V etru
Od petka do petka
Domov

Šport in šah

22 januarja 2017 Šport


 

Na dvoranskem  državnem prvenstvu  v atletiki v krožnih tekih se  je na Dunaju Aleš Zver iz Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote  v teku na 800 metrov med člani  uvrstil na drugo mesto v času 154,73. V Slovenski Bistrici  je na mednarodnem atletskem mitingu  Nino Celec doma od Grada na Goričkem v skoku v daljino z rezultatom 7,04 metra zasedel tretje mesto.

 

Na dvodnevnem mednarodnem nogometnem turnirju Čarda 2017  v Murski Soboti so včeraj mladi nogometaši končali tekmovanje v dveh starostnih kategorijah. Med 11 letniki je zmagal Aluminij iz Kidričevega pred Varteksom iz Varaždina, tretje so bile Apače in četrti Malečnik. Med 7 letniki je zmagala Sloga iz Čakovca pred Čardo iz Martjanec, tretji je bil Vipol iz Veržeja in četrta  soboška Mura.

 

Na 7. kongresu Gimnastične zveze Slovenije  v Portorožu  je bila sočasno  razglasitev najboljših  športnikov  športnic  v letu  2016. Med starejšimi deklicami je osvojila naslov športnice leta v akrobatiki Maja Čopi, Lara Erniša je bila v tej kategoriji osma. Med mladinkami je dobila naziv športnice leta v akrobatiki za leto 2016 Asja Benčec, vse so članice Društva za športno rekreacijo Murska Sobota in prvič v zgodovini društva so dekleta  dobila tako visoka priznanja.

 

Pikado zveza Slovenije je  v Radencih pripravila  3. državni rang turnir v elektronskem pikadu na katerem je na 12 igralnih avtomatih sodelovalo  82 tekmovalcev iz vse Slovenije.  Najbolje se je odrezal Aleš Zadravec iz Tešanovec, član Pikado kluba Top Gun Optika Kiraly s Grlave, ki je zmagal v prvi  »  A« ligi posamično in z Miho Topolnikom še v dvojicah. Med ostalimi pomurskimi tekmovalci je v  posamični konkurenci bil drugi Sašo Vütek, tretji Leon Mertük in četrti Andrej Gorjak vsi iz Pikado kluba  Top Gun Gorjak/Šnajder z Grlave.  V »B« in »C«  ligi moških dvojic sta zmagala Denis Duh iz Gabrijelovega barčka iz Vučje vasi in Vlado Žalik iz Kocka bara  iz Renkovec. V ženski konkurenci  se je v dvojicah najbolje uvrstila na tretje mesto Sabina Majcen iz Pikado kluba Bar baza bad girls iz Logarovec s Katarino Gorup iz Chuchi teama Sežana.

 

Na mednarodnem tekmovanju v judu za pokal Pohorskega bataljona v Slovenski Bistrici  so med 152. judoisti iz štirih držav tekmovali tudi pomurski judoisti. Med kadeti je v kategoriji do 60 kg zmagal Jan Lukač iz Judo kluba Murska Sobota, med kadetinjami  je bila  tretja v kategoriji do 52 kg Larisa Zver iz Kluba borilnih veščin Lendava. V članski konkurenci je po poškodbi prvič nastopil Niko Janković iz novega Judo kluba Štorkljice iz Murske Sobote  in v kategoriji do  90 kg zasedel peto mesto.

V Ormožu je bil 4. turnir v državnih strelskih ligah . V prvi  slovenski »A«, ligi  kjer nastopajo štiri pomurske   ekipe so  v streljanju s standardno zračno puško  Turniščani bili šesti, Tišinčani osmi, na 10. mesto so se uvrstili Gančani in na 12. Črenšovci. V posamični konkurenci je bil Mitja Černi iz Gančan s  416,5 krogi drugi. V prvi »B« slovenski  strelski  ligi so bili Ljutomerčani tretji, Jezero iz Dobrovnika šesto, strelci Janka Jurkoviča od Svetega Jurija deseti in Radgončani enajsti.  Posamično je zmagal Peter Somogy član dobrovniškega Jezera s 415,2  krogoma.

 

Na 4. turnirju regijske strelske lige v streljanju s serijsko zračno puško  za mlajše pionirje in cicibane je v Dobrovniku med 11. ekipami zmagala Osnovna šola III Murska Sobota pred Varstrojem iz Lendave in na tretje mesto se je uvrstilo Športno strelsko društvo Murska Sobota. Posamično  sta bila med mlajšimi pionirji zmagovalca: Niko Pozderec iz Gančan in Nina Zver iz Varstroja. Med cicibani pa sta streljala  najbolj natančno: Aljoša Grča iz Gančan in Olivera Vočanec iz  ormoškega Kovinarja.

 

V Murski Soboti je bil včeraj 5. Žikijev memorial v spomin na nekdanjega rokometaša in trenerja Vlada Roškarja – Žikija. Organizatorji so na turnir povabili tri ekipe, žal rokometašev Monoštra iz Porabja ni bilo v Mursko Soboto in je bila odigrana le tekma med Prelogom članom 2. hrvaške lige sever in soboškim Pomurjem. Tekmo so dobili rokometaši Preloga z rezultatom 39:34. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Jernej Hedl 9, Anej Sever in Gregor Gregorec  pa po   štiri; pri Prelogu je Igor Krainer dosegel 12 zadetkov.

 

V 12. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je Kema v Puconcih premagala Mengeš s 5:1. Za Kemo sta po dvakrat zmagala Dominik Škraban in Bojan Ropoša ter enkrat Tomaž Pelcar.  Že včeraj smo poročali ,da je Sobota v Ljubljani premagala Olimpijo s 5:3. V prvi slovenski ženski namiznoteniški ligi je Letrika iz Vrtojbe bila v Puconcih boljša od Keme s 5:3. Za Kemo je dvakrat zmagala Staša Matis in enkrat Nuša Vogrinčič.

 

V 15.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je v Kanalu Salonit Anhovo premagal odbojkarje Panvite Pomgrada iz Murske Sobote s 3:1. Za soboške odbojkarje so  zadeli največ točk: Aljoša Bogožalec 20, Jernej Detela 12, Jakob Rojnik 12 Gorazd Flisar 9 točk. V 12. kolu 3. slovenske lige vzhod so Radenčani na Koroškem premagali II. ekipo Fužinarja s 3:1. Za Radence so  največ točk zadeli: Nik Škrjanec 24, Igor Prša 16 in Miha Šavel 8 točk.V 12.kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice je v Mariboru državna podprvakinja Nova Kreditna banka  Branik premagala Kemo s 3:0. Za Kemo so zadele največ točk: Iva Škraban 14, Saša Zdovc 9 in Nina Kovač 7 točk.  V  12. kolu 2. vzhodne slovenske odbojkarske lige so Ljutomerčanke v gosteh premagale Celje z rezultatom 3:2.  V 12.kolu 3. slovenske odbojkarske lige vzhod so odbojkarice Murske Sobote v gosteh premagale II. ekipo Formisa s 3:1. Za Sobočanke so največ točk k zmagi prispevale: Ana Babič 17, Barbara Horvat  in  Zala Bakan  po 13 ter  Pia Puklavec 12 točk.

 

V 1. »B« slovenski kegljaški ligi za člane je v 11. kolu Radenska iz Murske Sobote v Črnomlju premagala Belo Krajino s 7:1. Manj uspeha so imeli člani II. ekipe Radenske, ki so  v Mariboru izgubili proti II. ekipi Konstruktorja s 7:1. V 11. kolu prve »B« slovenske ženske kegljaške lige je Bela Krajina premagala dekleta Radenske z rezultatom 6:2.

V 13.kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod so igralci Radenske Creativa v Murski Soboti premagali Ježico z rezultatom 76:62. Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali: Niko Bačvič 25, Marko Kukel,  14 , Juraj Bilič 13  in Mitja Gomboc 12 točk.

 

V Murski Soboti je bilo pomursko klubsko prvenstvo v šahu v posamični konkurenci za mlade šahiste. Največ prvih mest, kar štiri ,  so si priborili učenci Osnovne šole I Murska Sobota.  Med dečki U – 8 je zmagal Samo Škof , med 10 letniki se je uvrstil na prvo mesto Mak Kovač iz oba iz Osnovne šole I Murska Sobota. Med 12 letniki je  zmagal Maj Pintarič iz Osnovne šole Turnišče , med 14 letniki Enej Meglič iz Osnovne šole I Murska Sobota v starostni kategoriji U – 20 je zmagal Andre Keglevič iz Srednje zdravstvene šole Murska Sobota. Med deklicami je v kategoriji U – 8 zmagala: Miša Hovnik Husar iz Osnovne šole Gornja Radgona,  v kategoriji U – 12 pa  je bila zmagovalka Alina Lukač iz Osnovne šole I Murska Sobota.