V etru
Danes v Pomurju Sloveniji in svetu
Domov

Šport in šah

20 julija 2019 Šport


Na mednarodni kasaških dirkah v avstrijskem Badnu je zasedel prvo mesto Tars Stars na vajetih Janka Sagaja iz Ključarovec, člana Kasaškega kluba Ljutomer.  Sicer pa bo ob koncu tedna izjemno bogat kasaški program tudi v Sloveniji. Danes bodo kasaške dirke v Stožicah, jutri pa bodo kasaške dirke na programu še v Križevcih pri Ljutomeru.

Včeraj se je v Odrancih začel  dvodnevni mednarodni nogometni turnir za 4. pokal Občine Odranci. V prvi tekmi  je hrvaški tretjeligaš Martin na Muri, za katerega igra tudi nekdanji član mariborske prvoligaške ekipe Dejan Mezga,  premagal Odrance z 2:0. Za Polet sta dosegla zadetka  Nikola Ferlin in Dejan Mezga. V drugi tekmi  sta se pomerili dve prekmurski  drugoligaški ekipi.  Nafta 1903  iz Lendave je v Odrancih premagala Klimo Tratnjek Beltince z 2:0. Za Nafto 1903 sta dosegla zadetka  Zoltan Toth in Samo Žalik. Drugi dan nogometnega  turnirja, ki  bo na programu v  nedeljo,  se bosta ob 16. pomerila za tretje mesto Odranci in Klima Tratnjek Beltinci, zvečer ob  18. pa bosta igrala za naslov prvaka Nafta 1903 in Polet iz Martina na Muri.

Na letališču soboškega aerokluba so na 28. odprtem državnem prvenstvu  v jadralnem letenju  piloti opravili s sedmo, predzadnjo,  tekmovalno nalogo. V odprtem razredu  je na 177,4 km dolgi progi zmagal Albin Luin iz Aerokluba Ljubljana,  Damjan Korpič iz soboškega aerokluba se je uvrstil na peto mesto. Po sedmih nalogah vodi  Anton Šibanc iz Celja, Damjan Korpič  je na solidnem četrtem mestu. V klubskem razredu je v sedmi nalogi na  145 km dolgi progi zmagal  Luka Randjelović iz Celja, Marijan Medič iz soboškega kluba se je uvrstil na deseto mesto. Po sedmih nalogah vodi Mark Polajžar iz Celja, Damjan Medič pa je na 12. mestu.

V Martjancih ob koncu 12. poletnega nogometnega tabora v družni organizaciji Nogometne šole Čarde iz Martjanec in Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota  zaključen letošnji nogometni tabor, vse udeležence je prišel pozdravit tudi predsednik soboške nogometne zveze Danilo Kacijan. Ob nogometu so  mladi spoznavali tudi druge oblike aktivnosti in spoznavali tudi druge  pomembne stvari za življenje.  Na taboru je   sodelovalo  136 udeležencev  za katere je skrbelo kar  20 športnih trenerjev več  bomo na Murskem valu o taboru  poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

V Črni na Koroškem je bilo  zadnje  četrto  kolo lige Zveze paraplegikov Slovenije  v atletiki.  V 24. sezoni tega tekmovanja je zmagala ekipa Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske, ekipa Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije se je uvrstila na peto mesto.  V posamični konkurenci je   bila  na zadnji tekmi znova najboljša Marta Janežič ki je zmagala v suvanju krogle, bila druga v metu kopja in tretja v metu diska. Med atleti se je v vožnji z vozički  na 100 metrov Andrej Gorza uvrstil na četrto in Franc Borovnjak na peto mesto.

V Gradišču je bil   včeraj ob  mednarodnem dnevu šaha šahovski turnir za člane in članice  in mlade šahiste. Med  14. člani je zmagal Aleks Centrih  iz Železničarskega  šahovskega kluba Maribor pred Darkom Dominkom s Ptuja, oba sta zbrala po pet točk. Tretji je bil Ciril Kužner s Ptuja  in četrti Darko Šardi iz Frama , peti je bil Anton Marič iz Radenske Pomgrada vsi so zbrali po 4,5 točk. Med veterani je bil najboljši Štefan Režonja iz Radenske Pomgrada, ki je v absolutni konkurenci zasedel  šesto mesto s 4. točkami. Med članicami je bila najboljša Marta Marič iz lendavske Rokade z dvema točkama in pol.

Med mladimi šahisti, skupno jih je sodelovalo 12,  je na turnirju  v Gradišču zmagal Nejc Hanc  s 7.točkami, drugi je bil Dani Lenček Kranjec s šestimi in tretji Tilen Kovačec vsi iz Radenske Pomgrada, ki je zbral  pet točk.