Domov

Šport in šah

12 aprila 2017 Šport


Na motokros stezi Prilipe pri Brežicah se je začela l sezona motokros tekmovanj v Sloveniji. Najboljši prekmurski motokrosist  Želko Makovec  iz Murskih Petrovec je nastopil v Prilipah  prvi dan pokalni dirki,  nato  pa  drugi dan še v dirki za državno prvenstvo .  Željko Makovec je bil lani  član Avto moto društva Štefan Kovač iz Murske Sobote  zdaj pa je  član  Motocros kluba Gajser team iz Makol, kjer je med drugim dobil tudi avtodom in nasploh mu tam  nudijo odlično logistiko za tekmovanja in treninge. Na pokalni dirki je  v razredu MXR open  Makovec  zmagal   s 47.točkami in v drugi vožnji prehitel  tudi lanskega prvaka Uroša Horjaka. Med pomurski tekmovalci je bil iz soboškega društva Denis Zelko iz Gornje Radgone  med 19. tekmovalci osmi,  zbral pa je 25 točk. V razredu  MX  open  je  bil Niko Topolovec iz Gornje Radgone član  soboškega društva deveti s 26.točkami.  V prvi dirki državnega prvenstva v razredu open je zmagal svetovni prvak Tim Gajser, Niko Topolovec je bil deseti in Željko Makovec 14.ti. V Mačkovcih bosta letos dve motokros dirki, prva bo  v nedeljo 18. junija in druga  v nedeljo 10. septembra.

 

Slovenska ženska nogometna reprezentanca U – 19  je na Nizozemskem v zadnji  kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo  igrala proti Portugalski 1:1. Edini zadetek za slovensko reprezentanco je dosegla  Špela Kolbl   iz Murske Sobote v zadnji minuti srečanja. Za slovensko nogometno reprezentanco so nastopile še   igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci: Sara Nemet, Špela Rozmarič, Špela Kobl, Karmen Godina in Tinkara Frangež.

 

Na mednarodnem tekmovanju v kickboxingu v Bihaču  so za nagrado Bosne in Hercegovine   med 430 tekmovalci iz petih držav tekmovali štirje člani ljutomerskega Kickxing kluba Pomurje.  Najbolje sta se odrezala s prvima mestoma Tadej Borko v light contactu in David Žibrat v full contactu. Drugo mesto si je priboril David Lukman  in peto Kevin Vučko oba v kick lightu.

V 14. kolu  v prvi radgonski medobčinski ligi v malem nogometu  so vodilne Lomanoše premagale  Očeslavce s 5:1, druga Tiha voda  iz Gornje Radgone je igrala z Radensko Radenci 1:1 tretji Garfield iz Lutvercev je igral s Kapelo 5:5. V drugi ligi  so vodilni Črešnjevci  premagali Lokavec s 6:2, drugi  Stari hrast iz  Zgornjega Konjišča je premagal Grabonoš kar z 11:0 tretja Negova pa je bila boljša od Polic s 4:1. V tretji radgonski medobčinski ligi malega nogometa je vodilna Plitvica igrala z Mahovci 2:2, druga ekipa na lestvici Hrastje Mota je premagala Vrček iz Murščaka s 5:1, tretje Lešane pa so premagale Vrabel  iz Šratovec s 6:0.

Na odprtem  mesečnem hitropoteznem šahovskem turnirju  Šahovskega društva Radenska Pomgrad je v Murski Soboti zmagal Denis Gjuran ,ki je zbral 6 točk in pol. Na drugo mesto se je uvrstil Danilo Hari  s petimi točkami, Boris Kovač pa je bil s štirimi točkami in pol tretji.