Domov

Šport in šah

15 julija 2019 Šport


Na olimpijskem strelišču v Rakičanu je bilo  dvodnevno   27. DP   državno prvenstvo  v streljanju na glinaste golobe na katerem  je nastopilo 42 strelcev in devet ekip.  Pomurski strelci so osvojili le en naslov državnega prvaka, kar je uspelo mlademu  Reneju Mačku v posamični konkurenci.  Med člani je zmagal posamično  Matjaž Lepen iz ekipe Trap Kungota, Tadej Kostanjevec iz Športno strelskega društva  Radgona je bil četrti, Boštjan Maček iz Strelskega društva  Trap Štefan Kovač iz Murske Sobote  ,ki je bil v kvalifikacijah  najboljši s 113. zadetki je bil v finalu šele šesti.  Moštveno je  zmagal Trap klub Brda s 309. zadetki,  drugi je bil Ormož s 303. in tretji Rudar Globoko z 299. zadetki. Na  5. mesto se je uvrstila Murska Sobota  v postavi Evgen Pap, Denis Pojbič in  Boštjan   Maček z 295. zadetki,  Radgončani v postavi  Milan Pelcl, Tadej Kostanjevec in Milan Svetec pa so bili z 277. zadetki deveti

S startom in ciljem v Dobrovniku je bil iz sobote na nedeljo na 11 km dolgi krožni progi   mednarodni  kolesarski maraton  v  6, 12  in 24 urnem kolesarjenju.  V 6 urnem kolesarjenju je bil med pomurskimi kolesarji drugi Dejan Horvat iz Kolesarskega kluba  Lendava, med članicami  je zmagala Kristina Benkovič iz  kolesarske  ekipe Ocean orchids  iz Dobrovnika. V 12 urnem kolesarjenju   je bila  v ženski konkurenci druga Darja Horvat iz dobrovniške ekipe.  Na 24 urnem kolesarjenju sta bila zmagovalca Stanko Verstovšek iz Novega mesta  in Villla Ziortza iz Španije.  Med Pomurci je bil  najboljši na 11. mestu  Matija Kovačević  in med Pomurkami Ksenija Oletić oba iz Ocean Orchidsa.  Moštveno je v 24. urnem kolesarjenju  zmagala ekipa Ocean orchids   iz Dobrovnika za katero sta kolesarila  Bojan Kučan in Dejan Mašič.

V Krogu  ob reki ki Muri je bilo 25. tradicionalno vlečenje vrvi preko  reke Mure med Prekmurci in Prleki. V letu 2019 so se lahko pohvalili z zmago Prleki, ki so s  25 člansko posadko, ki je tehtala 2920 kg bili spretnejši od Prekmurcev, ki so s posadko težko 2720 kg in pod taktirko Mihe Krefta imeli sicer najtežjega v ekipi 143 kg  težkega Denisa Rančigaja  iz Gorice  jim to ni pomagal k zmagi. . Start vleke  vrvi čez reko Muro je prvič v zgodovini  srečanj  dal   sam predsednik države gospod Borut Pahor.

V Lipovcih sta bili včeraj dve mednarodni tekmi v hokeju na travi v okviru priprav slovenskih hokejistov za evropsko prvenstvo.  Moška reprezentanca Madžarske je  v Lipovcih premagala reprezentanco Slovenije s 3:2, ob polčasu je bil izid 2:2 Za Slovenijo  sta dosegla zadetka: Mitja Dšuban in Emil Hari; za Madžarsko pa Genő Papp, Matjaš Csőgőr in Imre Farkaš. Ženska reprezentanca Madžarske  je bila boljša od reprezentance Slovenije  z 2:0, slovenske igralke so prikazale najboljšo igro doslej v pripravljalnih tekmah. Z  Madžarsko je v drugem polčasu  dvakrat zadela Liza Kukel.

Na mednarodnem šahovskem turnirju v Mihovljanu na Hrvaškem so med 131. šahisti bili uspešni tudi pomurski šahisti.  Zmagal je Bruno Makovec iz Slobode iz Mihovljana z 8.točkami.  Na 5. mesto se je uvrstila Ljutomerčanka Barbar Skuhala s 7. točkami, Denis Gjuran je bil deveti in Luka Skuhala enajsti  oba iz Radenske Pomgrada ,ki sta zbrala po 6,5 točk. Na 15. mesto se je uvrstil Boris Kovač iz Radenske Pomgrada s 6.točkami.