V etru
Minute za kmetovalce
Domov

Šport in šah

12 julija 2019 Šport


Pred blizu  18.000 gledalci je v Haifi, izraelski podprvak Macabi v prvem predkolu nogometne lige Evropa premagal soboško Muro z 2:0. Mura je vzdržala pritisk gostiteljev do  64. minute, ko so ti  preko Yuvala Askehanzija  in v 68. minuti preko Mohameda Awwada  z 2:0 zapečatili usodo Mure za prvo tekmo. Zagotovo bo še nekaj časa  žaloval  za dogajanje na tekmi  Amadej Maroša  in to za  34. minuto, ko je bil sam pred  izraelskim vratarjem in za 60. minuto ,ko je sicer dosegel  zadetek z  udarcem  z glavo  a ga je sodnik zaradi nedovoljenega položaja razveljavil.  Mura je pustila na tekmi soliden vtis, povratna  nogometna tekma bo v četrtek 18. julija  v Murski Soboti.

Iz Izraela  je sinoči  prišla tudi novica, da  se je Mura okrepila  s 24. letnim napadalcem Fejsalom Mulićem, ki je po rodu iz Novega Pazarja, visok je kar 203 cm, v minuli sezoni pa je igral v Izraelu kot posojen igralec za ekipo Bnei Yehudo bil  je tudi član srbske mladinske reprezentance.  Mulić, je s soboško Muro podpisal dveletno pogodbo.

V prijateljski pripravljalni mednarodni  tekmi v hokeju na travi je včeraj ženska  reprezentanca  Slovaške v Lipovcih premagala žensko reprezentanco Slovenije s 6:0. Slovenska ženska reprezentanca je bila nepopolna, manjkala je tudi kapetanka Lara Črnko. Danes ob 17.tih bo še povratna tekma , jutri ob 10.30 pa bodo Slovenke v Lipovcih gostile še reprezentanco Hrvaške.

V četrtfinalu mednarodnega teniškega turnirja v Portorožu  za starostno skupino U – 14 jer Romeo Hažimehmedović iz Srbije premagal Žigo Šveca  iz Teniškega kluba Murska Sobota z rezultatom  7:5 in 6:1.

Na ribniku v Podgradu pri Gornji Radgoni so člani Ribiške družine Gornja Radgona pripravili  23.  Pepijev memorial v športnem ribolovu  v spomin na Jožeta Sabotina, Jožeta Kurnika in Jožeta Tislja.  Med 16 tekmovalci  je zmagal Bojan Horvat s 37,9 kg ulovljenih rib, drugi je bil Darko Merčnik z 18,7 tretji Boštjan Podboj s 16,8 in četrti Matjaž Perša, vsi iz Gornje Radgone, ki je ulovil 15,4 kg rib. Peti je bil Denis Zelko iz Črešnjevec s 13,9 in šesti Drago Perkič iz Tropovec z 10,4 kg ulovljenih rib. Med mladinci je zmagal Mihael Čuk iz kraja Zasadi z 19,5, drugi je bil Ajaž Ružič iz Radenec z 9,8  in tretji Aljaž Hečl iz Ženika z 1,16 kg ulovljenih rib.

V Ljutomeru je bil zaključek 14.  poletne lige v odbojki na mivki v kateri je letos sodelovalo kar 16 ekip. V finalu je zmagala ekipa Odbojkarskega kluba Ljutomer, ki je v tekmi za naslov prvaka premagala Expano team z 2:0. Za Ljutomerčane so na predtekmovalnih turnirjih  in na finalu igrali: Boris Smodiš, Niko Vogrinec, Lisa Rosić, Nika Kosi, Maša Panič Šiško in Monika Panić Puconja. V dvoboju za tretje mesto je Društvo cvenskih ćehov in diklin premagalo Športno društvo Cven z 2:0.  5. do 6. mesto pa sta si razdelili ekipi Kostanjevice in Pristave.

V 7. kolu  13. mednarodnega šahovskega turnirja v Portorožu sta bila med 88. šahisti uspešna oba pomurska šahista. Dezider Ivanec je zmagal in je  s petimi točkami na  12. mestu. Tomislav Gruškovnjak pa je remiziral in je s štirimi točkami na  28. mestu. V kadetski konkurenci je Janus Ivanec zmagal in je na tretjem mestu s petimi točkami.