murska Sobota  uvrstil v četrtfinale po zmagi proti Hrvatu Dorianu Salopeku a 6:4 in 6:0.

Slovenska  ženska hokejska reprezentanca, ki se pripravlja za evropsko prvenstvo v  hokeju na travi ki bo  Lipovcih  od 28. julija do 3. avgusta bo danes in jutri igrala v Lipovcih  dve pripravljalni hokejski tekmi proti reprezentanci Slovaške. V soboto  bodo Slovenke igralke še tekmo  proti reprezentanci Hrvaške.

Klub malega nogometa Kapela je pripravil 8. turnir v malem nogometu na travnatem igrišču na Kapeli, kjer je sodelovalo 12 ekip. Zmagala je ekipa Rudijevo moštvo iz Gornje Radgone, ki je v tekmi za prvo mesto premagalo Črešnjevce  s 3:0. V tekmi za  tretje mesto  je Vinogradništvo Klobasa  iz Okoslavec   premagalo  Bar stotko iz Turjanec s 3:2 po izvajanju kazenskih strelov. Najboljši strelec turnirja je bil Marko Horvat iz Rudijeve ekipe, igralec Tine Celec iz Vinogradništva Klobasa Okoslavci in vratar Mario Jančar iz  Črešnjevec.

V 6. kolu mednarodnega  šahovskega  turnirja v Portorožu , kjer sodeluje  med člani 85 igralcev iz 8 držav  je Dezider Ivanec  iz lendavske Rokade  zmagal in je s 4. točkami na 22. mestu, Tomislav Gruškovnjak iz  Radenske Pomgrada  je remiziral in je s 3,5 točkami na 25. mestu. Med 21 kadeti je v Portorožu  Janus Ivanec iz Rokade zmagal in je na petem mestu s 4. točkami.